Kap 28

27 2 1
                                    

Kapitel 28 - Evie 

En dag, i mitten av mars, kom en värmebölja. Den var oväntad men välkommen. Egentligen skulle inte den riktiga värmen komma förrän i april och i maj men det verkade som att sommaren var tidig i Seoul. Jag kisade upp mot solen innan jag låste upp ytterdörren. Jag ropade ett högt hej och från arbetsrummet kikade Seungri ut tillsammans med Daesung. Dom frågade hur det gick på stan. Jag höll upp en påse som svar. Snabbt gick jag in i mitt sovrum för att byta om till kläder som passade vädret lite bättre. Ett par jeansshorts och ett linne fick duga. Jag var ju ändå bara hemma. Jag hann inte mer än bråka lite med Daesung när dörrklockan ringde ett par gånger. Seungri höjde på ena ögonbrynet och frågade om någon av oss bjudit in någon. Vi skakade på huvudet. Medan Seungri gick till dörren tittade vi efter honom. Han öppnade och Ji brast ut i ett långt ”åh vad underbart med lite värme” - tal. Jag och Daesung himlade med ögonen mot varandra. Ji kom glidande in följt av Seungri men även Keun. Jag tappade nästan hakan. Han var ännu snyggare än sist, om det ens var möjligt. När han såg mig flinade vi mot varandra. Jag hade bara träffat honom några få gånger men hittills hade vi kommit bra överens. Daesung armbågade mig i sidan. När jag såg på honom gav han mig en lite förvirrad blick. 

   - Jag trodde du och Seung.., började han och slog ihop händerna. - ..var på G? 

    Varför då? Fnös jag irriterat. - För att jag köpte en present till honom?! 

Daesung bet sig lite i underläppen men ryckte sedan på axlarna. Jag kände hur mina kinder hettade när han nämnde Seung. Jag gillade honom och så men det kändes fortfarande elakt mot Kwon att börja dejta honom just nu. Seung fick stå ut med att vänta lite till. Jag hade börjat öppna mig lite när det kom till att umgås med honom. Jag hade börjat flirta. Börjat..närma mig men jag var inte riktigt där än. Daesung la en arm runt nacken på mig och bad mig att inte såra Seung. Vi log mot varandra. Jag ville inte såra Seung. Han var en del av mig. Vare sig jag ville det eller inte. Var han ledsen så var jag det också. Jag bet ihop käkarna. Seung hade påverkat mig mer än jag insett. Keun kom in till mig och Daesung med händerna i byxfickorna. 

   - Ni vet..., sa han och suckade. - Dom har börjat planera någon lek..

   - Lek? Utbrast vi samtidigt. 

   - Typ kurragömma fast man är två lag och varje lag har namnskyltar på ryggen som man sliter loss. Om man får skylten bortsliten så är man ute, sa Keun med en axelryckning. 

Daesung nickade förstående. Den här leken hade han kört förut en gång när dom varit med på tv. Han förklarade lätt att ena laget har en bjällra som man satte fast på skon, dom letade. De andra ska gömma sig och hålla sig undan från dom som letar. Blir man hittad ska den som letar försöka slita loss namnskylten från ryggen på den som gömt sig. Lyckas man fly, då är man med, om man inte lyckades fly och fick skylten bortsliten så fick man sätta sig i ett rum där alla som åkt ut satt för att vänta ut dom andra. Jag nickade uppmärksamt. Det lät kul. Vi lämnade Seungris arbetsrum och gick in i tvrummet där Ji stod i telefon med Seung och Seungri pratade med Taeyang. Vi skulle samlas i YG byggnaden och så skulle vi leka där. Jag armbågade Daesung och frågade om han kunde se till så vi hamnade i samma lag. Han nickade och gjorde tummen upp. 

   - Keun? Sa Ji plötsligt. - Du följer med, visst? 

   - Visst, flinade han tillbaka. 

Seungri knäppte med fingrarna. Vi skulle till YG för att bestämma lag och regler. Nu. 

Taeyang skakade lite på foten så bjällran plingade till. Ji och Seung stod och viskade taktik med varandra. Jag flinade uppskattat mot mina lagmedlemmar. Vi skulle gömma oss. Dom andra tre var de som letade. Jag hade alltid varit bra på kurragömma men bjällran gjorde mig lite illa till mods. VI hade fem minuter på oss att hitta ett bra ställe. Ji, Seung och Taeyang gick in i ett rum för att inte kunna tjuvkika på vars vi stack iväg. Av någon anledning sprang jag och Keun tillsammans. Vi for ut till trapphuset, upp till BigBang’s våning och in i studio fem. Keun lutade sig mot dörren med andan i halsen. Han frågade om jag tänkte stanna här så länge jag bara kunde eller bara en stund. Jag lutade mig mot soffkanten och svarade att jag inte visste. 

Twisted (BIGBANG Fic)Där berättelser lever. Upptäck nu