Capitolul 48

12.5K 953 84
                                    

-In niciun caz. Nu.

Stiam eu ca nu va fi usor. 

-Te rog, Nova. Chiar nu are unde sa stea...Si e vorba doar de cateva zile. Trebuie sa se intoarca inapoi acasa.

Pufneste si se aseaza pe marginea patului din dormitorul nostru. Isi ridica capul spre mine servindu-mi una dintre privirile sale si stiu ca urmeaza sa faca pe desteptul cu mine.

-E o chestie, mai multe chestii pe aici si mai peste tot, se numesc moteluri si hoteluri. Sa mearga acolo.

Ma incrunt spre el.

-Nova...

-Ce? Nu sunt obligat sa il tin aici si nu vreau sa il tin, nu pentru ca nu as putea ci pentru ca nu imi place prezenta lui.

Oftez si ma apropi apoi ma asez pe unul din genunchii lui, iar bratele mi se inconjoara pe gatul lui.

-Stiu ca nu vrei, dar...eu nu vreau sa ii rapesc sansa lui Matty sa petreaca timp cu bunicul lui.

-Lasa babe ca nu rapesti nimic, nu se joaca cu copilul noaptea ca doarme. Se duce la hotel, motel unde vrea el si poate veni dimineta.

Imi dau ochii peste cap. Cand vrea sa faca pe desteptul e o adevarat durere in fund. De fapt daca asta vrea asta e orice ar face.

-Nova, il atentionez tacit.

-Nu.

Bine, am incercat cu vorba buna, dar daca e ceva ce am invatat eu cat am stat cu Nova in toate aceste luni este ca mai am o sansa de a ajunge la el. Ma apropi si il sarut pe buze. Nu imi raspunde asa ca il musc usor de buza.

-Mh...

Aha!

Continui pana se da batut si imi raspunde la sarut. 

-Ce vulpe sireata esti, mormaie si se desprinde din sarut ca sa coboare pe maxilar apoi pe gat. Daca nu ma insel, si am ajuns sa il cunosc destul de bine, tocmai am castigat confruntarea asta. Sau daca ma gandesc mai bine el m-a lasat sa castig. Da probabil a doua varianta suna mai realista in ceea ce il priveste.

-Am invatat de la cel mai bun, ii spun apoi ma ridic si merg sa ii spun tatei ca poate ramane, iar in urma mea aud un Nova bombanind ceva nu prea dragut la adresa vulpilor.

Ii arat tatei camera si pregatesc tot ce este necesar pentru sederea lui acolo. Seara, la cina...ei bine pot spune ca a fost cea mai tacuta din toate cinele pe care le-am luat in apartamentul asta. Cel putin vocea dragalasa a lui Matty mai anima putin atmosfera. Nova si tata erau la cutite, se putea citi asta inca din privirile lor, pe care nu ezitau sa si le arunce unul altuia fara nicio jena. Imediat dupa cina urma baita lui Matty, pe care evident ca Nova i-o face. De obicei el o face, pentru ca Matty cere asta. De cum il bag eu in cada striga intr-una " ta-ta, ta-ta". Probabil pentru ca Nova lungeste baita, jucandu-se cu el. 

-Nu e prea incantat de prezenta mea aici.

Strangeam masa cand il aud pe tata. Pornesc apa de la chiuveta si incep sa spal vasele.

-Ti se pare anormal? Tata, nu ai fost un foarte bun sprijin cand ai aflat de sarcina mea. Nova nu o sa treaca peste momentul ala crede-ma. Daca alege sa-l ignora si sa te intepe din cand in cand cu asta sa fi multumit, dar de uitat nu o sa uite. Matty e mai important ca oricine altcineva de pe lumea asta, pentru el. Eu nu as putea trai fara ei acum.

-Am inteles.

Peste ceva timp ies si baietii din baie. Matty era infofolit bine in capotul lui micut cu ratuste. Adora sa faca baita cu ratustele lui. De aceea Nova i-a cumparat o gramada. Intra in camera micutului si iese de acolo abia peste o ora. Ma asezasem pe canapea la tv cand a venit el. Tata alesese sa mearga si el la culcare, probabil sa nu mai dea ochii cu Nova. La inceput se tinuse tare, dar dupa cina cred ca brunetul reusise sa il intimideze cu privirea lui de gheata.

NOVAUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum