Capitolul 1 ~ Norocul imi joaca feste

299 10 1
                                    

Capitolul 1 ~Norocul imi joaca feste~

Aseara dupa ce si-a rearanjat dosarul de angajare adormise, era obosita, avusese norocul ca vecinul sa nu fie acasa asa ca putuse sa se odihneasca. Dar dimineata..... incepuse infernul rock. La care ea se ridica din par, isi pune halatul si merse la vecinul de langa. Ciocani usor in usa, dar acesta nu deschise, se simtea pe palier ritmul muzici, dupa o astreptare de 2 minute incepu sa loveasca cu pumnul in usa, la care usa se deschise.

" Neata" spuse acesta sprijinindu-se in cot de tocul usi.

"Aveti ceas in casa dumnevoastra?" spuse Ana enervata de zgomotul asurzitor din casa.

"Ce sa am??" spuse acesta care nu auzise.

"Opreste muzica aia infernala, incerc sa dorm" zise fata tipand din toate puterile, fiind insotita de ecoul format pe hol..

"Nu vreau....este ora 8 asa ca pana la ora 12 pot  asculta cat vreau de tare vreau." spuse acesta cu o mandrie de sine.

"Da dar in limita bunului simt." spuse aceasta punandu-si mainile la piept, pregatindu-se de atac.

"Scuze am treaba, nu pot sta in fata usi cu o  rasfatata" si ii inchise usa in nas, ratand-o la milimetru.

Nervoasa lovi cu piciorul in podea, pleca spre apartament bolborosind ceva despre barbati. In zgomotul acela infernal isi facu micul dejun si dupa ce termina isi lua o rochita alba de stofa pana deasupra genunchilor, niste sandale crem si pleca. Avea sa discute cu directotul de la Henri Coanda pentru a obtine un post, deabia iesita de pe bancile scolii, stia ce inseamna sa fi elev asa ca nu avea sa fie o profesoara dura dar nici dezinteresata. Afara era soare asa ca nu lua masina, avea sa se bucure de ultima saptamana de vara din plin, isi puse ochelari de soare si porni. Ajungand in fata liceului insipra adanc si intra pe usa, gasi pe coridor o femeie de servici si o intreba unde poate da de director si aceasta o conduse, isi baga, ochelari in poseta, mai trase o gura de aer si intra.

" Buna ziua" spuse Ana pasind in birou.

"Buna ziua, dumneavoastra trebuie sa fi-ti Ana Niculescu, nu-i asa?" spuse directorul zambind. Era un om cu parul carunt, minion, cu ochelari, imbracat la sacou,

"Da, am vorbit cu dumneavoastra acum 2 zile despre postul de profesor de franceza."

"Da, stiu. As dori  sa va vad si eu dosarul" spuse directorul indicandu-i sa se aseze pe unul din scaunele pozitionate in fata biroului.

"Sigur acesta este" si fata ii inmana dosarul de carton. Acesta il citi, de cateva ori ridica usor din sprancene fiind uimit de ce vazuse acolo.

"Da domnisoara,daca a-ti dori postul de profesor trebuie sa aveti in vedere ca ve-ti lucra dupamiaza dar si dimineata, si va voi inmana si o clasa la care sa fi-ti ca diriginta."

"Pfff, fara dirigentie nu pot lua postul?" spuse aceasta ingrijorata de ideea de a avea o clasa proprie, de care sa aiba grija.

"Ba da...dar ma gandeam ca a-ti vrea sa castigati un ban in plus"

"Nu multumesc, vreau intai sa ma acomodez cu  liceul, cu profesori....iar mai apoi poate" spuse aceasta multumita.

"Deci acceptati?"  spuse directorul.

"Da" Se ridicara amandoi de pe scaun fiecare multumindu-i celuilalt, directorul zise ca luni sa se prezinte la incepere scolii pentru a-si lua orarul. Aceasta ii multumi si iesi din birou.

Merse spre piata unde isi cumpara legume, avea de gand sa gateasca, si merse spre casa.Cand ajunse la etaj simti un miros de stricat si cand ajunse in dreptul holului observa ca pe presul ei de la usa era un morman de gunoi menajer. Nervoasa porni spre usa vecinului, presintea ca era vina lui. Batu in usa usor, astepta, dar nimeni nu deschise, mai batu odata si usa se deschise usor iar fata ei aparu tanarul barbat doar cu un prosop in jurul sau. Acesta fu uimita, il analiza repede printr-o privire si zise:

"Ce e la mine pe pres in fata usi?" spuse aceasta nervoasa dar si uimita de coprul bine consttuit al barbatului.

"Nu stiu, e presul tau...tu ai grija de el" spuse acesta si inchise usa . Nervoasa aceasta mai batu odata in usa si se deschise din nou.

"Da cu ce te pot ajuta?" spuse acesta pe un ton eneervant de calm.

"Strange ce ai varsat pe pres sau te reclam la administrator" spuse aceasta nervoasa.

"Dovedeste"

"Ce anume?" spuse aceasta uimita.

"Ca le-am pus eu." spuse calm Alexandru.

"......O sa mi-o platesti cu varf si indesat" spuse aceasta.

Acesta o analiza din cap pana in picioare si zise:

"Ti-as plati sa stii dar nu cu bani............." si inchise usa.

Nervoasa porni spre apartament, descuie usa si intra, se schimba, isi lua manusi si saci menajeri si mearsa sa stranga, mirosul era ingrozitor dar il stranse si il duse la ghena.

Ajunsa din nou acasa, pregati o supa, apoi merse sa isi faca o baie cu spuma, isi alese hainele si isi dete drumul la apa. Cat timp apa curgea in baie aceasta dete de mancare pisici si deschise geamurle pentru a se aerisi camera. Saptamana asta fusese cea mai groaznica din toata viata ei, isi cunoscuse vecinul, care isi dorise sa nu-l cunosca, mersese pe la licee, care nu o acceptasera pe motiv ca este prea tanara iar acum ca incepe si scoala avea sa fie cu nervi la pamant. Parinti  ei locuiau intr-un sat de pe langa Slatina, nu erau de acord ca ea sa munceasca in Craiova, dar e tot ce isi dorea asa ca acceptasera.

Vieti paraleleWhere stories live. Discover now