Capitolul 35

18K 950 166
                                    

Jane se aseaza si imi pune in fata o farfurie plina de prajituri. Oh Doamne. Eu pana nasc ma fac cat un tanc rusesc.

-Mie inca nu imi vine sa cred.

Chicotesc si mai iau o gura din ceaiul de menta. E delicios. Inchid ochii savurandu-i placuta aroma.

-Iti place ceaiul, scumpo?

Aprob.

-Poate o sa razi, dar si lui Nova ii place. Cand era mai mic si mergeam sa il vizitez la centru, luam mereu in termos.

Ei bine, de ras nu imi vine sa rad, dar sunt surprinsa. In mod placut evident.
-Iti spun eu, copilul acest o sa-i ofere ceea ce isi doreste cel mai mult. Si tie de asemenea.

-Te referi la o familie in cazul lui?

Jane ofteaza si aproba.

-Desi el zicea mereu ca ii e mai bine singur, niciun om pe aceasta lume nu poate rezista cu adevarat singuratatii. Acum multumita tie, dorinta lui ascunsa e pe cale sa devina o realitate. Si sunt sigura ca nici tu nu o sa il lasi singur chiar daca spune sau face greseli.

-Am invatat sa vad dincolo de actiunile lui, sau asa cred. Desi...

-Te-ar rani daca te-ar insela, stiu scumpo, este si normal, insa nu cred ca o va face. Si in caz ca o face nu da inapoi din a-l pedepsi. Ai tot dreptul din lume sa faci acest lucru.

Oftez.

-Asta daca se mai intoarce la mine dupa... daca ma paraseste el nu pot sa fac nimic.

Nu imi place sa vorbim despre acest subiect. Nici macar ipotetic.

-Se va intoarce mereu la tine, draga mea. De acest lucru sa nu te indoiesti. Tu esti intr-un loc cu mult mai inalt decat sunt alte femei.

Ii zambesc timid. Ce bine ar fi sa fie asa cum zice.

-Stii, mi-a zis ca vrea ca bebelusul sa fie fetita.

Ea rade din toata inima.

-Nici nu ma indoiam.

-Stiu ca se teme de trecut si de aceea nu vrea un baietel, dar mie mi-ar placea.

-Nu, nu, nu. Ai interpretat gresit scumpo. Nu de asta se teme el. Nici pe departe. Teama de trecut nu exista, nu o sa lase niciodata asta sa se intampla, si stim amandoua ca atunci cand el isi propune ceva, face orice pentru a o duce la bun sfarsit. Dar... el nu vrea un baietel pentru ca ar face orice vrea din el atunci.

Imi ridic o spranceana.

-Fetitele sunt mai apropiate de tati, sunt cuminti si temperate. Baietii sunt mamosi, si daca mai seamana si cu el la temperament o sa-l depaseasca. Lui Nova ii place controlul, ii e frica sa nu piarda controlul cu baiatul lui, tocmai din cauza ca nu i-ar putea refuza nimic, niciodată. In schimb o fetita ii va cere sfaturi si ajutor tatalui ei atunci cand va avea nevoie. Asa vede el lucrurile.

-La asta nu ma gandisem.

***

Am ajuns acasa dupa o zi obositoare la facultate. Acasă insemnand in apartamentul pe care acum il numeam camin. Ne-am mutat de o saptamana cred. E ora doua si jumatate. Nova e la lucru. A inceput cam de cand ne-am mutat. Zice ca e destul de bine acolo. Desi ma nemultumeste faptul ca sta acolo mult prea mult. De dimineata pana seara. Abia apuc sa mai vorbesc cu el seara, pentru ca vine obosit si adoarme rapid. I-am spus ca ar trebui sa lucreze doar opt ore cum este si normal. Dar el zice ca orele in plus se platesc bine si ca nu strica sa primeasca mai multi bani.

Am inceput sa pregatesc ceva de mancare pentru ca nu mai era nimic. Tocam legumele cand am auzit soneria. M-am sters pe maini si am mers sa deschid. S-a mai intamplat ca Nova sa isi uite cheile prin masina sau mai stiu eu ce, deci probabil ca tot el e.

NOVAWhere stories live. Discover now