Capitolul 2 ~ Vizita neasteptata

252 12 1
                                    

Urmatoarele zile au fost destul de linistite, probabil ca pleca ( speranta moare ultima).Dimineata facu curatenie, nu putea zice ca era obsedata dar totusi nu putea trai intr-o casa murdara. Gasi prin congelator un peste, asa ca il puse intr-o tava cu niste legume si il baga la cuptor. Cat timp mancarea ei se gatea isi lua o carte si se cufunda in ea, nici de carti nu se putea considera obsedata dar considera ca un om care nu citeste o carte nu se poate considera om. Avea niste principii cam ciudate, dar se considera normala. Scoase din cuptor pestele si il puse pe aragaz ca sa se raceasca, cand auzi o bataie in usa.

    Cand deschise, nu mare ii fu mirarea sa o vada pe mama ei.

"Mama ?! Ce faci tu aici?" spuse Ana uimita.

"Imi vizitez fata. Ce nu am voie??" spuse femeia cu zambetul pe buze. Ana o invita in casa, ii lua haina si o ruga sa se faca comoda, dupa ce femeia se schimba porni in inspectie. Vruia sa se convinga ca fata ei avea tot ce avea nevoie in casa aia. Ii placu apartamentul, era mare, spatios, admira faptul ca era ordine si curatenie. Mancasera amandoua, femeia isi lauda fata pentru peste, care fusese extraordinar, isi rezerva dreptul de a spala vasele.

"Si nu ai gasit si tu vreun baiat pe aici" zise mama spalat o farfurie.

"Mamaaa!!" spuse fata exasperata. De fiecare data avea grija sa ii aminteasca faptul ca era singura si ca ar trebui sa isi formeze o familie.

"Da ce e e draga? Parca nu e asa. Uite-te si tu stai singura aici, esti tanara, cand vrei sa faci copiii la 40 de ani??" spuse femeia pe un ton calm.

"Mama, cand il voi gasi il voi lua de sot, iar in legatura cu copiii mai e destul timp deabia am 23 de ani." zise fata. "Astazi te scot la plimbare, mergem in parc".

"Perfect, poate asa mai vezi si tu vreun baiat" zise mama  calma.

Fata isi dete ochii peste cap si se duse langa ea.

"Vrei te rog sa ma lasi sa imi traiesc viata?"

"Da scumpa, tot totusi..."

"Nici un totusi, am toata viata inainte sa fac copiii, sa ma cert cu sotul si sa ne impacam. Acum trebuie sa incep munca, sa imi castig bani mei.. Hai sa ne schimbam si mergem."

Fata pleca sa se schimbe, isi lua o fusta cu falduri rosie si o bluza de matase alba si o pereche de sandale albe. Isi prinse parul intr-un coc dezordonat se parfuma si fu gata. Iesira pe usa, iar cand fata baga cheia in borasca, auzi usa veciniului deschizandu-se, il privi cu coada ochiului cum incuia usa, si acesta zise: "Buna, vecina?" cu zambetul pe buze.

"Buna si tie" zise aceasta cu un zambet fals. Dupa ce acesta cobora scarile mama ei zise:

"Scumpa de ce nu mi-ai zis ca ai un vecina asa frumos. Ce mai stai?? e tanar, si e chiar fumos." spuse aceasta.

"Mama!! nu vorbi daca nu stii despre cine e vorba, nu cred ca ai vrea sa alfi de ce spun asta."

Si fata o lua inainte coborand scarile urmata de femeie.Se plimbasera o ora, aceasta ii spusese adevaratul motiv al vizitei, faptul ca vruia sa faca cateva analize, la intoarcere trecura pe la un supermarket de unde fata mai lua cateva produse. Urmatoarele zile au fost linistite, probabil pentruca ca era mama ei acolo. Dar sambata o cunoduse la autogara, peste o zi avea sa inceapa munca asa ca mama ei se gandise  sa o lase sa se odihneasca. Dar... ei bine exista un dar... Cand urca scarile simti ritmul muzici si isi dete ochii peste cap, nu isi mai batu capul cu barbatul asa ca intra in casa. 

Orice activitate era inutila, muzica nu o lasa sa concentreze, dar la un moment dat se opri muzica si respira usurata, isi aminti ca avea cateva filme pe un DVD asa ca se gtandi, de ce nu sa se relaxeze privind un film bun. Dupa ce aseza cateva perne pe canapea se aseza si porni filmul, avea de gand sa vada " Lake House" asa ca facu bine sa isi ia si cateva servetele. Dupa ce filmul se termina merse si isi facu un dus si adormi.

Dimineata isi alese hainele pentru luni, avea sa fie un costum crem de stofa, format dintr-o rochita si un sacou , care ii scoate in evidenta corpul, dar in acelasi timp era decent, potrivit pentru prima zi de munca intr-o scoala. La care avea sa asorteze o esarfa si niste pantofi de un maro inchis.

Aveas emotii era normal, intr-un final veni si ziua de luni care incepu cu stangu: muzica rock. Adica omul asta nu stia ca totusi era 6 dimineata, se sapala pe dinti bolborosind ceva despre barbati. Se imbraca, se imparfuma, verfica sa nu fi uitat vreun robinet deschis sau gazele si apoi pleca. Se urca in masina, avea un Volvo XC 60, era mandra de el. parca masina si intra in scoala, saluta directorul care o ruga sa ramana si la deschiderea liceului pentur a o prezenta elevilor:

"In acest nou an, incepem cu dreptul, si luam alaturi de noi, un nou profesor care sa va indrume si sa va deschida cai spre viitor. Vreaus a v-o prezint pe domnisoara Ana Niculescu." Spuse directorul al microfon insotit de un ecou.

"Multumesc" spuse aceasta luand microfonul "Ma numesc Ana Niculescu dupa cum a zis si domnul drector, voi fi profesoara voastra de franceza si tin sa va doresc un an nou, plin de succese si realizari, iar pe cat posibil va voi ajuta sa va alege-ti un viitor potrivit pentru fiecare dintre voi."

Dupa  ce isi lua orarul , pleca unde isi scrisa orarul ep o coala si o lipi deasupra biroului. Vruia sa isi implineasca visul si nimic sau nimeni nu ii va sta in cale,

Vieti paraleleOù les histoires vivent. Découvrez maintenant