Deel 61 'Geheugenverlies'

453 17 0
                                    

"Hi, I'm Eva and this is my husband Floris." zei Eva voor de derde keer tegen de vriend van Floor, het was 2e kerstdag en Floor en hij waren vandaag pas gekomen. "Okay? I'm Michael?" zei Michael onzeker. "Mam, dat heb je nu al drie keer gezegd!" zei Erik lichtelijk geïrriteerd. "Oh ja?" vroeg Eva. "Ja mam, word je nu al dement?" grapte Luna. "Nou, ik hoop het niet, anders kunnen we geen zaken meer doen bij de recherche!" zei Floris serieus. Ze gaven elkaar cadeautjes, gingen eten en gingen toen slapen.
De volgende dag ging Eva naar de huisarts. Die gaf haar een paar geheugentestjes mee en bezwoer haar zich niet te veel zorgen te maken. Eva schreef drie woorden op, hing ze op de koelkast met een grote magneet erover, probeerde ze zich 10 minuten later te herinneren. Haar eerste lijstje was: Madelief, regen en koken. Dit was wat ze ervan maakte: bloem, regen en kok. Na dit een paar keer gedaan te hebben, met weinig succes, probeerde ze een paar oude kinderliedjes zoals vader Jakob, Mieke heeft een lammetje en altijd is Kortjakje ziek uit te schrijven, daarvan maakte ze:
Vader Jakob slaap je nog, slaap je nog
De klokken luiden: bim bam bom, bim bam bom

Mieke heeft een La-me-tje
Mieke heeft een La-me-tje
Het vachtje is van wol

Altijd is Kortjakje ziek, de hele week maar op zondag niet
Op zondag gaat zij naar de kerk met een boek vol zilverwerk
Altijd is Kortjakje ziek, de hele week maar op zondag niet

Ze wist dat ze niet helemaal klopten maar kon het zich niet herinneren. Daarna vroeg ze Erik, Floor, Michael, Luna en Floris een lijstje te maken van dingen die ze vaak vroeg of opnieuw zei. Ze schrok er behoorlijk van.

Fleva StoryDonde viven las historias. Descúbrelo ahora