RED - 22. díl

20.1K 917 29
                                    

"Nebylo to tak hrozný, kurva.“ Zasměje se. Chci něco říct, ale stále jsem v šoku. Nečekala jsem, že se mě na to zeptá, když mi předtím řekl, že po něm nemůžu chtít víc. Neočekávala jsem, že to zatím, bude tak brzy a jsem za to nesmírně ráda. Harry se postaví a tím mě vyruší z mého přemýšlení. „Tak pojď, nebudeme tady sedět, jak dva řízci.“ Občas mě jeho přirovnání opravdu šokují. Vstanu a následuju ho pryč z pokoje. Vidím ho, jak šahá pro krabičku cigaret, která je položená na kulečníku. Vytáhne jednu cigaretu a začne do kapsy šmátrat pro zapalovač. „Kurva.“ Zanadává, když zjistí, že tam žádný nemá. Porozhlédnu se po místnosti a všimnu si zapalovače, který je položený na gauči. Dojdu pro něj. Harry mé pohyby pozoruje. Šáhnu po něm a jdu zpátky k Harrymu, který má na tváři spokojený úsměv. Strčí si cigaretu do pusy a čeká, až mu jí zapálím. Jeho zelené oči se vpíjí do těch mých, vysychá mi v krku. Nemůžu uvěřit, že je celý můj! Ruce se mi trošku třesou, ale podaří se mi cigaretu zapálit. Harry popotáhne a cigaretový dým vyfoukne do strany, ale nepřestává mě pozorovat. „Díky.“ Řekne a já ucítím směsici cigaretového kouře a mě dost známého peprmintu. Sleduju ho, jak kouří a nemůžu se toho pohledu nabažit. Měla bych mu říct, ať nekouří, že si tím ničí zdraví, ale on u toho vypadá tak dobře, že by mi pohled na kouřícího Harryho chyběl. Jsem hrozná. „Nemáš hlad?“ Zeptá se mě. Překvapí mě tou otázkou. Ani jsem nad tím nepřemýšlela, ale když to zmínil, tak docela hlad i mám. Přikývnu. „Tak pojď.“ Řekne a rozejde se po schodech dolů.

V kuchyni je Olivia a vypadá to, že má v plánu něco péct. „Přišli jste mi pomoct?“ Zeptá se. Harry jí věnuje kyselý pohled a šáhne pro Colu do ledničky. „To sotva.“ Odpoví jí. Nejradši bych mu tu Colu vytrhla z ruky. Z toho, co mi říkal, je pro něj Olivia dost důležitá, ale podle jeho chování k ní to tak fakt nevypadá. „Budete potřebovat hodně trpělivosti, slečno Rosemary.“ Mrkne na mě a Harry si odfrkne. Zasměju se, to má pravdu. „Máme hlad.“ Promluví Harry. Olivia se na něj tázavě podívá. „Občas si říkám, jestli mě vůbec vnímáš, když na tebe mluvím. Říkala jsem, že nějaké jídlo by mělo být v ledničce. Lasagne, myslím.“ Harry pokrčí rameny a znovu otevře ledničku, ze které vytáhne zmiňované lasagne. Olivia se na něj vítězoslavně usměje. Líbí se mi jejich vztah, působí na mě jako máma se synem. Myslím si, že se tak i berou, Olivia tedy určitě Harryho bere jako svého syna. „Kde jsou talíře?“ Zeptá se a Olivia přestane s krájením jablek. „Kdybys mi někdy pomohl uklízet nádobí z myčky, tak bys věděl, kde co je!“ Šáhne do horní skříňky a vytáhne dva velké talíře, které podá Harrymu, ten nepoděkuje, ale pouze protočí oči. Je jako puberťák. „Kolikrát jsem ti říkala, abych tady nekouřil?“ Vynadá mu Olivia a vytrhne mu cigaretu s pusy, kterou pak následně rozdrtí do květináče. Harry vypadá naštvaně, ale nic neřekne.

Rozdělí lasagne do dvou porcí a poté dá oba talíře do mikrovlnky. Vyhoupne se na kuchyňský ostrůvek a dívá se na mě. Znervozňuje mě svým pohledem a tak se zadívám do země. „Hned se vrátím.“ Řekne Olivia a rozejde se z kuchyně pryč. Harry seskočí z ostrůvku a rozejde se ke mně. Zkousnu si ret. Dojde až ke mně a jeho vysoké tělo přišpendlí na to mé. Na tváři mu pohrává pobavený úšklebek. Skloní hlavu. „Jsi tak skurveně krásná, Rose.“ Zašeptá mi do ucha a mě naskočí husí kůže. „Ani nevíš, co bych s tebou právě teď chtěl všechno dělat.“ Šeptá. Jeho ruce se přesunou na můj zadek a jemně ho zmáčknou. Jsem jako socha. Položí své čelo na to mé. Rozhodnu se položit své ruce na jeho lopatky. Jsem úplně mimo z toho, co dělá, ale líbí se mi to. Zaslechnu kroky, Olivia se vrací, ale Harry stále zůstává v mé těsné blízkosti a jeho ruce taky nechává na mém zadku. Trochu zčervenám. „Ou.“ Vyjde z Olivie, když dorazí do kuchyně. Jo, rozhodně jsem rudá. Harry se uchechtne, zřejmě ví, co dělá a má z toho radost. „Vystydne vám jídlo, Harry.“ Ozve se znovu Olivia. Harry něco zabručí, ale nakonec se odtáhne. Prohrábnu si vlasy. Následuju ho ke stolu, kam odnesl talíře s jídlem.

RED - CZKde žijí příběhy. Začni objevovat