41.Bölüm

22.6K 1.7K 148
                                    

Son tüpüde açtıığında içimden bildiğim bütün duaları okuyordum. İçmeden önce onunda dua eder gibi bir hali vardı. Sonra hiç beklemeden tüpü kafasına dikti . Direk olarak kana hücüm ettim. Rick herhangi bir tepki vermeyince bende sevinç çığlıkları attım. Oda gülerek azındakileri tükürünce , koşup ona sarıldım.

''Tanrım , sonunda. '' Rick boğulurcasına sesler çıkarıyordu.

''Eğer beni boğmaya devam edersen bu gisişle elimizdeki tek tüp bu olacak. '' onu bırakıp minnettarca sırıttım.Sonra tekrar sarıldım ama boğulacağı şekilde değil.

Akşam Rick tüpteki sıvıyı çoğaltırken , Izzy mutfakta bayan Maggie ile konuşuyordu. Gözümü devirince Gideon bana soru sorarcasına baktı.

''Ona karşı ne hissediyorsun Eva ? '' bu bariz göz önündeydi ama yinede cevapladım.

''Nefret,öfke ve acıma.'' Gideon yine kollarını kavuşturdu. İşte başlıyorduk.

''Peki o hala hayatta olduğu için mutlu değil misin ? '' nereye varmaya çalıştığını anlayamıyordum.

''Sorunun cevabını söyle vereyim Gideon, bana yalan söylemeden önce evet ama bana yalan söyledikten ve bu da Simon'ın yakalanmasına sebep olduğu için artık hissettiğim şeyle nefret,öfke ve acıma ile sınırlı kalıyor.'' tek nefeste söylemem sesimin son kelimelerde kısılmasına yol açmıştı.

''Acıma neden ? ''

''Alex'e güvenecek kadar aciz olduğu için.'' Gideon kollarını indirip iki adımda yanımda bitti.

''Aynı durumda Simon olsaydı ne yapardın?'' azım bir ''o'' halini aldıktan sonra kendimi topladım. Tamam bu soruyu beklemiyordum.

''Zaten şuan oda öyle değil mi ? ''

''İşte, sen ne yapardın ? '' Gideon yeşil-mavi gözlerini gözüme dikince bir an hata yaptığımı düşünmeme sebep olmuştu. Ama Simon'ın durumu daha farklı olurdu. Sonuçta Izzy'i uyarmıştık.

''Sende şuan Simon'ın ne halde olduğunu hatta okulda...'' yetmişti artık.

''Kes artık Gideon canımı sıkıyorsun. Amacın ne senin ? '' okulda olanlardan bayhetseydi işler iyice kızışırdı.

''Senide ben uyarıyorum Eva.'' uyarma yöntemine hayret kalmıştım gerçekten.

''Saol, uyardığın için.'' Sanki ben şuan Simon'ın ne durumda olduğunu bilmiyormuşum yada sanki onu görsem Izzy gibi onunla işbirliği yapacakmışım gibi konuşuyordu.Pes doğrusu!

***

Cuma sabahı evdeki hava fazla gergindi. Izzy gözüme gözükmemek için kahvaltıda yoktu yada gitmişti herneyse. Belkide Alex ile yeni planlarının peşindeydi. Rick yorgun argın uyandığında mutfakta üç çift göz onu takip etti. Ben heyecanlı ,Gideon meraklı ,bayan Maggie ise sabırsız bakışlar atıyorduk.

''Herkese günaydın.'' bir tek ben mırtı şeklinde cavap verdim.

''Eğer öyle bakmayı sürdürürseniz tüpleride alıp kaçmayı planlıyorum.'' Gideon çayı ile az kalsın boğuluyordu ben desem aynı şekilde ama bayan Maggie fazla duygusuzdu.

'' Kahvaltıdan sonra birtanesini daha deneyelim.'' bayan Maggie oturduğu yerden kalktı. Mutfak penceresinden dışarı seyre koyuldu. Acaba canını sıkan şey neydi. Gideon'da fark etmiş olacak ki 

'' Bayan Maggie ? '' bizi duymuyordu galiba . Rick'te bayan Maggie'ye bakmaya devam etti. Endişelenmesi çok normaldi ama ben bile onun kadar endişelenmiyordum bile.

''Okula gitmeliyiz. Miller ve diğerleriyle orada buluşacağız.''

