1. I Just Like Dreaming !!

193 12 4
                                    

Vredig doe ik mijn ogen op. Ik knipper tegen de felle zonnestraal en een glimlach plant zich op mijn gezicht. Ahhh... Wat houd ik toch van weekenden... Heeerlijk lang uitslapen en DROMEN!!

Ach, ik ben nu onderhand wel wakker, dan kan ik nog even fijn terugdenken aan de droom met de dansende regenboogeenhoorn en de kabouter op de pot met chocola. Snel werp ik een blik op de klok, want ik moet zaterdag ochtend ook altijd een volleybalwedstrijd spelen. De meiden uit mijn team mogen mij alleen niet echt.. Geen idee waarom! Misschien omdat ik nooit op let en ik altijd een bal op mijn hoofd krijg.. Maar dat doet toch pijn voor MIJ, en niet voor HUN? Dus!

Ik zie dat het elf uur is; het begint altijd om een uur, ookal moeten we om twaalf uur altijd in de zaal zijn van onze coach. Belachelijk. Ik word meestal om vijf voor twaalf wakker, dan heb ik net genoeg tijd om heel gestresst een kopje melk te drinken. Ookal laat ik die halverwege meestal vallen. Mijn moeder is er nu van bewust dat ze iedere zaterdag een nieuw melkkopje moet kopen. Maar ach, geld zat, toch!? En anders vlieg ik wel even op mijn pony naar de regenboog om wat geld van de Geldkabouter te stelen...

Opeens zie ik een kleine gestalte in mijn deuropening.

"Lisa." Zeg ik verbaasd. "Wat doe jij hier? Moet je niet naar turnen, om tien uur stipt?"

Mijn zusje vind me volgens mij een beetje gek, ookal houd ze van me. Ik houd ook van haar; alhoewel ze zo normaal als een deur is. (want deuren zijn helemaal niet gek, ik snap niet waarom mensen dat zeggen) Meestal mag ik normale mensen niet, maar zij is familie dus daar zal het wel aan liggen.

"Ik ga op Dinsdag nooit naar turnen." Zegt ze tegen me. Ik let nooit op wat mensen zeggen dus knik ik en glimlach ik.

"HET IS DINSDAG!" Gilt Lisa dan. Ik knipper verdwaasd met mijn ogen.

"Ja, en wat dan? Komt de tandenfee dan langs ofzo??"

Lisa kijkt mij kwaad aan; oeps. Ja, ze is een beetje bang voor tandenfeeen, dat zal wel door de tandarts komen.

"Sorry Lies.. Maar.." En dan dringt het tot me door. "OH HELP!" Ik werp vluchtig een blik op een onzichtbare horloge om mijn pols - ookal heb ik net al gekeken hoe laat het was. Ik heb niet zo'n goed geheugen, OKE!?

Ik ren terug naar mijn kamer. Neeee!! Het is echt waar!! Mijn schooltas is ingepakt en de wekker gaat alweer af. Ik ren erheen, en zie dat hij op SNOOZE staat. Dat betekent dat hij waarschijnlijk al zo'n honderd keer af is gegaan! Waarom hoorde ik niks!?

Maar ik ben snel. Ik denk vlug na, want mijn hersens staan vaak uit, maar WANNEER ze aan staan, ben ik vliegensvlug. In een kwartier heb ik me gewassen, aangekleed en gegeten en zit ik al op mijn fiets. Onmenselijk he?

Terwijl ik naar school rijd bedenk ik allemaal smoesjes, maar geen enkele is goed genoeg. Niet goed genoeg voor als je DRIE UUR te laat bent tenminste!

Ik trap stevig door. Heerlijk, ik heb tegenwind en het miezert. Maarja, ik heb niet gedoucht en mijn haren zijn vettig dus zet ik mijn capuchon niet op. Natuurlijk rijd ik ook nog langs een modderplas, en mijn engste nachtmerrie fiets voorbij; Fleur!! Arrrrr... Ik moet kotsen als ik haar perfectie zie. (Alhoewel ze niet perfect is, want als ze perfect was zou IK haar OOK mogen, en dat mag ik niet dus HA VOOR HAAR!!)

Ze zit gelukkig niet op mijn school, maar op een of andere dure kostschool. Ze is op Dinsdag altijd vrij en dan fietst ze als een grote LOSER-LONER in haar eentje naar de stad met haar AMAZING jas van Blurberry! (of hoe dat GEWELDIGE merk waarvan ik niet meer weet hoe het heet, ook alweer heet...)

Ze kijkt me arrogant aan terwijl ze langs fietst.

"TANDENFEE!" Schreeuw ik tegen haar in de regen, wat echt een belediging is. Oeii, ik zak dieep, heel dieep! Maar ik heb Lisa wel wijsgemaakt dat Fleur echt een helper van de tandenfee is, dus telkens als ik en Lisa haar zondag tegen komen in de stad (volgens mij gaat Fleur daar ELKE DAG heen!) dan begint Lisa naar haar te wijzen en te giechelen en woedend naar haar te kijken en dan zegt ze tegen mensen die voorbij lopen: "Dat meisje daar is een crimineel.." Ja, omdat ze tanden steelt van lieve kinderen die hun tanden onder hun kussen leggen. Tja, ik ben echt dol op Lisa.

Eenmaal aangekomen op school - lekker fris, helemaal nat, EN met soppende schoenen en ontploft pluishaar - loop ik meteen naar de concierge toe.

"Meneer, ik ben te laat."

"En wat is de reden, VANDAAG, mevrouw Johson?"

"Euhm... De wekker.. Die stond heel zacht." Ik zal het maar laten bij de waarheid vandaag. Maar als de concierge mij fronsent aankijkt houd ik het niet en zeg ik: "Een duivelse dwerg had hem zo zacht gezet omdat hij boos was dat ik zijn framboos op had gegeten, want die framboos groeide zegmaar in die struik, en die dwerg wachtte tot de framboos rijp was, maar toen at ik hem op en toen gilde de dwerg dat hij wraak zou nemen, en tja, dat deed hij."

Dit is misschien nog wel het normaalste smoesje wat ik ooit heb verteld!! Ik ben trots op mezelf dat ik iets normaler probeer te doen. Zie je wel, ik doe echt mijn best.

Tenslotte zeurt iedereen dat ik normaler moet doen, met aan moet passen aan deze school. Pfft.. Ik mag toch gewoon zijn wie ik ben!? Of is dat tegenwoordig verboden!?!?

Votes + Comments please.. Echt heel erg bedankt !! ;D

I'm Just a Daydreamer...Where stories live. Discover now