B-10

8.4K 793 384
                                    

Peter ile konuşmamızın üzerinden 3 hafta geçmişti

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Peter ile konuşmamızın üzerinden 3 hafta geçmişti. Aramız iyiydi; mesajlaşıyor, öğlen yemeklerini birlikte yiyor, filmler hakkında konuşuyor, iyi vakit geçiriyorduk. Şu an ki durumumuz oldukça hoşuma gidiyordu. Peter'dan uzaklaşmaya çalışma fikrim kötü bir karardı ve şimdi mutluydum.

Peter ile birbirimize arkadaşça davranıyorduk, en azından davranmaya çalışıyordum. O gün parkta bir kızı sevdiğini açıkça bana belli etmişti ama benden uzaklaşmamıştı da. Yani aramızda bir sorun yoktu. Şu kısa sürede Lauren'dan daha çok Peter'a içimdekileri anlatabildiğim için onu kaybedemezdim.

Kimya kulübüne gitmek için koridorda yürürken, karşıma Liz Allan'ın çıkmasını beklemiyordum.

''Aurora, ben de seni arıyordum. Nasılsın?''

''İyiyim, sağol. Sen?'' Liz'in gereksiz samimiyeti beni şüpheye düşürmüştü.

''Ben de iyiyim. Sana sormam gereken bir şey var.''

''Tabii, sor.'' dedim ve elimde tuttuğum kimya kitabımı göğsüme bastırdım.

''Bir süredir Peter ile yakın görünüyorsunuz. Acaba siz..." Liz'in sözünü aniden kesmiştim çünkü ne demek istediğini anlamıştım.

''Hayır. Biz.. Peter ile çıkmıyoruz Liz. Sadece arkadaşız.''

''Ah.. ben de sizi öyle yakın görünce sanmıştım ki.. her neyse." Kafasını hafifçe sağa sola salladı. "Buna sevindim. Yıl sonunda mezuniyet partisinde beni götürmesini umuyordum da.'' dedi Liz.

''Ama partiye daha çok var. O zamana kadar.. Peter başkası ile olabilir.'' dedim gerçekçi düşünmeye çalışarak.

''Acaba sen.. ondan hoşlanıyor olabilir misin Aurora?'' Liz'in açık sözlülüğü ile gerilirken elimde ki kimya kitabını daha sıkı tutmaya başlamıştım.

''Tabii ki de hayır. Bir kere Peter benim tipim değil. Onunla asla çıkmam. O daha önce birinden hoşlandığından bahsetmişti zaten. '' dedim. Liz'in başımdan gitmesi için aklıma gelen her şeyi söylüyordum. Beni çok geriyordu.

''Peki o zaman. Sağol, Aurora.'' Liz yapmacık gülümsemesiyle yanımdan ayrılırken derin bir nefes almış ve sınıfa ilerlemeye başlamıştım.

Kulüp sınıfına girdiğimde, Peter'ın geldiğini görmüştüm. Ona Liz'in söylediğini anlatmak istiyordum.

"Az önce Liz ile konuştuk." dedim kimya kitabımı çantamın içine koyarken.

"Ne hakkında?"  diye sordu Peter.

"Senin biriyle çıkıp çıkmadığını sordu. Yıl sonunda ki baloya onu götürmeni falan istiyormuş." dedim gözlerinin içine bakarak.

"Evet, güzel fikir aslında." dediğinde kaşlarım çatılmıştı.

"Ne?"

"Liz hoş biri, olabilir."

"Ama sen demiştin ki.."

"Düşünceler değişebilir Aurora." Peter'ın sert ve garip davranışlarıyla arkama yaslanırken Bay Thorne içeri girmişti ve susmak zorunda kalmıştık. Tüm ders boyunca Peter'ın neden böyle davrandığını düşünüp durmuştum. Ama hiçbir sonuca varamamıştım. Kulüp saati bitip, gitmek için okuldan çıktığımızda Peter'a doğru dönmüştüm.

''Yarın okuldan sonra bize gelmek ister misin? Kimya ile ilgili çalışırız.'' dediğimde olumlu bir cevap bekliyordum.

''İşim var, gelemem.'' Peter'ın soğuk tavrıyla yüzüm düşerken bozuntuya vermemeye çalıştım.

''Peki.. beraber yürüyelim mi?'' diye sordum.

''Evden önce bir yere uğrayacağım. Sonra görüşürüz." dedi ve arkasını dönüp yürümeye başladı.  Peter uzaklaşana dek orada bekledim. Neler olduğunu hiç anlayamıyordum. Öğle yemeğinde her şey normaldi. Şimdi niye böyle olmuştu? Yanlış bir şey söylememiş veya yapmamıştım. Neden o zaman bana böyle davranıyordu?

Kafamda ki sorular ile yapacak bir şeyim olmadığı için eve doğru yürümeye başladım.

•••••

Umarım gecikme için beni affedersiniz 🙏🏻 Sizi seviyorum❤️

Book / Peter ParkerWhere stories live. Discover now