Kidnapped

256 17 6
                                    

Katherine:

Zvláštne...Cathleen sa ešte nevrátila.Nevyšiluj Katherine.Vieš, že jej všetko vždy dlho trvá -_-. Fajn.Je to tak..Ale mám z toho taký divný pocit.

Rozhovor v mojej hlave ma znepokojoval.Áno, Cathleen je najväčší slimák na svete, ale toto sa mi nejako nezdá.Otočila som sa k Amande. ,,Koľko je odtiaľto ten novinový stánok?"spýtala som sa jej.Prekvapene na mňa pozrela.Asi nechápala prečo sa jej pýtam zrovna takúto otázku. ,,Len kúsok..Prečo sa pýtaš?"zodvihla obočie.,,Cathleen je už dlho preč,nezdá sa ti?"Poklopkala si prstami po brade a zapozerala sa na hodiny na stene. ,,Máš pravdu...Zavolám jej?" Prikývla som.

Ked´ ju dostanem do rúk,tak nech si ma nepraje!Človek aby sa o ňu stále len strachoval.Že ja som ju tam vôbec pustila.Hlavne ked´ má teraz ťažké obdobie...Sledovala som ako sa Amanda postavila z gauča a vybrala sa do kuchyne pre telefón.Nechápem,prečo si ho neberie zo sebou.Takto musí preň stále chodiť.Nestresuj! Ved´ nestresujem.som v pohode.Amanda sa konečne dovalila naspäť.Sadla si na sedčku a hľadala v telefónnom zozname Cathleenine číslo.Trvalo jej to dosť dlho.Teda, aspoň podla mňa.Telefón začal vyzváňať.Cŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕn.Nič.Väčšinou to zdvihne hned´.Cŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕŕn.Zasa nič.Páčilo sa mi to čoraz menej a menej.Amandin telefón neprestajne vyzváňal, no nič sa nedialo.Cathleen to nezdvíhala.Na toto som nebola zviknutá.Vždy, ked´som jej volala mi to zdvihla okamžite.Nech bola kdekoľvek.Nepáči sa mi to.Vôbec sa mi to nepáči.Amanda na mň avrhla pohľad "Kľud, je v poriadku..." , no už som tomu neverila.Chcela som len vedieť, či sa mojej jedinej dcére nič nestalo.Stále nič.Už som chcela Amnde povedať nech to položí, že jej zavoláme neskôr,ked´vtom sa ozval hlas. ,,Prepáčte, že som nezdvíhala, no zakecala som sa s predavačkou.Je to taká milá pani, a tak som nepočula môj telefón, ked´že len vibroval..."Poviem vám tak mi odľahlo.Dovtedy som normálne nedýchala. ,,Cathleen neželaj si ma, ked´prídeš domov..." ozvala som sa, ,,Vieš ako som sa o teba bála??"Smrkla.Tak počkať.Čo sa to tu krucnál deje?Poznám svoju dcéru dosť dobre na to, aby som vedela, že ešte nikdy neplakala, ked´som jej takto vynadala.Niečo mi tu nehrá.... ,,Si v poriadku Leen?" zapojila sa do rozhovoru aj Amanda. ,,Jasné v úplnom poriadku....Ale....musím vám niečo povedať...." nastalo ticho ako v hrobe.Počula som len tlkot môjho srdca a pravidelný dych.Nevedela som, čo nám chce Cathleen povedať, ale neveštilo to nič dobré.Vždy, ked´sa zakoktala to neveštilo nič dobré......,,Ja....ja..........opúšťam vás.Sťahujem sa ku babám naspäť na intrák.Chcela som vám to povedať osobne ale....nedokázala som to...prepáčte mi to...Odkážte Zaynovi,že ho milujem najviac na svete,a že na neho stále budem myslieť.Am, postaraj sa prosím o mamu...A mum ľúbim ťa........"

Hovor sa zrušil.Ozvalo sa pííííííp a všetko skončilo.vedela som, že ma raz opustí...Ale nečakala som to takto skoro.Bolo to až príliš skoro. ,,Je to ešte len dievčatko...Moje malé dievčatko..." vzlykala som.Už som nedokázala zadržať slzy a už vôbec nie plač.Toto je to najhoršie, čo môže rodič zažiť..Ked´musí nechať dieťa ísť.Ked´nevie, čo ho tam vonku čaká, čo sa mu môže stať...Tento svet je až príliš nebezpečný...Príliš nebezpečný aj pre dospelých a nieto pre deti..Amanda ma vtiahla do medvedieho náručia a silno ma objala.Jej ruka kĺzala po mojom chrbáte a snažila sa ma upokojiť.Bolo to márne.

Odtiahla som sa od nej a utrela si slzy. ,,Idem do izby.." vstala som zo sedačky a odišla z obývačky.Po schodch som išla ako mŕtvola.Divila som sa,že som ich vôbec vyšla.Zamierila som si to do jej izby.Otvorila som dvere.Oviala ma známa vôňa.Jedna z jej obľúbených.Vôňa lupeňov ruží,ostružiny a škorice.

Pamätám si ako raz s Amandou experimentovali.Amanda doniesla rôzne kvety,koreniny a iné veci.Potom až do polnoci miešali a experimentovali.Doteraz mi v pamäti udkvela tá zmes vôní,ktorá sa niesla celým bytom.Vtedy som začula ako bosé nožičky cupitajú po dlážke.Zdola na mňa svojimi veľkými okálmi hľadela malá Cathleen. Zodvihla som ju na ruky a pobozkala do vlasov.Dala mi popod nos akúsi fľaštičku...

Suspensive (Sk- Zayn Malik)Where stories live. Discover now