Capitolul 27

16.2K 1.1K 130
                                    

Nova

Am ajuns acasa de aproape doua ore si nu dau de miniona mea irascibila. Unde dracului umbla? Nu are cum sa aibe cursuri pana la ora asta. Eu ma plictisesc si asta ma enerveaza. Chase a iesit in oras cu Monroe si eu ma fatai prin bucatarie. Pot sa imi aud stomacul strigand dupa mancare. Deschid frigiderul si analizez tot ce avem pe acolo. Hm... Nu foarte multe, dar destule cat sa fac ceva. Bun. Scot niste cascaval, sos de rosii, masline, am gasit si niste carnati, buni si aia. Scot dintr-un dulap, ardei rosu, ciuperci si ceapa, apoi din altul faina. Ah, era sa uit de oua. Iau un bol si pregatesc aluatul. Nu stiu eu sa gatesc, mare branza, dar o pizza sunt in stare sa fac normal dupa ce arunc un ochi pe net dupa o reteta cat mai simpla.

Dupa ce termin aluatul de intins in tava, iau sosul de rosii si il pun apoi carnatii taiati bucatele si legumele, cascavalul il pun abia la sfarsit. O bag la cuptor si astept. In maxim douăzeci sau treizeci de minute o sa mananc. Ma asez pe un scaun si ma caut in buzunare. Daca tot nu e nimeni in casa inseamna ca pot sa fumez cu geamul deschis. Si chiar daca nu as putea, tot o voi face.

Peste zece minute se aude usa de la intrare.

-Te omoara Hanna daca afla ca ai fumat in casa.

Aha, fix vocea pe care voiam sa o aud. Ma rasucesc spre ea si pentru ca nu ne despartea decat un sfert de metru, o prinde de incheietura mainii si o trag langa mine.

-Nu o sa afle.

Ea stramba din nas.

-Miroase a tutun in toata bucataria. Macar hai sa deschidem geamul.

Numai de aia nu imi mai faceam eu griji. Ma doare in cot ca o sa-si dea Monroe seama. N-are decat sa ma dea afara. Caminul ma primeste oricand inapoi.

-Pe unde ai umblat, babe?

O vad uitandu-se oriunde altundeva numai la mine nu. Hm... Imi ascunde ceva.

-M-am plimbat.

Ranjesc si o prind de barbie.

-Pe unde mai exact?

Inghite in sec.

-Pe aici, pe acolo.

-Ma cam minti tu pe mine asa? Si ti-am spus ca nu prea imi plac lucrurile astea.

Iar si-a luat-o in cap. Si pare ca invata si lucruri noi. Isi pune mainile dupa gatul meu si vrea sa ma sarute. Ai sfeclit-o iepuras. Ii indepartez mainile si ma ridic mergand la cuptor. E aproape gata.

-Nu merge cu minciuna, si nici cu incercarile esuate de a ma pacali prin gesturi ca asta de femeie in calduri.

Ma uit la ea. Mai are foarte puţin si incepe sa planga. Foarte bine, sa inteleaga ca nu trebuie sa faca lucruri de genul si sa se dea ceva ce nu e.

-Am fost la Jane.

Hopa... Asta imi atrage atentia. Opresc cuptorul si merg spre ea. Face doi pasi in spate si se lipeste de blat. Imi pun mainile de-o parte si de alta a ei. Nu mai ai scapare iepuras. Imi inclin puţin capul.

-De ce?

Isi musca incet buza de jos. As putea sa fac si eu asta.

-Ca sa aflu lucruri despre tine.

Trag aer in piept si strang marginea blatului.

-Dar nu mi-a spus nimic stai calm, a zis ca doar tu imi poti raspunde la intrebari, desi i-am explicat ca tu nu vrei.

Imi inchid ochii si inspir de doua ori.

-Nu ti-am tot spus sa nu te mai precupi de viata mea. Nu o sa afli nimic de la nimeni, nici macar de la mine.

NOVAUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum