Capitolul 7 ~Fericirea dureaza doar o singura zi~

185 6 0
                                    

Dupa ce au venit de la nunta verisorului,au adormit imediat, era asa de fericita ca il avea aproape de ea, se simtea implinita. Il saruta si se ridica, se duse spre bucatarie unde puse ibricul cu apa pe aragaz, era o zi de duminica insorita. Dupa ce facu cafeaua, ii dete mancare pisicii si pregati micul dejun pentru ei doi. Dupa ce termina de gatit se duse in dormitor si fu uimita sa nu-l gaseasca. Se auzea dusul asa ca isi dete pijamalele jos si intra sub dus alaturi de el. Apoi pornira dezbracati spre micul dejun.

"Foarte buna cafeaua..."

"Multumesc"

"Ce planuri ai pentru astazi?"

"Poi vreau sa te cunosc mai bine...." zise aceasta indreptand furculita spre el.

"Si cum planuiesti sa faci asta? " spuse el ridicand usor o spranceana. 

"Poi in primul rand iti voi face cinste cu un film, iar mai apoi vedem" zise aceasta invartind furculita. 

"Accept" si o stranse de mana "Dar mai intai trebuie sa ne imbracam.." si amandoi izbucnira in ras.

Dupa ce vazura filmul, Alex o invita la o prajitura, unde el plati cosumatia, se facuse deja seara si se simtisera asa de bine.Ajunsi in fata blocului se intalnira cu  Ionut profesorul de sport. 

"Buna seara" zise aceasta analizandu-l din cap pana in picioare.

"Buna seara si tie. Si el este iubitul tau?" zice ionut fara nici o retinere. 

"Mihnea Alexandru. "  si cei doi barbati isi stransera mainile in semn de salut."Iar dumneavoastra cine sunteti?"

"Profesor la liceul unde preda si domnisoara Ana."

"Asa si cu ce ocazie pe aici.... din cate se pare si neinvitat."

"Poi vruiam sa ii aduc la cunostinta domnisoarei ca maine este o sedinta unde se va discuta problema creata de sarut dansei cu unul din elevi prestigiosului liceu la care preda."

"Poftim?  Despre ce sarut e vorba?" zise Alex uitandu-se nervos spre Ana.

In ochii lui se putea citii nedumerirea cat si supararea.

"Eu atat am avut sa iti zic domnisoara, va rog sa scuzati deranjul." iar Ionut disparu pe aleea intunecata.

Alex urca scarile fara sa scoata vreo vorba, ana ramase jos. Inca nu realizaze ce se intamplase.

Cand urca scarile isi imagina cat de nervos era Alex, trecand pe langa usa lui se auzea zgomote de farfurii care erau miscate.Nu se mai schimba, se aseza pur si simplu in pat si adormi.

 Se trezi la ora 6 trezita de muzica infernala a vecinului, nu avea chef de cearta cu el asa ca nu il baga in seama, se schimba, isi aranja putin parul. Mai verifica odata robinetele si aragazul si deschise usa. Isi cumpara de la cel mai apropiat magazin o sticla cu apa si isi continua drumul spre scoala.

Cand ajunse  la scoala a fost chemat in biroul directorului, stia de ce era chemata.... oare cum avea sa explice acelui bosorig chestia cu Damian.

"Luati loc domnisoara.." zise directorului indicandu-i scaunul din fata biroului.

"Multumesc"

"Am aflat  ca v-ati sarutat cu unul din elevi nostri...Este adevarat?"

"Da. Dar...."

"Dar ce domnisoara, nu sunteti destul de inteligenta incat sa va dati seama ca suntem totusi o institutie de invatam respectabila"  zise acesta plimbandu-se prin birou.

"Ba da. Si totusi tin sa mentionez ca acest eveniment a fost fara voia mea..."

"De ce nu a-ti venit sa imi spune-ti atunci cand sa intamplat, sigur rezolvat in vreun fel."

"Pentru ca...ma rog...credeam ca nu ne-a vazut nimeni si nu merita sa va complic cu problemele mele." 

"Domnisoara Niculescu, pentru asta sunt pus aici, ma rog am fost....din cauza acestui incident am fost restituit din postul de director. "

"Cine va fi noul director?"

"Domnul Ionut Stefan, actualul profesor de sport."

"Il cunosc prea bine...Vreau sa imi cer scuze pentru problemele create."

"Nu-i nimic, oricum vruiam sa renunt la post, dar aveti grija cu cine va incurcati in scoala asta, iar domnul Stefan acum ca a aflat de chestia asta va incerca din toate puterile sa va dea afara din scoala asta."

"Multumesc. O zi buna in continuare."

Era atat de nervoasa, avea ora cu Damian si avea sa discute dupa ora cu el., dar nuj avuj cu cine deoarece el lipsea.Trecura si celeelate ore si sosi ora consiliului profesoral.  

"Pentru ca este prezent si domnul inspector general as vrea sa discutam problema domnisoarei Niculescu. "

"Da am auzit despre cazul acesta, si am discutat si cu domnisoara profesoara atat telefonic cat si personal si din cate am inteles nu a fost vina ei ci a elevului, asa ca propun sa fie pedepsit elevul nu profesoara."

"Dar domnule inspector, daca era cu adevarat o profesionista putea fi mai atent la astfel de evenimente. Eu una consider ca merita si ea sanctionata corespuzantor." Zise Ionut actual director al liceului.

"Atunci daca vreti sa sanctionam pe toti cei care gresesc ar trebui sa va sanctionez si pe dumneazavoastra."

"Pe mine?" zise acesta razand prostesc. "Pentru ce?"

"Dupa cum am vazut pe camerele de supraveghere pana si dumneavoastra  a-ti incalcat regulamentul, atingandu-i piciorul domnisoarei Niculescu. Astfel de lucruri dunt interzise in incinta scolii si din cate am inteles cam tineti predici prin scoala despre respectarea regulamentului iar pe la spate dumneavoastra il incalcati."

"Nu este adevarat..."

"Haide-ti domnule ma face-ti prost in fata, stiu bine ce am vazut pe camere asa ca tot ce va zic e asa il sanctionati doar pe elev, ca daca aud ca a fost sanctionata si  domnisoara voi avea eu grija de salariul dumneavoastra. Nu uitati ca sunteti director temporar pana cand voi gasii un om potrivit pentru acest post."Buna ziua  si inspectorul se ridica, ii saruta mana domnisoarei Niculescu si a celorlalte doamne din incapere si iesi.

"Poi...dupa cum vede-ti sa rezolvat problema. Daca numai sunt alte probleme propun sa incheiem aceasta sedinta mai devreme." Zise Ionut plimband prosteste niste foi intr-o mana in alta. "Bun, atunci o zi buna in continuare."

Toti profesori se ridica si iesira, discutand unul cu celalalt despre reactia inspectorului.Ana fu oprita de Ionut pentru a purta o discutie intre 4 ochii.

"Vad ca va aveti bine cu directorul general."

"Gresit, pur si simplu domnul stie sa analizeze si sa rezolve bine o problema care pentru alti este un motiv de ingrijorare"

"Daca ma da afara din postul de director te asigur ca tu vei plati pentru asta."

"Asta depinde de dumneavoastra iar daca o acum ma privit de sus o sa ajunga vremea cand o sa va privesc eu de sus, nu uita ca roata vietii se invarte nu sta pe loc."

Vieti paraleleWhere stories live. Discover now