Bölüm 14: Gizemli Fotoğraf

687 40 0
                                    

Roger duvarların sağlamlığından şüphe ediyordu. İlk sığınaklarında olduğu gibi olmasını istemiyordu. 19 adımda bir duvarı tekmeliyordu. O sırada bir zombi kafasını demirlere sıkıştırmış olarak Roger'a doğru bağırıyordu. Roger çoktandır zombi öldürmemişti. Hatta görmemişti bile! Bıçağını çekti ve tek hamlede etkisiz hale getirdi. Artık oldukça hoşuna gitmeye başlamıştı. Aklına eski çizgi romanları geldi. Şu an hayattaysa bunun sebebi onlardı. Yeterince bilgi öğrenmişti. Acaba kütüphanede çizgi roman bulabilir miydi?
Hızlı adımlarla kütüphaneyi turlamaya başladı. Karşısına Nick çıktı. "Acaba burada çizgi roman var mı?" diye sordu hiç beklemeden.
"Olması lazım. Şu köşeye bak." dedi. Geçiştirir gibi bir ses tonu vardı. Hızlıca elinde kırmızı kapaklı bir kitapla kütüphaneden çıktı. Roger, Nick'in bir şeyler çevirdiğini düşünmeye başlamıştı. Çizgi roman aramayı bırakıp hemen Nick'in peşine düştü.
Nick odasına (ya da evine, artık odaları ev olarak sayıyorlardı) çekildi. Kapıyı kitledi. Roger kapı deliğinden izlemeye çalıştı. Ama Nick anahtarı tam deliği kapatacak şekilde bırakmıştı. Ama bu Roger'ı caydıramazdı. Dinlemeye başladı. Nick kendi kendine söyleniyordu. Anladığı kadarıyla "Bunu nasıl orada unuttum! Ruby, nereye gittin acaba? Ya da daha önemlisi güvende misin? Neden benden ayrılırsın ki?" diyordu. Hemen kapı açıldı ve Nick Roger'ı boynundan tuttu. "Kapı dinlemek çok ayıptır!" dedi ve aşağı indi.
Roger şoku atlattıktan sonra hemen odaya girdi. Kitabı aradı. Yatağın üzerindeydi. Kapağında bi'şey yazmıyordu. İçini açtı: Albümdü! Fotoğraflara baktı. Nick, bir kadın ve 2 adet çocuk vardı. Bir adet fotoğrafı aldı ve direk odasına gitti.
Roger, Nick'te çok kötü bi'şeyler seziyordu. Belki de birini (ya da birilerini) korumaya çalışıyordu. "Bilemeyiz" dedi kendi kendine "Belki o da diğer içinde bulunduğu insanlar gibi gizemli bir geçmişe sahiptir..."
Fotoğrafı hep yanında taşıdığı kapaklı saatin içine katlayıp koydu.

Zombi SalgınıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin