Katasztrófa Királynő

By Opheli_ah

133 7 7

!A történet 2016-ban játszódik! Bomba robbant a paradicsomba? Ki ne ismerné Jung Krystal és Kim Jongin... More

1. Rész
2. Rész
3.rész
4. rész
5.rész
6. rész

Prológus

43 1 0
By Opheli_ah

6 hónappal ezelõtt...

Rezzenéstelen arccal bámultam az előttem tevénykedő emberek munkáját, miközben legbelül tomboltam örömömben. A legkisebb részem se sajnálta, hogy erre a sorsra jutott, csak a könnyebb s az egy fokkal boldogabb jövőm volt az, ami lelkiszemeim előtt lebegett. Már nem féltem, már nem volt mitől, sokkal jobban érzem magamat, végre valahára szabad vagyok!

Hallom nagymamám hangját, amint a keserves sírását már nem tudja tovább színlelni, így csak a magára erőltetett könnyeivel az arcán mered õ is a már teljesen földdel belepett sírra, amiben annak a gazfickónak a holtteste nyugszik, - s csak remélni tudom, a túlvilágon megkapja méltó büntetését.
A feketébe öltözött színészek között megakad a szemem egy alakon, ki oly' ismerősnek tűnik. Túlságosan is feltűnően kémleltem, amit észrevett, s mikor kíváncsi szempárommal találkozott az övé, csak komor arccal hajtotta le a fejét, amit a rajta lévő kalapja eltakarta egész arcát, amit csak egy pillanatig voltam képes szemeimmel megpillantani.

Csak nem..

A tökéletesnél is tökéletesebb házban, a legnagyobb erőmmel azon voltam, hogy minden embert, aki részvétét nyílvánította ki, a legkedvesebb egyben legszomorúbb mosollyal köszönjek meg, majd engedjem útnak őket. Mikor már az utolsó család is elhagyta a házat, utánuk becsukva az ajtót fújtam ki megkönnyebülve a levegőt. Gondoltam, hogy majd ennyien megfognak jelenni, ahogyan azt is, milyen nehéz fog lenni ennek a sok embernek azt eljátszani, mennyire is széttört bennünk a lélek, amiért Ő már nincs velünk, s pont az volt a legszomorúbb az egészben, számunkra most kezdődik csak el minden egyenesbe jönni.

Nem volt jó ember, ezt mindenki tudta, hol a munkahelyen, hol a barátiköreiben mutatta meg nem túl szimpatikus oldalát, ami egészpontosan nekik csak egy kis ízelítő volt, hogy tudják, kivel is állnak szembe, s hogy vele aztán ne merjenek ujjat húzni. Ők azt hitték, mindez csak azért teszi, hogy megijesszen másokat, a saját védelme érdekében, de ez koránt sem volt így. Ő így született, egy romlott, gonosz, érzéketlen embernek, akit csak a pénz hajtott. Sajnáltam nagymamámat, amiért a fia is arra a sorsra jutott, mint a férje, de nem tudtam nem örülni, hogy végre mélyen a hideg földben nyugszik, mozdulatlanul.

- Aaliyah - szólít egy lágy hang nevemen, s ezzel egy időben érzek meg egy meleg, puha kezet vállaimra nehezedni. A hang irányába fordulok teljes testemmel, s nagymamám sötétbarna szemeivel találom szembe magamat. - Kész a tea - informál, majd megindul a hatalmas nappaliba, de még előtte hátra néz válla felett, s int egyet, kövessem.

A vajszínű, hatalmas kanapén helyet foglalok, miközben az idősebb nő a neki szánt egyszemélyes kanapéjába helyezkedik el kényelmesen, s a dohányzóasztalon pihent gőzölgő teáját magához véve kezdte fújni. Követtem példáját, noha én nem fújtam, egy kicsi részem se kívánta most a teát, túlságosan is a fejemben motoszkált egy héttel ezelőtti ígérete. Nyomatékosan néztem az őszösödő nőre, aki a semmibe meredve kortyolta lassan a meleg teáját hagyta figyelmen kívül majd' kiugró szempárjaimat. A csend közöttünk ordított, már szinte fulladoztam a bennem lévő kérdéseimtől, de nem mertem azokat kiereszteni, féltem, még szemeiben én se lennék több, mint egy pénzéhes dög, mégis, válaszokat akartam.

