Kap 11

47 2 2
                                    

Kapitel 11 - Ji 

Sydkorea ändrades inte särskilt mycket i varken juli eller augusti. Det enda som hände var att det regnade mer nu. Även fast vi var i mitten av augusti var det lika varmt. Inte förrän i november skulle man märka någon skillnad i vädret. Jag tittade ut genom fönstret och precis som väntat så öste regnet ned. Typiskt augusti. Evie låg ihopkurad i soffan och såg på en av de många serier som hennes syster rekommenderat. Hon verkade helt försjunken i någon japansk dramaserie. Jag vände mig om mot Evie och frågade om hon valt ut något som hon skulle ha på sig på premiären imorgon eller om hon ville åka till någon affär för att köpa något nytt. Till en början trodde jag att hon inte hörde mig men så pausade hon serien och sneglade mot mig. Den senaste tiden hade hon fått något nytt i blicken. Någonting jag inte riktigt kunde identifiera men som ändå störde mig lite. 

   - Jag har inte pengar till det, suckade Evie och drog ned mig i soffan. 

Hon lutade sig försiktigt mot mig och det fick mig att bli alldeles varm inombords. Varje gång hon sökte sig till mig kände jag mig stolt. Ett tag trodde jag rent faktiskt att Evie skulle lämna mig för Seung men dom pratade inte ens med varandra längre. Halsbandet som hon fått låg fortfarande kvar i handväskan som hon haft med sig den kvällen. Handväskan i sig låg nedtryckt i hennes resväska som var undanställd i mitt förråd. Jag strök med handen över Evies hår och såg in i hennes alldeles gröna ögon. Hon såg lite trött ut.

    - Får jag köpa en klänning till dig då? Frågade jag och kysste hennes läppar. 

Evie såg osäkert på mig och frågade om det verkligen var någonting jag ville göra. De flesta hade redan börjat planera hur dyr den skulle vara men inte Evie. Hon visste att pengar var något som man inte kunde leva utan. Hon ville inte ta saker från min även om jag hade råd att ge henne vad hon än ville ha. Jag nickade säkert mot henne och lovade att hon fick välja exakt vad hon ville ha. 

   - Okej, sa hon slutligen. - Får jag lyssna på en låt? 

Jag skrattade åt hennes fråga. Hon fick göra precis som hon ville. Evie drog fram sin mobil och kopplade in den till högtalarna. Jag satte mig tillrätta i soffan medan hon bläddrade igenom alla de hundratals låtar som hon hade på sin lista. En låt som jag hört förut flöt ut genom högtalarna. Hon spelade den ofta, väldigt ofta. Låten spelade hon oftast när vi var med dom andra men jag hade hört den ett par gånger hemma hos henne när vi var i Italien också. 

   - Den här är bra, sa jag när Evie kröp ned hos mig igen. 

   - Visst är den! Utbrast hon tacksamt. - En av mina favoritlåtar. 

Jag frågade henne vad den hette så jag kunde överraska henne någon gång med att spela den. Evie lyssnade klart på refrängen innan hon svarade att låtens namn var ”Am I wrong”. Jag skrev ned det på min mobil när hon inte såg mot mig. 

Evie sprang fram och tillbaka mellan sovrummet och badrummet. Jag satt redan klar i min kostym medan hon fortfarande bara hade på sig underkläder. Vi skulle åka om en timme. Seungri hade ringt mig två gånger redan för att påminna oss om att komma i tid. Oftast var det inte jag som kom sent utan det var Seung och Seungri, dom kom oftast samtidigt. Evie rusade tillbaka till sovrummet för femte gången den senaste kvarten. Jag undrade vad hon höll på med men jag ville inte stressa henne i onödan. Vi hade åkt ned till stan för att köpa en klänning, den hade inte varit särskilt dyr men jag hade inte ens fått se henne i den än. Evie hade tvingat mig att titta bort när hon visade den för de två tjejerna som assisterade oss i affären. Dom hade brustit ut i långa ”wow” och ”ååh”. Jag hade tänkt tjuvkika men just för att hon bett mig gjorde att jag inte kunde titta. Evie stack ut huvudet från sovrummet och frågade om jag kunde titta bort ett par sekunder. Jag vände bort blicken för att låta henne springa in till badrummet igen. Jag sneglade på klockan, fyrtiofem minuter. Med en suck ropade jag åt henne att skynda sig. Evie levde om inne i badrummet i ytterligare en kvart innan hon kom ut genom dörren. Jag tappade hakan när jag såg henne. Klänningen var ljust rosa, precis som en körsbärsblomma. Den gick ned till hennes knän och den satt perfekt. Klänningen framhävde hennes bröst och höft på ett sätt som fick henne att se oemotståndlig ut. För en sekund ville jag ta av den där klänningen och kyssa henne kropp. Evie kom fram till mig och stängde igen min mun med ett litet skratt. Jag reste mig upp på skakiga ben och kysste hennes läppar med sån passion att jag nästan ramlade ned i soffan när vi slutligen gled ifrån varandra.

Twisted (BIGBANG Fic)Där berättelser lever. Upptäck nu