Hoofdstuk 1

71 7 1
                                    

"Triiiingg, triiingg, triinnng!!". Ik wordt langzaam wakker. Ik heb mijn wekker ver genoeg gelegd zodat ik moet opstaan. Zodra ik hem uitzet spring ik terug in mijn bed. Ik moet om 9 uur beginnen met werken op centraal station bij Starbucks. Het was altijd al een droom geweest om bij Starbucks te werken, en mijn droom kwam een half jaar geleden uit! Mijn zusje had voor mijn verjaardag een sollicitatiegesprek geregeld! Dat was zo lief, ik ben haar daar zo dankbaar voor.
Zelf woon ik in Rotterdam, maar ik ga dan met de trein naar centraal en dan ben ik er al. Ik kleed me om, doe wat concealer op en mascara en dat vind ik wel genoeg voor een zondag werk dagje.
Ik ontbijt wat, en neem geen koffie, want dat doe ik natuurlijk bij mijn werk . Omdat ik daar werk mag ik per dag een gratig koffie, en bij de 2e is het 50 % korting. Bij de 3e is het 25% korting en de 4e 5% korting en de 5e zelf betalen. Super veel korting dus.
Ik heb vandaag een zwarte highway broek aan, met een paar scheuren erin. Een shirtje van de urban outfitters. En mijn schoenen zijn van de h&m. 's Ochtends pak ik de iPad en dan kijk ik wat youtube filmpjes van AlishaMarie, of Disfordazzle. Dat zijn echt mijn favorieten.
Ik pak mijn fiets, een rammelfiets die elk moment uit elkaar kan vallen. Ik fiets naar Rotterdam centraal, en ik zoek mijn trein. Ik stap in de trein, doe mijn oortjes in en luister naar de top 100.
Als eerste kwam een liedje van one direction. Ik ben er geen fan van, maar hun muziek is wel leuk. Gister hoorde ik nog dat Zayn eruit is gegaan. Ik schok daar echt van, ik vind het ontzettend zielig voor de andere 4 jongens, want hun waren echt beste vrienden.
Ik kom aan bij Amsterdam centraal en ik loop naar Starbucks. "Heeyy!". Ik zie Britt, mijn beste vriendin, zij werkt hier ook. "Heey! Alles goed?" zei ze. "Jahoor, ik ben nog niet helemaal wakker, hahaha, maar het gaat wel" antwoordde ik. We liepen samen naar binnen, en moesten onze handen wassen.
Een paar uur later, we hadden een pauze, dus ik neem een lekkere ijskoffie.
Er gebeurde iets heel raars, er rende een jongenman, met allemaal andere meisjes er achter aan... Ik ging kijken. De jongen rent naar me toe en zei: "Mag ik me aljeblieft hier verstoppen?!". Hij was helemaal buitenadem. En hij was super knap. Ik ken hem ergens van maar ik weet niet van wat. Ik was ontzettend geschokken en ik knikte.
De meisjes kwamen hier ook zoeken en ik zei: "Hohoho, wat gaan we hier allemaal doen?". Ik zorgde dat ze niet meer verder konden lopen. Een meisje zei: "Harry!.. ha..rrry... liep, liep hier.. binnen!" Ze was helemaal kapot van het rennen. "Sorry, maar hier is geen Harry, en ik moet jullie verzoeken om hier weg te gaan" antwoordde ik. Ze duwde me weg en liepen verder. Britt en een andere collega kwamen me helpen. Na een tijdje was het gelukt om ze weg te houden. En ineens bedacht ik me, OMG dat was harry styles van one direction. Hoe kan dit, omg, omg, omg, ik wist niet wat ik moest doen. Ik ben geen fan maar dit is wel heel erg cool. Ik pakte een koekje, en mijn ijskoffie waar ik nog niks uit had kunnen drinken, en ik ging hem zoeken. Ik zag hem en ik gaf een seintje dat hij met me mee moest komen. Ik liep naar de ruimte waar alleen werknemers mochten komen, maargoed, hij kan nergens anders heen voordat hij wordt aangevallen. "Hier heb je een koffie en een koekje" zei ik en ik gaf het aan hem. "En waar heb ik dit aan verdient?" zei hij met een glimlach. "Niet, maar dit was eigenlijk van mij, maar ik hoef het toch niet" antwoordde ik. "Dankje, ik heb wel trek na al dat rennen. Soms word ik er echt gek van".
Hij at en dronk wat en toen vroeg hij: "Werk je hier?". "Ja, en ik heb nu ff pauze.. Maar wat doe je hier eigenlijk, want het is levensgevaarlijk zonder beveiligers, hahaha" vroeg ik. "We hebben een half jaar vrij, en ik wou graag een rustige twee weken vakantie, maar dat kan dus nergens" antwoordde hij. "Arme jij.. Ik ben over een kwartier klaar, ik weet een plek waar niemand komt, zullen we daar zo heen rennen?" zei ik bijna lachend. Hij knikte. "Uhmm.. Je mag hier dan wel dat kwartier verstoppen, als je dat wilt..haha" zei ik. "Ja hoor is goed, dankjewel".
Britt seint naar me van wow wat was dat. Ik heis mijn schouders op, want zelf weet ik het eigenlijk ook niet.

Gewoon een bijbaantjeWhere stories live. Discover now