Capitolul 11 ~Declaratie de iubire~

168 8 0
                                    

Dupa o noapte in care se plimba prin parc, ajunse acasa pe la ora 5 dimineata isi facu un dus si pleca la munca. Astazi era ultima zi de munca, venea iarna iar el nu lucra pe o asa vreme. Ura sarbatorile de iarna, ii aducea aminte de acasa, de parinti, unoeri isi dorea sa dea timpul inapoi si sa schimbe cumva un posibil viitor.Cand ajunse in fata santierului trase o gura din aerul rece in piept, si impinse poarta din fier. Scoase din buzunar legitimatia si i-o arata celui din camaruta aceea mica. si porni spre casuta construita special pentru muncitori care trebuiau sa se schimbe.Arunca rucascul pe o banca si isi desfacu geaca.

Nu iubea slujba pe care o facea, dar ii aducea banii de care avea nevoie. Mama lui mereu visase sa il vada realizat, dar cancerul odoborase inainte sa isi vada visul implinit. Cand il tinuse prima data in brate simtise ca el avea sa fie mica ei comoara si asa fusese. O ajutase cu tot ce putuse, se angajase de la varsta de 16 ani si muncise numai pentru a da bani pentru medicamentele mamei. in ziua cand primise telefonul prin care era anuntat de moarta mamei simtise ca lumea lui disparuse total odata cu ea.

La o luna dupa inmormantare tatal incepuse sa bea, ceea ca lui Alex ii provoca o fiscarba totala. Isi iubea tatal dar totul se intamplase prea repede. Tatal fusese impuscat intr-un bar, probabil intr-o altercatie, dua inmormantare vanduse totul. Vruia sa uite tot ce ii distrusese viata, si acum era aici. Muncitor in contructii, intepenit in viata asta de rahat. Dar isi promisese ca isi va schimba viitorul.

Dupa ce isi schimba hainele isi lua manusile si iesi afara. Ninsoara se mai rasfirase asa ca urca pe schela unde datu de superiorul lui, ii stranse mana si isi lua aparatul de sudura in mana, isi puse masca si incepu sa facaceea ce stia mai bine. Simte cum frigul ii trecea prin haine, mai avea doar o saptamana de munca asta daca nu incepe sa ninga mai mult. Dupa ce termina de sudat forma care urma sa de vina un stalp de sustinere, o ridica si o aseza alaturi de celelalte.

Uneori mi simtea inca durere in picioare cand ridica ceva mult prea greu, dar tot ce facea era sa se incrute si sa uite de durere.Avea nevoie de locul asta de munca, mai mult ca de aer.

"Alex, vino jos" striga unul din barbati care stateau la baza constructiei. Alex cobora schela si ajunse langa cei 4 barbati, isi scoase manusa din mana si le stranse mana fiecaruia.

"Domnul este proprietarul viitoarei calidirii de birouri la care muncim noi" si aratand cu mana spre cladirea care incepea sa se contureze.

"Mai pe scurt domnule Mihnea, am vazut cat de mult munciti asa ca ma gandeam daca a-ti dori un post pentru tot anul a firma mea de constructii. Haide-ti sa discutam intre 4 ochii" zise proprietarul cadirii care ii indincarulota care era adusa special pentru el, care mai venea din cand in cand in vizita pentru a inspecta constructia cladirii.

"Ia un loc" zise barbatul care ii indica lui Alex scaunul din fata biroului.

"Multumesc" zise aceasta care isi scoase si cealalta manusa si si-le aseza pe picior.

"Sa va explic domnule Mihnea, din cate am inteles dumneavoastra sunteti unul dintre cei mai buni muncitori ai superiorului tau. Iar eu am nevoie de oameni ca tine, mai precis firma mea este cea mai importanta din tot judetul Dolj, deci vei lucra la cele mai importante proiecte, iar salariul va fi pe masura. Deci accepti sau nu?"

"Normal ca da" zise acesta zambind.

"Aici este contractul, il poti citi, si poftim si pixul."

Dupa ce il citi, il mai rasfoi inca odata si il semna.Isi stransera mainile si Alex se intoarse la treaba.La pranz lua masa si apoi plecara acasa, ninsoarea se intetise si din cate auzise involuntar la radoiul portarului avea sa fie o saptamana plina de ninsoare.

Se schimba si pleca spre casa, pe drum isi aduse aminte de Ana, tot ce isi dorea era sa o cucereasca si chiar nu stia cum, asa ca isi suna verisoara si o invita la o cafea la el acasa.Odata ajuns in fata blocului observa ca masina Anei inca era in parca, deci era acasa. Urca in lift, si apasa butonul specific etajul si astepta pana masinaria il urca la etaj. Avea deja cateva idei prin care sa o cucereasca pe Ana. dar astepta totusi cate sfaturi din partea verisoarei. Isi facu un dus si se aseza pe canapea, langa se aseza si cainelecare acum isi prijinea botul pe piciorul stapanului.

Vieti paraleleWhere stories live. Discover now