~7

84.7K 3K 745
                                    

7. Bölüm:

Mehin daha kocasının kendisini tanıyamadığını idrak edemeden ve Karan Ağa bunu rezillik olarak görüp, gerçekten nutkunu tutacak güzellikte olan kızdan zorla başını çevirirken Elif hemen toparlamak için kabinden çıkmıştı. Yoksa gerçekten bu durum hiç iç açıcı gözükmüyordu.

"Mehin çok yakışmış elbise. Abi sence nasıl?"

Karan Ağa dudakları şaşkınlıkla açılmış, hayatının en büyük şokundan birini yaşarken bu sefer gözlerine hakim olamadan süzmüştü karısını. 2 gündür görmemesi bile çok fazla ve saçmaydı zaten.

"Bu mu?"

Çok kısık bir fısıltı ses tonuyla ağzından çıkanı Mehin duyarken, Elif anlamazdan gelmeyi tercih etmişti. Ama küçük gelin bunu yanlış anlayarak, beğenilmediğini ummuş ve daha tanımadığı Devin denen kadınla kendinin aşık atamayacağını düşünmüştü.

"Abi!"

Elif, abisinin kıza dalıp giden bakışlarından artık çıkmasının vakti geldiğinden seslenirken, Karan Ağa ne demesi gerektiğini bilmiyordu.

"Ne var?"

"Elbise çok güzel diyorum. Eğer senin de onayın varsa alalım bunu Mehin'e."

Elif abisinin ters bir bakışıyla karşılaşınca ne demek istediğini anlarken, susmanın vaktinin geldiğini farkına varmıştı.

"Keyfi bilir."

Karan Ağa kafası allak bullak olmuş, mağazadan çıkarak soluklanırken, elini saçlarına daldırıp, gözlerini yummuştu. Ama az önce ki rezillik gözün de canlanınca da öfkesi artmıştı.

"Elif sen ne yaptın ya?"

"Ne yapmışım Allah Allah! Oh olsun. Çok da güzel dumura uğradı işte."

Mehin utançtan al al olan yanaklarına ellerini bastırırken gözlerini de sinirle yummuştu.

"Of Elif."

...

Fatma olaylardan bir haber o da kendi kendine mağaza da dolanıp, istediklerini kasaya yollarken, Mehin de Elif yüzünden bir sürü şey almak zorunda kalmış, hatta çoğunu denememişti.

"Abim nerde?"

Elif'in Fatma'ya sorduğu soruyla, Mehin de kolları bağlı başı önüne eğik bir şekilde utançtan ölmek üzereydi. Bu saatten sonra kocasıyla bir daha asla yalnız kalmak istemiyordu.

"Bilmem ki."

Elif abisini arayıp ödeme yapması için kasaya çağırırken, Mehin de kıyafetlere bir göz atmış, siyah elbisenin etiketine bakmıştı.

"Yok artık."

Fal taşı gibi açılmış gözleriyle içinden sinirlenirken, bunu bahane ederek elbiseyi almak istemediğini dile getirmişti.

"Elif biz bence bunu almayalım. Şu fiyata bakar mısın?"

Elif elini alnına vurmuş tam itiraz edecekken, Karan Ağa arkadan gelerek duyduğu şeyle yine öfkelenmişti. Üstelik normalde yapmaması gereken bir şey yaparak, kızın etiketi tutan elini sertçe tutarak elbiseyi kasaya koymuştu.

"Bu da alınıyor."

O an kız kardeşlerin arasında ki bir bakışla zafer elde ettiklerini düşünürken, asıl Karan Ağa'nın ne demek istediğini Mehin anlamıştı.

Çünkü dışardan elini tutuyor gibi gözükse de, aslında öfkeyle sıkıyor ve Mehin'i uyarıyordu. Amacı ise, herkesin için de bir aşiret gelini olarak fiyattan söz etmesinin yanlış olmasıydı. Yaksa Mehin'in ne giyindiğiyle Karan Ağa ilgilenmiyordu.

MEHİN | ᏖÖᏒᏋ Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin