10. Bölüm: Kıytırık Grup

150K 10.1K 1.9K
                                    

Üstte bir okurumun yaptığı çizim var. Baterist'i henüz düzenlemeye başlamadan önce attığı için aklımdan çıkmıştı, galerimde görünce hemen paylaşmak istedim♡

ALPER EGE DEMİRCİOĞLU¸.

"Emin misin Ege ya?" Gözlerim kapalı, başımı arkaya atmış ve makyözün istediği her haltı yapmasına izin verirken tepemde dikilen Can'ın yüzünü göremesem de tedirgin olduğunu biliyordum.

"Eminim." dedim rahat bir ifadeyle.

"Ama yirmi dört kişiden bahsediyoruz." Bunu farkındaydım. Yirmi dördüyle de dün konuşmuştum. "Hepsini kovacak mıyız?"

"Kovacağız." Feyza'ya yardım eden her kimse bunu itiraf etmek yerine sessiz kalmıştı. "Sana dün de söyledim, niye sorup duruyorsun?"

Dün korumalarla konuşup hiçbir şey elde edemeyince Can'ı arayıp hepsini kovmasını söylemiştim. Ciddiye almamıştı, bugün bir reklam çekimi için Antalya'ya gelmiştik ve dünkü meseleyi önüme koyup duruyordu.

"Çünkü yirmi dört kişiyi işinden etmekten bahsediyorsun." dedi kızgınlıkla. Makyöz elini yüzümden çektiğinde gözlerimi açıp ona baktım. "Sırf bir kız evine geldi diye yapıyorsun! Sana bir şey yaptı mı? Dayak mı yedin? Canınla mı tehdit edildin?"

"Bana 'hayvanoğluhayvan' dedi." dedim ciddiyetle ama Can afallayıp ağzı açık bir şekilde kalınca dayanamayıp güldüm.

"Dalga geçiyorsun bir de!" Hayretle, biraz da hayal kırıklığıyla başını iki yana salladı. "Yirmi dört kişiyi işinden edeceksin ama şu rahatlığına bak. Hiç düşünmüyor musun nasıl yeniden iş bulacak o kadar insan?"

"İyi hatırlattın. Yeni iş bulamamalarını da sağla."

"Ne?"

Ayağa kalkarken aynaya göz attım. Yine yüzümde hiç makyaj yokmuş gibiydi ama iğrenç hissettiriyordu. Bir an önce çekimi tamamlayıp yüzümü çitileyerek boyalardan kurtulmak istiyordum. Ünlü olmakla ilgili çoğu şey iyi hoştu da şu boyalar... Şu boyalardan iliklerime kadar nefret ediyordum.

"İş bulamamalarını sağla, herhangi bir işe girmelerine izin verme." diye tekrarladım.

"Neden? Neden böyle bir şey yapayım?"

"Çünkü keyfim bunu istiyor." Kafama vuracaktı, boyu yetseydi saçımın yapılmış olmasını umursamadan bir tane geçirirdi ama ondan fazla uzundum. Çoğu kişiden uzundum, gruptaki en uzun kişiydim ve Can diğerlerinin kafalarına vurmak için bile oturdukları anların fırsatını kollarken benim karşımda hiç şansı yoktu.

Birileri çekimlerin başlayacağına haber verdiğinde beklemeden yanından hızla uzaklaştım. Kafam vuramazdı ama hâlâ bir yerlerime vurabilirdi. Üstelik söylediklerimle bunu hak etmiştim.

Doğrusu kimseyi işinden etmekle işim yoktu. Bir de onların başka işlere girmelerini engellemek... Böyle şeylerle uğraşmazdım.

Feyza arkadaşı işten atıldığında bir şekilde bana ulaşacaktı. Ben ona ulaşamıyordum madem, onun bana ulaşmasını sağlayacaktım. Arkadaşı işten atıldığında bir de yeni iş bulamayınca mutlaka benimle konuşacaktı, bundan emindim.

O hastane kaçkını deli kadın kesinlikle bana hakaret etme fırsatını kaçırmazdı.

Yeni iş bulamayan korumaları o bana ulaştığı gibi yeniden işe alacaktım zaten. İşten atılıp tekrar alınmak onları öfkelendirecekti muhtemelen ama kovuldukları için yüklü miktarda tazminat ödeyecektim ve o tazminatları işe tekrar alındıklarında geri istemeyecektim. Hepsi kendi cebimden çıkacaktı, yaptığım eşekliğin karşılığını fazlasıyla verecektim.

BATERİSTWhere stories live. Discover now