Kapitola 8 - Závěrečný boj

202 11 0
                                    

Hermiona přecházela po pokoji. Draco jí tam nechal a šel svolat schůzi smrtijedů, aby byli všichni na jednom místě. Musel se stát znovu kamenem a nemohl jí jen tak pustit. Nechal jí hůlku a zajistil, aby slyšela vše, co se děje na schůzi. Měla být připravená k boji, až Harry dorazí. Byla nervózní. Věděla, že Harry půjde po Dracovi jako první a nebude ho chtít jen uvěznit. Musela se k němu dostat první. Minuty se zdály dlouhé jako hodiny a Hermiona čekala připravená bojovat. Napětím už jí pulzoval každý sval v těle, když se ozvalo to, na co čekala. Výkřiky a kletby. Na nic už nečekala a vyběhla z místnosti. Běžela rovnou do salonu. Proběhla vyraženými dveřmi a právě včas zaštítila kouzlo, které mířilo na Draca. Přihnala se k němu a bojovala otočená zády k němu proti smrtijedům. Viděla to zmatení na jejich tvářích a spousta už se vzdala, když viděla, že je proti nim jejich vůdce.

Draco se přitiskl zády k Hermioně, aby v ní našel trochu opory a mohl jí tak zároveň bránit proti všem kouzlům. Nerad by stál proti ní. Viděl s jakou lehkostí přemohla jednoho smrtijeda za druhým. Smrtijedi už se vzdávali a ti co odporovali už byli skoro všichni mrtví. Najednou koutkem oka postřehla, jak Harry vypálil kletbu proti Dracovi. Věděla, že jeho kletby jsou silné a obyčejný štít nebude stačit, a tak se otočila a vykřikla: "Protego Absolute"

Z její hůlky vytryskla průhledná síla, která obklopila jí i Draca neprorazitelnou barierou. Obyčejný štít by je kryl jen z jedné strany, ale jí se záhadným způsobem podařilo vyčarovat štít jako bublinu. Kletba od Harryho se odrazila ke stropu, jenž se začal hroutit. Všichni kromě Hermiony a Draca začali prchat. Její štít držel dokonale. Padající kousky se tříštili o neviditelnou bariéru a už zbývalo jen chvíli vydržet, ale Hermiona začala být vyčerpaná. Draco jí popadl do náruče a začal prchat z domu. Štít začal slábnout a úplně zmizel právě ve chvíli, kdy proběhl vchodovými dveřmi. Pomalu položil ochablou Hermionu na trávník, ale stále jí objímal. Byla tak bledá a slabá.

Nikdo se neodvažoval k nim přiblížit. Draco svíral bezvládnou Hermionu v náručí a neustále si něco mumlal pod nosem. Bylo tak zvláštní vidět vůdce smrtijedů nešťastného kvůli mudlovské dívce. Harry s Ronem se na sebe nechápavě podívali a pak se oba zadívali na Narcissu. Harry se rozešel směrem k nim, ale jakmile udělal pár kroků, zastavila ho něčí ruka. Byla to Narcissa.

"Nedělejte to. Nechte ho. Slečna Grangerová je jen vyčerpaná, ale Draco to nevidí. Mohl by Vám ublížit." řekla a kývla směrem k Dracovi. Harry následoval její pohled a opravdu. Nebylo bezpečné se k němu teď přibližovat. Neměl pod kontrolou svou magii. Kolem něj i Hermiony poletovali malé krásné jiskřičky. Krásné, ale při kontaktu velmi nebezpečné. Tráva kolem už byla celá spálená a Hermiona stále spala.

Harry se nešťastně podíval na Narcissu. "Hermiona potřebuje odpočívat. On si myslí, že je mrtvá. Někdo mu musí říct, že to tak není."

Narcissa se však usmála a řekla: "On jí dodává sílu. Instinktivně uvolňuje svou magii a předává jí slečně Grangerové. Jen se podívejte. Kdyby to nedělal byla by stejně popálená jako tráva kolem."

