Část šestá

1.3K 91 7
                                    

Ležela jsem na nemocničním lehátku připojena na hladičky. Píp, píp... Opakovalo se stále periodicky. ,,Slečno ta transplantace..." začala znovu doktora. ,,Ne!" Zachraptěla jsem. ,,Dobrá tedy. Paní McWhittová mohly by jsme?" Zeptala se doktorka mámi.
,,Ne chci, aby to slyšela i má dcera." Pane bože děkuju! Teda mami děkuju.

,,Fajn, nemoc se rozrostla víc než by měla. Pokud odmítáte transplantace, garantuji, že to dlouho trvat nebude." Řekla doktorka smutně. Máma rychle odeběhla ven z místnosti. Vystrašeně jsem na ni koukala.
,,Nathalio mrzí mě to, ale Cystická Fibróze se prostě nedá zatím léčit. Netuším jestli se vůbec někdy v budoucnu bude dát vyléčit." Cítila jsem jak se mi oči dostávají slzy. Rozbrečela jsem. Jo je to v háji ,,Nathalio, abyste mohle fungovat dáme vám ty nejsilnější léky co máme, ale nezaručujem jak dlouho budou zabírat. Ty co jsi měla teď, ti zabírali sotva 4 měsíce." pronesla a odešla svižným krokem. Dokážu se vlastně smířit se smrtí? Co se stane potom. Bojím se smrti. To je pravda, ale také jsem jí přijala. Nevím, když mám umřít, tak aspoň s vlastními plícemi.
 

  Ležela jsem v posteli a probudila se s hysterickým pláčem. Při dýchání jsem sípala a těžce oddychovala. Máma přiběhla do pokoje a snažila se mě utěšit. Během toho co volala sanitku jsem upadla do komatu. Přesně 14 dní trvalo než jsem se probudila. Tu dobu pro mně všechno skončilo.

Z mých vzpomínek mě vytrhl příchod zdravotní sestry s večeří.
,,Vaše maminka byla velmi rozrušená. Poslali jsme ji domů odpočinout. Zítra se zde staví a donese vám věci." Usmáls se a odešla.

Stay Or DieWhere stories live. Discover now