Part 2

401 13 0
                                    

Ayla P.O.V

Het duurde veel te kort het moment met Thomas. En ik voel nog steeds kriebels in mijn buik als ik er aan denk. Ik kijk even opzij,naar Thomas die naast me loopt. Het is stil. "En hoe bevalt het je om een runner te zijn?" Vraag ik aan hem. "Het is best cool" Antwoord hij glimlachend. Newt komt naar ons toe gelopen,gevolgd door Gally. "Vannacht slaap je zonder eten in de put." Meldt hij aan Thomas. Dan draait Newt zich naar mij om. "En jij ook." Boos kijk ik hem aan. "En wat heb ik nu weer gedaan?" Zei ik boos. "Dat weet je best" Zegt Newt kalm en gaat dan met Gally weg. "Trek het je niet aan." Zegt Thomas. Ik knik even en glimlach dankbaar naar hem.
De zon is onder gegaan en Newt komt naar ons toe. "Het is nacht" Zegt hij en neemt ons mee. De put is een kooi kun je zeggen. Newt opent het hek en ik spring naar binnen. Ik wacht tot Newt het hek sluit maar dat doet hij niet. Hij gebaart enkel naar Thomas dat hij ook naar binnen moet en sluit dan het hek. Ik maak me het gemakkelijk en ga liggen. Thomas zit in het hoek. "Heb je hier al vaker gezeten?" Vroeg hij. "Jep,ik zit hier zowat de hele tijd,ze kunnen altijd wel een reden vinden om me heel toevallig op te sluiten." Antwoord ik. Er schijnt licht naar binnen en niet veel later gooit Chuck een verpakte brood naar binnen en een fles water. "Thanks Buddy" Zeg ik tegen Chuck die grijnst en er weer van door gaat. Ik scheur het brood door twee en geef een stuk aan Thomas. "Je kan niet rennen met een lege maag." Zeg ik waarna ik een hap neem. Ik open de waterfles en neem een paar slokken. Daarna geef ik de fles door aan Thomas die er ook van drinkt. Ik eet de rest op en ga terug liggen. "Newt kan er mee leven,hij brengt soms ook wat eten en drinken als ik hier zit,hij is best een toffe gast." Zeg ik waarna ik Mijn handen onder mijn hoofd leg. Het duurt niet lang,of mijn blauwe ogen zakken langzaam dicht...

"W.I.C.K.E.D is goed" zei de stem. "Ayla" Zei de stem weer. "Alles komt goed." Een gezicht verschijnt en de stem blijft alles herhalen. "Onthoud W.I.C.K.E.D is goed."

Hii TMR Readers,
Sorry voor een kort hoofdstuk,maar ik beloof dat de andere langer word :3

The Maze Runner || FanfictionWhere stories live. Discover now