RED - 70. díl

10.3K 643 120
                                    

Z POHLEDU ROSEMARY

Unaveně zapnu konvici, aby se mi uvařila voda na čaj. I přes to, že jsem včera, vlastně dneska, dorazila domů před třetí hodinou ráno, jsem vzhůru už v půl desáté, což mě moc netěší, ale už jsem nemohla spát, pořád jsem se převalovala. Jade samozřejmě spí a myslím si, že ještě dlouho bude, jelikož dorazila po mně. Konvice cvakne a tak jí popadnu, opatrně si zaliji sáček čaje. Měla bych si spíš udělat kávu, která by mě nabudila, ale nejsem moc kávový typ, radši budu trpět, než abych si udělala kávu.

Upřímně nevím, kdy to Jade stihla, ale právě si uvědomím, že nám chybí vánoční stromek. Jak jsem to mohla přehlédnout? Zachmuřím se a pár sekund hypnotizuji prázdné místo, kde strom stával. Vybavím si chvíli, kdy jsem ho vzteky shodila na zem a rozbila pár ozdob. Bohužel se mi vybaví i šťastnější chvíle, kdy jsem ho s Harym zdobila. Harry- nešťastná kapitolka mého života. Kvůli němu tu straším tak brzo. Měla jsem sen, kde jsem stála v lese a on byl v dáli ve tmě a volal mé jméno, chtěl, abych ho následovala do temného hlubokého lesa. Vzbudila jsem se ve chvíli, kdy jsem se otočila a začala od něj kráčet pryč, nešla jsem za ním. Ten sen mě upřímně vyděsil. Ušklíbnu se.

Posadím se na gauč a zapnu si televizi, kterou hned ztiším, abych nevzbudila Jade. Nemůžu uvěřit, že už je po Silvestru. Konečně mám to celé vánoční šílenství za sebou. Zajímalo by mě, jak je na tom Ian. Určitě ještě spí a až se vzbudí, tak si bude připadat, jako by ho přejel parní válec. Upřímně doufám, že si nebude pamatovat, co včera prováděl a já mu to budu moci hezky připomenout. Zasměji se.

Najednou se otevřou dveře od pokoje Jade a vyjde z nich Ian v dámském županu. Brada mi padá.

"Čau." Pozdraví bezmyšlenkovitě, jako by si ani neuvědomil, že mluví na mě, a odchází do koupelny, kde se zavírá. Pokládám čaj na stolek a vstávám. Do háje, co to bylo?! Bože můj, oni přišli spolu? Jade a Ian? Co to je sakra? Spali spolu? Ian vylézá, zcela vyčerpán, z koupelny a vrací se zpátky do pokoje, kde za sebou zase zavře. Jsem snad vzduch? Žádám si odpovědi! Ona ho vážně klofla, no to snad ne! Začnu se smát. Vezmu si čaj a raději odejdu do svého pokoje.

Položím si hrnek na noční stolek a znovu si lehnu. Nechce se mi věřit, že Ian a Jade spolu něco měli. Sbalila ho Jade nebo to Ian udělal na protest tomu, že jsem pak šla ještě za Harrym? Povzdechnu si a stejně se tomu znovu zasměji. Ti dva mi k sobě opravdu nejdou. Zřejmě mi hodně uniklo, když jsem odešla tak brzy, ty bláho!

Rozezní se mi mobil a já leknutím nadskočím. Sevře se mi žaludek, ale když uvidím mamky fotku na displeji, žaludek mi povolí, ale jen trochu. Hovor hned přijímám, aby neměla kecy.

"Mami, ahoj," nemluvila jsem s ní dlouho a nevím, jestli je zrovna vhodná doba, ale jednou bych s ní stejně mluvit musela.

"Šťastný nový rok, zlato. Neozvala si se, vůbec nechápu proč." Z Jejího tónu můžu poznat, že je rozladěná. Ach jo.

"Tobě taky. Jak se máš?" obcházím její výčitku.

"Dobře, ale to ty nezníš moc nadšeně. Co svátky? A Harry? Měla si se fajn?" Sevře se mi hrdlo a suše polknu. Vždyť přeci tak trochu ví, co se dělo.

"Bylo mi už líp, mami. S Harrym už nejsem, ale dál to rozmazávat nechci, tak to prosím nech," pocítím úzkost a tak na chvíli zavřu oči, než mamka promluví.

"Netušila jsem, že se to mezi vámi tak pokazilo. Moc mě to mrzí." Odfrknu si.

"Ani nemusí," řeknu s nadsázkou.

RED - CZKde žijí příběhy. Začni objevovat