1.7

1.2K 71 46
                                    

Gökyüzün De Bir Beste...

"Ege'den tanıyorum." dediğinde elinden çizimimi alarak "Getirmene gerek yoktu, önemsiz bir şeydi." diyerek ayağa kalkmış kulaklıklarımı takarak yürümeye başlamıştım. 

"Beste Mina!" şarkıyı açacağım sırada duyduğum sesleniş ile başımı oraya çevirmiş gördüğüm Efe ile göz devirmiştim. 

"Efendim?" dediğimde "Neden bize kızdın? Ve sen neden hala gitmedin?" diyerek Görkem'e döndüğünde ona bakmamayı tercih ediyordum. Görkem"Kağıtlar karışmış, geri gelmek zorunda kaldım." diyerek açıklama yaptığında telefonumu elime almış, adının Görkem olduğunu bildiğim anonime engel atmıştım.

Efe"Peki neden bize kızdın?" diyerek bana döndüğünde ona alayla gülerek "Hepinizin benden sakladığı bir anonim olunca ve o anonimin senin ailenden olduğunu öğrenince kızmamı mazur gör." diyerek öfkeyle konuşmuş yürümeye başlamıştım.

52* *** ****: Selam ben Baykuş'un.

52* *** ****: Anonim'in diğer adını öğrenmek ister misin?

Beste Mina: Hayır. 

Beste Mina: Onun hakkında hiçbir şey öğrenmek istemiyorum. 

Beste Mina: Sen de bana adını sanını söylemezsen sana da engel atacağım.

52* *** ****: Bu Görkem'e engel attın demek mi oluyor? 

Beste Mina: Adını söylüyor musun? 

52* *** ****: Ömer Asaf.

Beste Mina: Kaç yaşındasın ve neden bana yazıyorsun? 

Beste Mina: Alnımda ANONİM ÇEKER mi yazıyor?

52* *** ****: Senden bir yaş büyüğüm ve Görkem'den nefret ediyorum. Bu yüzden sana yazdım.

Beste Mina: Neden saçma nefret oyununa dahil oluyorum?

52* *** ****: Oldun bile, ona engel attın.

Beste Mina: Arkadaşlarım bana oyun oynadığı için ona ve arkadaşlarıma sinirlendim. Normal değil mi?

52* *** ****: Sonuçta bana uydun.

Beste Mina: Ömer Asaf derdin ne?

52* *** ****: Görkem ile iğrenç bir mazim var, tek neden bu.

Beste Mina: Ne gibi bir mazi?

52* *** ****: Kardeşim ona aşık olmuştu ve işler tahmin edeceğin üzere boka sararak kardeşim o piç yüzünden intihar etti.

Beste Mina: İkiniz arasında olan şeylere karışmıyorum. 

52* *** ****: Karışacaksın amaa... Görkem sahalara inene kadar ben yanında kalmalıyım. (Bu numaraya artık mesaj gönderemezsiniz.)

52* *** ****: Engel? Mükemmel, o zaman yanına geleyim de Görkem'i kışkırtayım. (Bu numaraya artık mesaj gönderemezsiniz.)

Anonim'den...

"Hepinizi döveceğim ama!" öfkeyle ayağa kalktığımda Selim omuzlarımdan tutarak beni oturttu. "Kardeşim Görkem malının suçu. Ne yapabiliriz?" "Lan Mina adımın Görkem olduğunu nereden öğrendi de Görkem'e o soruyu sordu?"

Efe"Büyük ihtimalle Ömer Asaf yüzünden." şakaklarımı ovmaya başladığımda "Mina'ya hiç yazmamalıydım." demiştim. Ege"Bunu bilemezdin, ikizim haklı. Ağabeyim bunu hiç araya katmadı, yani Mina'nın adını bildiğini bilemezdi."

Görkem bana dönerek "Başta söylemeliydin, bana nasıl baktığını tahmin dahi edemezsin." saçlarımı öfkeyle karıştırırken "Nüfus müdürünü sikeyim." "Küfür etme, şey yapalım ben Mina ile konuşayım." diyen Gece'ye dönerek göz devirdim.

"Sonra da senin ile kavga etsin değil mi? O beni görene ve bana patlayana kadar kime kızarsa kızsın öfkesi geçmeyecek..." ama karşısına çıkamam... Benim bu halimi görüp bana acımasını istemiyorum...

Saçlarımı öfkeyle karıştırırken içeri doktorum girmiş "İyi ki bu odaya kimse girmesin, Görkem'e virüs bulaşabilir demişim." diyerek odadakilere göz devirmişti.

"Şu an inanın kanserden daha önemli işlerim var doktor bey." kaşlarını çatarak "Nasıl kanserden önemli işlerin olabilir Görkem Bey?" sessiz kalırken Görkem'e döndüm. "Açıklayın ve mümkünse aptal Ömer Asaf'ın dediği şeyleri düzeltin. Mesela Selim'in kardeşi olduğumu söyleyin, Ege'nin Akdeniz Ateşi olduğunu Efe'nin karaciğer kanseri olduğunu söyleyin çünkü bu kız beni görmeden hepinizi parçalar."

Mina'dan...

Kapım açıldığında yattığım yatakta doğrulmuş içeri giren Ege'ye göz devirmiştim. "Anlatacağım." karşıma oturduğunda derin bir nefes alarak "Şimdi hepimiz anonimi biliyoruz, nasıl biliyoruz... Selim yüzünden biliyoruz, Görkem Selim'in kardeşi. Ve bizim ağabeyimiz olan Görkem, senin anonimin olan Görkem değil. Ben hastayım çünkü Akdeniz Ateşi'ne sahibim, Efe kanser çünkü karaciğerinde büyüyen bir kitle onu buna çevirdi. Anonimin akciğer kanseri ve astımı var. Evet mavi gözlü, kumral saçlı ama hiç yanına gelmedi. Seni uzaktan izledi ve bugünlerde hiç hastane odasından çıkmıyor. Yani o iyileşene kadar onu tanıman imkansız gibi bir şey çünkü bunu istemiyor. Senin yanına o gelecekti ama hasta olduğu için bunu istemedi. Yani Gece, Görkem'i Selim'den tanıyordu. Biz de Selim ile arkadaştık, o yüzden onu tanıyordum. Oğuz ve Cem de ismen biliyorlar..." 

Sessiz kaldığımda odamın kapısı açılmış kafamı o tarafa çevirdiğimde tanımadığım yüz ile kaşlarımı çatmıştım. "Selam." dediğinde kaşlarım daha fazla çatılmış Ege'ye kısa bir bakış atmıştım.

Şimdi anonim için tahminler değişti mi? Djjkfkjfkjfd

Selam Kadınım! Gökyüzün De Bir Beste /Texting/Where stories live. Discover now