Harry nevěřícně zamrkal a pořádně se na ně zadíval. Draco měl zavřené oči a nešťastně kolébal Hermionu v náručí. Jenže Hermiona už měla zdravější barvu. Dopadající jiskřičky se jí vsakovali do kůže a s každou další se Hermioně vracela do tváří růž. Sledoval, jak se jí zatřepotali víčka a pomaličku se otevřeli. Jiskry byli stále silnější a sahali stále dál a pak Hermiona vztáhla ruku k Dracovi a jemně ho pohladila po tváři. Přesně v tu chvíli dopadli poslední jiskry a Draco si hlasitě oddychl. Přivinul si Hermionu ještě blíž a šeptal: "Bál jsem se, že tě ztratím. Už nikdy tě nenechám udělat takovou hloupost."

Hermiona se jen usmála a řekla: "Zachránila jsem tě. Nebyla to hloupost."

Draco se zamračil a odpověděl: "Skoro jsi umřela. Tvůj život je pro mě to nejdůležitější. Nikdy bych si neodpustil, kdybys zemřela kvůli mně."

Hermiona k tomu chtěla ještě něco dodat, ale to už u ní byli její přátelé a Draca odváděli členové řádu. Nebránil se. Viděla jak sklonil hlavu a poslušně se nechal zajmout. V tu chvíli se Hermiona rozčílila. Nemohla dovolit, aby ho uvěznili. Byl pod kletbou Voldemorta a při posledním boji stál na jejich straně. Namáhavě se zvedla. Ignorovala námitky svých přátel a zvedla hůlku. Vyslala kouzlo k uvolnění pout a ihned zase klesla na kolena. Dracovi se uvolnili ruce a zmateně se otočil. Viděl, jak Hermiona znovu klesá k zemi a její hůlka jí vypadla z ruky.

"NE!" zakřičel nešťastně a rozeběhl se k ní. Byl u ní hned jak dopadla na kolena. "Ty hloupá holko. Jsi vyčerpaná. Nemůžeš kouzlit." rozčiloval se.

Hermiona se jen lehce usmála a zavřela oči. "Nedovolím, aby tě odvedli. Zůstaň."

"Odnes jí někam, kde může odpočívat." rozkázal Harry Dracovi a pak se otočil k Narcisse. "Co se to tady děje? Proč nás nenechá Hermiona zatknout vašeho syna?"

Narcissa se usmála na Draca, který se vzápětí přemístil a pak odpověděla: "Myslím si, že slečna Grangerová se domnívá, že by to byla nespravedlnost."

"Nespravedlnost? Malfoy chtěl vyvraždit půlku Británie." rozčiloval se Ron.

Narcissa si povzdechla. "Jistě. Jenže to nebyl on, kdo to chtěl, ale Pán zla."

Ron už se nadechoval k další konfrontaci, ale Harry ho zadržel. "To nám musíte vysvětlit. Ten je mrtvý."

"Ano, ale v tom okamžiku, kdy jste ho zabil se aktivovala kletba, kterou si pojistil dokončení svého plánu. Kletba, která z mého syna udělala bezcitného člověka se srdcem z kamene. Kletba, která byla předpovězena a jen slečna Grangerová jí mohla zlomit." vysvětlila Narcissa.

Harry se zamyslel. "Takže teď už je té kletby zbaven a vlastně nevinen. Ale jak jí Hermiona zlomila?"

Narcissa se usmála. "To by jste měl zrovna vy vědět nejlépe. Přeci láskou."

Ron na ní jen otevřeně zíral a nemohl najít slov. Jeho milovaná Hermiona nemilovala toho tyrana. Harry tomu ale nechtěl věřit. "Nemilovala ho. Nenáviděli se."

Narcissa se znovu na ně usmála a Harrymu tak připomněla Brumbála. "Mezi láskou a nenávistí je jen tenká hranice. Milovala ho a stejně tak on ji. Jen to neviděli dokud nebylo třeba." 

Nejsilnější citWhere stories live. Discover now