15.KAPITOLA

180 23 5
                                    

Z pohledu Damona

Snažil jsem se otevřít oči, ale nechtělo se mi..Zamžikal jsem. A konečně jsem je otevřel. Díval jsem se na vysoký strop, z hnědého dřeva. Byly tam různé tečky a já z nich viděl obrazec. Jess..

Rychle jsem vyskočil a postavil jsem se. Stál jsem na podlaze taktéž barvy.V neznámém pokoji. Uprostřed stěny byla na podlaze postel s s nebesy a hedvábím. Z každé strany noční stolky, uprostřed pokoje fialový kobereček stejné barvy jako postel. Celý pokoj byl slazený.Občas skříň,sedačka a další skříně. Byl to obrovský pokoj. A nikdy v životě jsem ho neviděl.

Rozhlédl jsem se po pokoji a uviděl na sedačce oblečení. Přešel jsem k sedačce a oblečení vzal do ruky. Džínové kalhoty, tričko černé, kožená černá bunda, trenky a ponožky a pod sedačkou černé boty. Vše moje velikost, to bylo divné. Vzal jsem si věci do ruky a zkusil první dveře. Koupelna. Dobrá tedy, pomyslel jsem si.

Vysprchoval jsem se, v šuplíku jsem našel břitvu, a tak jsem se oholil. Pořádně čistý a voňavý jsem se oblékl do oblečení.No,jako nemůžu říct,že mi neslušely,vypadal jsem zatraceně sexy. Učesal jsem si vlasy a zpět vešel do pokoje. Byl uklizený,postel byla ustlaná,kobereček narovnaný , závěsy roztáhnuté. Někdo tu byl. Přešel jsem k obrovským zdobeným dveřím a otevřel je. Vešel jsem do dlouhé chodby. Šel jsem rovně.Byl to zatraceně velký barák. Když jsem došel na konec chodby, tak z každé strany vedly dolů dvě schodiště. Do otevřeného obýváku. Sakra, proč tu jsem?! , pomyslel jsem si.

Sešel jsem schody a hned po mé pravé ruce se naskytl náhled do kuchyně. Neznámá paní stála u sporáku a vařila vajíčka, stál u ní chlap a držel ji za boky. U stolu seděla jedna holka. Jak se sakra jmenovala?Někdy jsem jí viděl. Ale nestihl jsem si vzpomenout,protože si mě všimli. Chlap strčil ženu před sebe a nožem na mě výhružně ukazoval. Ta holka od stolu rychle vstala.

,,To je dobrý Gerry. Nic vám neudělá,je to šlechetný muž.'' řekla ta holka.

,,Jsi si jistá Gino?'' nedůvěřivě se na mě díval.

,,Ano,jsem.'' Chlap pomalu sklonil nůž dolů. Holka se na něj usmála ,,dík".

,,Promiňte, že jsem vás vyrušil z pohodlné snídaně, jen si na nic nevzpomínám..''

,,Já jsem Gina. Včera jsem ti zachránila život, ted jsi u mých lidských přátel, Geralda a Jorgie. Najíme se a promluvíme si o tvé dívce dobře?'' řekla ta holka. A mně hned bylo jasné,odkud ji znám. Přešel jsem práh a sedl si vedle Giny. Podala mi plnou sklenici. Bylo mi jasné co to je. Napil jsem se a otřel si rty.Ti lidé na mě furt nedůvěřivě koukaly. Tak jsem si začal všímat Giny. Měla dlouhé vlasy spletené do dlouhého copu, tílko šedé barvy a třičtvrteční bílé kalhoty.Usmívala se na mě.

,,Proč se o mě staráš?'' zeptal jsem se.

Ona se ke mě naklonila a pošeptala ,,Protože nemám co dělat a je mi líto,že jsi ztratil svou dívku.Vím jaké je to někoho ztratit..'' naklonil jsem se k ní a ještě víc neslyšně pošeptal ,,Vím kdo to byl,ale nevím kde je. Jmenuje se..'' zlomeně jsem vyslovil jeho jméno. ,,..Kail..''

Gina se na mě podívala zděšeně a nevěřícně. ,,Kail??.....Rok 1819, špinavý kaštan, zabiják,rozparovač,jen zabíjí,nic jiného ho nebaví?..'' nevěřícně se na mě podívala.

,,Počkej, jak to,že ho znáš??'' divně jsem se na ní podíval.

,,Je to můj ex..'' pronesla s nepochopením a vstala od stolu. Šla nahoru do pokoje,a já ji následoval. Zašla do pracovního pokoje.Sedla si ke stolu a v ruce držela zarámovanou fotku. Sedl jsem si naproti k ní.

Zlomeně se na mě podívala a podala mi fotku. Otevřel jsem pusu dokořán a zíral na tu fotku. Byla tam Gina v korzetových šatech s deštníčkem a okolo pasu ji držel..Kail. Ano byl to on.Odhaduji že fotka mohla být z roku 1921.. Nebo možná starší. Nechápavě jsem se na Ginu podíval.

,,Jsem upír od roku 1538.. Jsem jeden z první várky vampirismu.. Pracovala jsem jako sestřička v lékárně. Ale jednoho dne ke mně přišel muž. Byl zraněný a tak jsem mu ošetřila rány a on se mě pokusil kousnout. Jenže já už upírka byla. A tak jsme se poznali. Byl rok 1920..Navázali jsme spolu vztah a chodili spolu rok. Jenže potom nás našli..oni.. Lovci..Zajali nás, ale on utekl.. A nechal mě tam..Možná si myslel, že jsem zemřela..No každopádně už jsem ho nikdy neviděla..'' smutně se na mě podívala a začala plakat.

,,Neplakej..Nestojí ti za to.. Ano,znám ho. Byl to můj přítel, byl s mojí přítelkyni a když jsem jí že vzteku zabil, zkusil se zabít mě..Zabil mou lidskou rodinu..A jde po mě dívce..Teď je z něj malach..Byl to můj přítel a zradil mě,stejně tak zradil tebe.. Tak za něj nesmutni..''

Gina se na mě podívala, utřela si slzy a ,,Dobře. Půjdeme hledat tvou dívku..'' usmála se na mě, zvedla se od stolu,vzala mě za ruku a šly jsme vymyslet plán do obýváku.

Z pohledu třetí osoby

Jess napadla Dezzyho, Kail ji ani nepotrestal. Když ji od Dezzyho odtrhl, poručil mu, aby si to šel ošetřit do nemocnice. Přitiskl Jess na linku a začal ji zuřivě líbat, Jess mu dala facku a utekla do vězení. Kail se jen usmál a všímal si své práce. Ale věděl,že mu Jess jednoho dne

podlehne..

Jess brečela, a modlila se aby ji Damon našel co nejdříve... A dny ubýhaly a ubýhaly...

† The Vampires - Agony  CZ †Kde žijí příběhy. Začni objevovat