*32

10.7K 646 210
                                    

Ömer ve Rüzgar, Neriman'ların evinin önüne geldiklerinde, Sude doğrudan arabaya biner. Sude'yi gören Rüzgar sevinç çığlıkları atarken, Ömer Sude'ye minnettar kalır.

Sude: Paşam! Size gidelim bence, sıcak çikolata partisi yapalım.

Rüzgar: BABA NOLUR NOLUR! LUNAPARKA GİTMEYELİM NOLUR!!!!

Ömer, Sude'ye göz kırparken aynadan Rüzgar'a bakarak konuşur;

Ömer: Sen bilirsin oğlum...

---

Kalabalık... Defne, etrafındaki kalabalıkta ne kadar ıssız hissettiğini düşünür. Konserin başlamasına dakikalar kala, Ömer'i ve Rüzgar'ı burada bile yanında istediğine hiç olmadığı kadar emin olur; yanlış bir karar vermiştir. Özlemiştir. Çok... Özlem yüreğini kavururken, eksik olduğunu düşünür. Şarjı bittiği için Ömer'in ve Rüzgar'ın sesini duyamamak onu bu kalabalığın içinde daha da mutsuz yapar. Başını çevirdiğinde, konser verecek gruptan önce sahneye çıkmış, hareketli şarkılar söyleyen kıza, yanı başında dans ederek eşlik eden Pamir'e takılır gözü...  Gerçekten nasıl bu kadar eğlenebildiğine hayret eder. Aklından bir türlü çıkaramadığı Ömer'le muhakkak Paris'e gelecek ve bugünün eksikliğini tamamlayacaktır; kendisine söz verir!

---

"Yaaa eşek!"

Sıcak çikolata... Acı çikolatadan sıcak çikolataya geçiş yapan Koskoca Signor İplikçi... Defne'nin ellerinden ilk sıcak çikolatasını içtiğinde de Sude'nin olduğunu hatırladığında, yüzündeki tebessümü engelleyemez... Çılgınlar gibi kahkaha atarak sıcak çikolata hazırlayan Rüzgar ve Sude'yi izlerken, eksiktir; Defne'si yoktur yanında... Kuzenini ve oğlunu mutfakta yalnız bırakıp, bahçeye doğru ilerler... Defne'nin çiçeklendirdiği bahçedeki herhangi bir bitkinin, yapraklarını okşarken, sanki Defne ile konuşuyormuşcasına mırıldanmaya başlar.

"Özledim sevgilim... Çok özledim."

Cebinden çıkardığı telefonla Defne'yi arasa da ulaşamaz. Tuvalete gittiğini öğrendiğinden beridir kaçıncı aramasıdır bu, kendi de farkında değildir... Bir şeylerin ters gidip gitmediğine emin olamazken, yalnızca içinden her şeyin yolunda olması için dua ediyordur. Eğer biraz daha ulaşamazsa, ilk uçakla Paris'e gidecek gücü kendisinde bulabileceğinin farkındadır.

---

Konser başlamış, belki de Defne hariç herkes çılgınlar gibi dans ederek, sahnedeki gruba eşlik etmektedir.

Pamir: EĞLENMEYE GELDİĞİMİZİ SANIYORDUM...

Defne: DUYAMIYORUM!

Pamir: EĞLEN DİYORUM EĞLEEEEN!

Defne: DUYAMIYORUM!!!!!

Pamir, Defne'nin ellerini tutarak, kendi dansına eşlik etmesini istediğinde, Defne "madem geldin Defo, eğlen...yarın kavuşacaksın ailene..." diye düşünüp, dansa eşlik etmeye başlar.

---

Ömer, Rüzgar yanında resim yaparken, elindeki şiir kitabından rastgele bir sayfa açar ve gözleriyle okumaya başlar...

Seninle yaşlanmak istiyorum...
Benim olduğun kadar dostlarının,
Dostlarının olduğun kadar benim ol istiyorum.
Nice sıkıntı ve zorluk yaşayıp anlatalım.
Yaşayalım ki,
Öğrenelim hayatı ve destek çıkmayı.
Birbirimizin omuzlarında ağlamalıyız.
Sen çok dertlenip,içip arkadaşlarınla eve gelmelisin.
Paylaşmalı ve beraber sıkılmalıyız.
Öyle ki, yalnız sıkılmak sıkmalı bizi.
Yaşayalım ki,paramız olunca sevinelim.
Güzel günlerimizi,evimizde,bir şişe şarap ve pijamalarımızla kutlamalıyız.
Ya da bazen dostlarla ucuz biralar içerek....

Kiralık Aşk -Rüzgarlı GünlerDonde viven las historias. Descúbrelo ahora