Steal, Share & Fight

213 19 11
                                    

Steal

„Vzali mě pod speciální skener, prý ho mají krátce, a proskenovali mi obě předloktí takovým bílým světlem. Viděl jsem na monitoru úplně všechno – doktor vysvětloval, na co se právě díváme...pozor!" Sam se zapřel nohou o stěnu, jinak by do ní vrazil. „Co děláš? Mrzí tě, že mám obě ruce zdraví...?" otočil se po bratrovi, který ho tlačil na lékařském vozíku. „Deane?"

Rukojetí se nikdo nedržel, bratr v nedohlednu. Vypadalo to, že se Sam pohybuje na neutrál už delší dobu. Ježíš!

„Deane!" Zpozoroval ho, jak se plíží chodbou. Jenže na opačnou stranu, než byl Samův pokoj. I přes to bylo patrné, že má cíl. Žádné váhání nebo zbytečné rozhlížení se kolem – žádné poutání pozornosti.

Sam se naklonil, aby na něj viděl přes těch pár lidí, co se koridorem pohybovalo. Běžný člověk by to nepoznal, ale on mohl stoprocentně říct, že Dean byl na lovu. Vyčetl to z bratrova držení těla – naoko nic neříkající ležérnost, uvnitř však připravený zaútočit. Tohle mohl vědět jen ten, kdo s ním trávil celý svůj život.

Sam se rozhlédl, hledaje příčinu takového napnelismu. Jenže všechno se zdálo v normálu. Možná... možná, že si Dean všiml něčeho už před tím...

Zatajil dech, když se bratr náhle zastavil. Po čem to, sakra, jde! Ještě zaznamenal, jak se ladně otočil, když mu do zorného pole vstoupil nějaký pacient v doprovodu lékaře. Kruci!

Ztratil ho z dohledu! Tohle skončí průšvihem! Je to jak Winchesterovské klišé – vždycky to jeden z nich odnese!

„Deane!" v sekundě spustil nohy na zem, odrazil se a popojel ve svém vozíku o metr dozadu.

V té samé vteřině někdo spustil povyk. „Hej! Nechte to ležet!"

Samovi se zrychlil tep. Věděl to a mohl si na to klidně vsadit! Zase se to posralo!

Vyletěl ze čtyřkolky jako pružina. Ani nepřemýšlel nad tím, že by Deanovi díky svému hendikepu nedokázal pomoct – jen... něco prostě udělá. Znal desítky zaříkávacích formulí v různých jazycích – jistě, pokud tohle nebude ta fyzická část případu.

„Vraťte to! To je určené pouze pro pacienty!"

Lidé se náhle rozestoupili a Sam viděl.

Dean nabíral rychlost. Běžel k němu.

V obličeji vítězství.

Za zády ječící zdravotní sestru.

Musel to být krátký boj.

Sam couvl zpátky k vozíku. Ježíš, co to má v ruce?

„Sedej! Sedejsedejsedej!" Dean na něj hulákal, až ho vážně donutil kecnout si zpátky. Hned na to mu do klína přistály dva kelímky se zeleným želé.

„Vraťte to zpátky!" mnohem vyšší a hysteričtější hulákání.

„Jedem! Jedemjedemjedem!" teď to byl Sam, který chtěl být od tohohle místa činu co nejdál.

Dean zabral a roztlačil ho takovou silou, až ta odstředivá síla zarazila Sama zády do opěradla. Ty manévry a kličky mezi lidmi byly na pokraji hrozící kolize – kdyby se řidič nejmenoval Dean Winchester.

0-0-0

Share

„Wild ride!" Dean zvedl ruce nad hlavu, jak vítěz derby.

You're My  Weak  SpotKde žijí příběhy. Začni objevovat