Yaklaşık iki saat sonra okulun kapısından giriş yapıyorduk. Kapılar açılıp kapandığında , adete okulda yankı yapmıştı.

Bu içimizi ürperten iğrenç sessizlik beni huzursuz ediyordu. Okul kendi haline bırakılmış gibiydi. Ama ağaçlardan okula doğru uzanan o kara lekeler nefesimin kesilmesine sebep oldu.Duvarlar eski beyazlığı iğrenç bir siyaha bırakmıştı . Yanık kokusu okulda hala hakimdi. Sütünlardaki koyu kırmızı lekerli görünce rengim attı.Gideon koluma girdi. Okula girmek istemiyordum. 

Çünkü oradaki manzara daha iğrenç olacaktı . Hem bedenim hem ruhum bunu kaldıramazdı. Daha bir hafta önce aynı masada yemek yediğim aynı sınıfta bulunduğum insanların yanmış cesetlerini görmeyi aklım almazdı. Bayan Maggie telsiz bir telefon çıkardığında tam kapıların önündeydik. İleri gidip sessizce konuşuyordu. Gideon'a başıyla işaret verince Gideon ilerledi , beraberinde bende.

Duvarlardaki yanık deriler girişe kusmama sebep olmuştu.

''İyimisin ? ''

''Sence ? '' bacaklarımda devam edecek güzüm kalmamıştı. Rick ile Izzy de arkadan geliyorlardı. Izzy normal bir surat ifadesi ile koridorda ilerledi . Gözüm onu takip ettikçe üzerinden sıçradığı şeyleri gördüm . Bu sefer daha beter kustum. Yanaklarımdaki ıslaklık ağladığımı gösteriyordu. Simon bunca insanı gözünü kırpmadan nasıl katledebilmişti? Onu geri alamayacağımıza dair bir his içimde büyüdü ve tüm ruhumu sardı.

''Devam edebilecek misin? ''etmeliydim.Duvardan destek alıp kalktım.Başımı salladım.

İlerledikçe yanık et kokusu iyice artmıştı.Cesetler sınıflardan koridorlara taşıyordu.Ders sırasına bir anda yanarak ölmek.Çıkışa yaklaşanların bile şansı olmamıştı.Seçilmişler dışında başka kim hayattaysa onları tebrik etmek istiyordum.Seçilmişler demişken acaba Melissa ve John suyu kullanmışlarmıydı ?

Aşağı kütüphaneye indiğimizde buranın ellenmediğini fark ettim.İçeri girdiğimizde bay Miller ve seçilmişlerde oradaydı. Bizi görünce yüzü rahatlayan bir ifadeye büründü .Hepimizle kucaklaştı fakat  Rick'e gelince onu iyice inceledi. Sonra bize döndü.

''Simon'ın eserini gördünüz mü?'' Byan Maggie onu uyarsada bay Miller gözlerini bana dikti.Jennifer ve Melissa ağlıyorlardı. Anlaşılan hala olayın etkisi üzerlerindeydi. Ben bile iyi değildim ki onlar bu olaya şaitlik etmişlerdi. Hepsi kendi düşüncelerine dalmış derin derin düşünüyordu. Biri hariç,Lauren gözlerini bana dikmiş kötü kötü bakıyordu. Sonra masadan kalktı.

''Bütün bunların sorumlusu sensin.'' 

''Bana bilmediğim birşey söyle Lauren.'' öfke ile soluyum.Havada esinti yarattı.Hemen celallenmeden tek bir harekle onu duvara uçurdum. Herkes inanmayan gözlerle bana bakıyordu.

''O başlamadan ben bitireyim dedim.'' bay Miller güldü.

''Umarım yarında böyle öngörülü olursun Eva.'' ne dediğini anlamayarak kaşlarımı çattım.

Sonra yukarıda büyük bir gürültü koptu , aslında bu şey herneyse bizim sallanmamıza sebep olmuştu...

***Beğenen ve yorum yapan herkese teşekkürler millet.Duruma bağlı seriyi 2. kitapla devam ettirmeyi düşünüyorum ama benimle fikirlerinizi paylaşın lütfen, ayrıca beğenen herkesten bu konu hakkında yorum bekliyorum. Tamam mı? Devam mı ? devam derseniz bir süre aradan sonra buradan hikayeye devam edeceğim yani 2. kitabı tamamen size bırakıyorum. Gerçi henüz tam birşeyler düşünmedim ama bir olay daha patlak verebilir! ***

Son 8Where stories live. Discover now