Capitolul 45

15.8K 1K 105
                                    

-Mm...ma-ma, ma-ma

Zambesc incontrolat si privesc in ochii albastrii ai baietelului meu in timp ce ii dau cu lingurita din mancarea pe care i-am pregatit-o. Nu-mi vine sa cred ca are aproape un an. Cand a crescut asa de mult oare. Parca mai ieri abia incepea sa se tarasca, si acum il declar expert in mersul in patru labe.

-Da mama.

Il mangai incet pe cap apoi pe obrajor. 

-Scumpetea mea. Iti place ce papa bun ti-a facut mami?

El se uita la mine si rade bucuros agitand jucariile pe care le avea in mana.

Termina tot ce i-am pregatit. Il curat la gurita si ii dau jos bavetica. Il scot din scaunelul lui si il duc in living unde il asez pe jos pe salteluta lui cu jucarii si ii dau drumul pe desene animte pana spal eu vasele si pregatesc ceva de mancare pentru Nova. Oftez si imi leg parul intr-un coc dezordonat. Nu imi place deloc ca munceste atat de mult. Si nici lui Matty nu ii place. Aproape ca nu il vede deloc. Doar cateva ore dupa ce vine de la firma unde lucreaza, sta doua trei ore si pleaca din nou. Dupa insistentele mele s-a lasat de lupte. Merge foarte rar acolo si doar cand i se promit multi bani. Dar si-a mai luat un job. E agent de paza in nu stiu care club. Nu doarme mai deloc, abia are timp sa manance. Am incercat sa ma angajez si eu fara sa stie el, dar desigur ca a aflat si ne-am certat urat in ziua aia.

Evident, Matty nu a stat prea mult intr-un loc asa ca a trebuit sa il pun in premergator. Am terminat de spalat vasele, am bagat hainele la spalat, am facut putina curatenie si mancarea e aproape gata. Mama trebuie sa ajunga ca sa stea cu Matty cat sunt eu la facultate.

In ce-l priveste pe acel om care m-a speriat groaznic cu bataile lui insistente in usa, nici pana acum Nova nu mi-a spus ce a aflat de la el, dar a doua zi dupa ce l-a prins pe barbatul ala a venit acasa foarte nervos.

Vorbind de lup, aud usa de la intrare deschizandu-se si vad silueta masiva a lui Nova intrand. Isi lasa jacheta in cuier si se descalta. Asta este destul de ciudat. In mod obisnuit nu vine atat de devreme acasa.

- Ta-ta, ta-ta, ta-ta.

Matty se agita bucuros in premergator si isi face usor vant spre el parcurgand astfel tor livingul pana la Nova. Brunetul il aude si se lasa pe vine apoi deschide bratele.

- Da, iubirea mea mica. Hai la tati.

Il ridica din premergator si il ia in brate apoi il pupaceste bine de tot urmand sa il lipeasca cu totul de el si sa stea asa cateva secunde. Ma uit la ei zambind. Nova se apropie si se aseaza pe canapea cu Matty in brate.

-Cum de esti acasa asa devreme? Il intreb luand cateva jucarii si punandu-le pe canapea ca sa le ia Matty. Nicio sansa era prea ocupat si acaparat de Nova. Da micutul meu, tatal tau are talentul asta. Pare ca te hipnotizeaza.

- De acum o sa fiu. Incepe sa iasa in sfarsit soarele pe strada noastra, babe.

Imi ridic o spranceana.

-Adica?

Matty atingea curios cu degetele lui barba lui Nova si le retragea imediat cand simtea ca il intepa. Era haios. Apoi trecea la par. Culmea pe el nu il trage ca pe mine.

- Directorul de la noi si-a dat demisia. Am fost avansat destul de mult pentru ca sunt singurul care stie tot ce trebuia el sa fac. Primesc aproape dublu cat primea el si pot lucra si de acasa.

Uau, astea sunt intradevar vesti bune. Minunate chiar. E tot ce imi doresc. In ultimele luni e tot mai obosit. A slabit, are cearcane si as muri daca i s-ar intampla ceva.

-Felicitari dragule, ai auzit puiule, tati o sa stea mai mult timp cu noi.

Ca si cum ar fi inteles fiecare cuvintel, baiatelul nostru incepe sa se agite bucuros si sa rada in bratele lui Nova. Brunetul il strange usor in brate si il pupa pe cap.

NOVAWhere stories live. Discover now