Epilog

224 13 3
                                    

"Ginny!" rozlehlo se celým bytem.

"Už běžím. Neboj se všechno stihneme." křičela Ginny na svou kamarádku. Doběhla k ní a společně se vydali na cestu.

"Teda nikdy by mě nenapadlo, že si budeš brát Malfoye. Hlavně ne tak brzy." poznamenala Ginny.

Hermiona se jen usmála a vzpomněla si, jak těžké bylo přesvědčit všechny o té kletbě. Od poslední bitvy uběhl měsíc a celý ten čas přesvědčovala celý kouzelnický svět, že byl Draco pod kletbou teď má jiné priority. Nevěřili jí. Nikdo nechtěl poslouchat, a tak jednou přišla s nápadem. Jak jinak přesvědčit celý kouzelnický svět o tom, že zastává Draco stejný názor jako ona jinak, než že si ho vezme?

Při té vzpomínce se musela usmát. Šokovala tím vyhlášením snad každého. Jen Narcissa se tvářila jakoby to čekala. Oznámila svůj záměr nečekaně a v záchvatu vzteku. Při posledním slyšení, kde chtěli Draca uvěznit se naštvala a vyhrkla: "Budeme se brát. Manžela vojnové hrdinky snad nikdo nebude chtít bezdůvodně zavřít." Po tomto prohlášení popadla Draca za ruku a táhla ho ztichlou místností pryč. Další slyšení se nekonalo. Draco se jí doma několikrát zeptal jestli to myslí vážně a po asi stém ujištění jí zvedl do vzduchu a se smíchem se s ní zatočil. Pak se sebral a z ničeho nic vyběhl z domu. Tenkrát si myslela, že jde jen na vzduch, ale vrátil se až večer. Chtěla se mu omluvit, ale on zvedl ruku, aby nic neříkala a se vší grácií si před ní klekl. Vytáhl malou krabičku z kapsy a se slovy, že chce aby to bylo pořádně jí požádal o ruku.

A teď, týden po žádosti o ruku, už sedí v autě a má namířeno na ministerstvo za svým budoucím mužem. Ano týden. Narcissa byla tak nadšená, že vše zorganizovala a trvala na tom, že hostina bude u nich na Malfoy Manor. Ron trucoval, ale netrvalo mu to ani den a už si s Harrym z Draca utahovali.  

Nejsilnější citWhere stories live. Discover now