Capitolul 5~~Pisica blanda zgarie rau... nu o supara~

255 13 2
                                    

Dupa ce ii potoli foame nebunului, plecara spre scoala, deja intarziase si asta nu era bine, promisese ca va fi piunctuala, ca va fi un model pentru elevii ei....dar extraterestrul asta  din dreapta o schimbase si asta o enerva  la culme.

"Vei sta in cancelarie, sau la bilbioteca, sa nu ma deranjezi, intrerupi, sau mai presus de tot sa nu ma faci de rusine." spuse aceasta privind nervoasa masina din fata care parca intepenise in fata semaforului si claxona.

"Ok sefa."

"Si numai imi zii sefa..." zise ea tipand

"Dar vad ca esti prost dispusa??"  spuse acesta cu un zambet simplu pe buze. Cat ura acest barbat, era total opus ei, si totusi...

"Am tot dreptul sa fiu prost dispusa" se rasti ea. "am muncit din greu ca sa obtin acest post, si numai pentru a-i demontra cuiva ca pot.... ca pentru mine nimic inseamna totul si ca pot pretui mult mai mult viata decat a pretuit-o el. Am luptat contra parintilor mei pentru a ajunge aici, m-am intretinut singura in facultate cu bursa, muncind suplimentar pentru a-mi lua un apartament al meu caruia ii sa ii pot spune " casa mea" si ai aparut tu.....tu fiinta nebuna, care faci parte din specia barbatilor. Vrei sa iti zic ce sunt barbati??" si facu o pauza pentru a-si trage rasuflarea.

"Aha" zise Alex plictisit de discutie.

"Niste meschini, niste porci, toti sunt facuti din acelasi material...piatra.... cu ei nu poti vorbi c oncret, nu sunht capabili sa priveasca in sufletul unei femei...tot ce doresc ei sa faca e sa ne distruga pe noi femeile, dar uite ca mai sunt si femei care se lupta cu ei...noi putem ierta, dar nu uitam..." iar pe obrazul ei se zari o lacrima.

Alex intinse mana si ii sterse picatura de apa, dar mana ii fu indepartata de Ana.

"Lasa-ma..nu am nevoie de ajutorul tau...Am ajuns...nu uita ce ti-am zis ...daca incalci vreo regula maine dimineata vei dormi in cosciug... ai grija" il avertiza ridicand aratatorul mainii stangi. Dupa ce coborara din masina si itrara in scoala, Ana ruga o secretara sa il ajute pe domnul (viermele, montrul, extraterestrul... si alte diminutive alese de Ana ;) ) spre al duce la bilbioteca.

Ea disparu repede pe scarile, intra in cancelarie in fuga lovindu-se de lonut Stefan, profesor de sport.

"Domnisoara regulamentul zice foarte clar ca alergatul pe coridoare este interzis, si dumneavoastra ca profesoara ce exemplu le dati elevilor dumneavoastra."

"Am intarziat la ora..am draci, mie foame de mor si deasemenea nu am chef de moaca ta in nici un caz...asa ca dute la Aghiuta" si iesi avand catalogul in mana, intra in clasa nervoasa, se aseza pe scaun deschise catalogul si dupa noroc scoase 3 elevi la tabla printre care si viermele de  Damian Popovici.

"Vous ecrivez trois mots que vous connaissez en francais"(= Scrie-ti 3 cuvinte pe care le cunoasteti in franceza)

"In romana se poate??" zice Damian.

"No, nous apprendre le francais, pas romain"(noi invatam franceza nu romana).

"Vreau 3"

"Excuse-moi, que vous avez dit?"(=Scuza-ma ce ai zis?)

"Imi bag picioarele in ora dumneavoastra de franceza...eu nu inteleg nimic...pentru ca nu stiu nimic.... asa ca lasati-ma in pace." arunca creta pe jos si iesi trantind usa.

"Et vous deux? Vous savez quoi?"(=Si voi doi? Sti ceva?)

"Nous essayons..." (=Incercam...)

"Ok...hai sa va vad...imediat va voi scrie blogul meu pe tabla unde ve-ti gasi 15 subiecte pentru viitorul test precum si materia pe care sa o invatati. Nota va fi compusa dintr-un verb de grupa intai si unul auxiliar,  completat propozitii alegand cuvintele lipsa dintr-o lista data alaturat, iar pentru cei care stiu ceva mai multa franceza un eseu de 20 de randuri despre tema. Oricare dintre cele 15 subiecte va poate cadea la lucrare. Si acum sa vedem ce zic colegii vostri."

Vieti paraleleWhere stories live. Discover now