Amnesia

Amnesia

217K Reads 11.3K Votes 44 Part Story
piefly By piefly Completed

Ollie är inte en normal 15 årig tjej, hon bor på ett mentalsjukhus. Ollie lider av dissociativ amnesia, man kan väll kortfattat beskriva henne som en mänsklig guldfisk och har varit sedan hennes familj dött i en bilolycka när hon var 13. Ollie lever om samma dag om och om igen, hon väntar ivrigt på att hennes föräldrar och bror ska komma hem.
Allt förändras när en ny, mystisk kille med ett mörkt förflutna kommer till mentalsjuhuset, Ollie minns. Varje dag förlorar hon sitt minne men han lyckas på något sätt stanna kvar. Kan de på något sätt ta hjälp av varandra? Kommer detta vara vändningspunkten?


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Jag skriker men ingen hjälper mig, de drar mig bara igenom korridoren till ett rum längst bort. I rummet finns en säng med en lila filt över och i ett annat hörn finns det en mörkgrön fåtölj med några böcker staplade bredvid den, rummet känns extra bekant. Den där filten fanns förr i vardagsrummet i vårat hus, varför är den här? Och fåtöljen tillhör mamma, det är hennes läsfåtölj. Det finns mycket som jag känner igen från hemma, hur fick de tag i allt? Bröt de in sig i mitt hus?

"Ollie, vi släpper dig när du slutat streta emot, okej?" Jag slutar kämpa, jag känner mig mer harmonisk när jag är omringad av saker jag känner igen. Varje dag känner jag mig osäker på allt, vart jag är och vilka personerna omkring mig heter. Det är som om det ligger ett tätt moln över allt.

"Jag är sjuk va? I huvudet." Jag knackar mig själv på huvudet. Jag är inte på något slags besök på ett dårhus, jag är en patient på ett dårhus.
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

  • amnesia
  • emilia
  • finn
  • minnesförlust
  • ollie
  • romantik
Juiceexx Juiceexx May 27, 2017
Läser friking om den för andra gången!!! Crushar dock Finn, but ik d e bah en bok karaktär ))));;;
Angelwrites101 Angelwrites101 Jun 02, 2016
Åh! Jag tänker henne som ett sött litet barn som ser alldeles förvirrad ut och inte vet var hon är och hon har just tappat bort sina föräldrar i mataffären! :(
Bestlife1 Bestlife1 Jan 29, 2016
Älskar denna bok omg den ä så bra är bara på kapitel 1 men den ä bra hittills❤
Avvies Avvies May 20, 2016
Boken var jättebra! Fortsätt så och du kommer bli en jättebra författare. c:
skeptomenos skeptomenos Sep 14, 2016
SKA DU ANVÄNDA DEN TONEN DÅ??!!! ÄVEN OM DU SA DET MJUKT, det var hårda ord...
nattisNE nattisNE Aug 16, 2015
Är på kap 14 . Jag sitter med 2 vattenfall från ögonen. Dom går inte att stoppa . Älskar denna bok ❤️