- Amit még legutoljára mondtál... - kezdtem bele, de elnyomva hangomat közbevágott.

- El kell költöznöd - jelentette ki, amire kitágult szemekkel meredtem a nőre. Kérdezni akartam, mégis hogy jött ez, amikor még nem is olyan rég megbeszéltük, most, hogy már csak ketten maradtunk, mindent helyrehozunk, amit az a szemétláda tönkre tett, de kérdés nélkül folytatta. - Most, hogy te birtoklod mindezt, ilyen fiatalon, lánylétedre, éhesen vadászni fognak rád, épp ezért kell, hogy eltűnj, csak egy kisidőre - nézett mélyen szemeimbe a nő, reakciómat várva, amit csak akkor mutattam ki, amint az előbb hallottakat megemésztettem.

- Éhezni..rám? - motyogtam értetlenül, amire a nő drága csészéjét elemelve vörösre festett ajkaitól kezdett felvilágosítani, az örökség sötétoldaláról.

- Amint az emberek fülébe jut, hogy apád mindent egyetlen gyerekére hagyott, aki még csak 21 éves, fiatal nő, a legnagyobb fejek fognak rád hajtani, csak, hogy birtokukba vehessék a család cégjét, ami most már a Te tulajdonod - mosolygott rám a nő, utolsó szavait kiejtve.

- És amíg én oda leszek fogalmam sincs, talán Pakisztánban, a tervünkkel mi lesz? - vontam kérdőre a nőt, aki megnyugtatott, szó sincs róla, hogy a tervünk törölve lesz, addig majd Ő lesz az, aki - amíg én vissza nem jövök és idősebb nem leszek - vezetni fogja a céget, úgy, ahogyan azt mi megbeszéltük.

Nem kételkedtem a benne, egy percig sem. Tudtam, hogy ebben a családban mindig is Õ volt az, aki ha bármi bajom is volt, itt volt nekem, a házvezetõkön kívül. Anyám helyett anyám volt, s nem azért, hogy hasznot húzzon belőlem, hiszen akkoriban még az sem volt biztos, hogy maradok a háznál, de végül anyám halála után, mégsem fogadtak be anyaiágról nagyszüleim, lerendezték egy annyival, itt jobb helyem lesz szöveggel, holott többről volt szó, egy Morgen se teheti be a lábát a házukba, akik csak tönkre tették a lányuk és az Ők életét.

- Van már választásod, hogy hova akarsz menni? - zökkentett ki nagymamám rekedtes hangja elmélkedéseimből.

- T-tessék? - értetlenkedtem, de nem azért, mert nem értettem a kérdést, hanem mert máris választanom kell.

- Szereted még a keletiországokat? Dél-Koreai remek választás lenne, hiszen a nyelv gyakorlása is jól jönne, ha kimennél - bólogatott a nő, amitõl nekem csak a homlokom ezerráncba szökött.

- Várjunk, máris mennem kéne? De hát még csak most esett le a temetés a vállunkról, nem fognak gyanút, hogy hirtelen eltűntem? - vetettem fel kérdéseimet, de nem azért, mert aggódtam, hogy netalán rosszhírnevem lesz a hirtelen való távozásom miatt, csak nem akartam most azonnal elhagyni szülőországomat, s az öregnőt se, hiszen még csak most tudtunk fellélegezni.

- Aaliyah - tette le a már üres csészéjét a dohányzóasztalra -, tudom, hogy ez most hirtelen jött, hidd el, én se taszítanálak el magamtól, de muszáj lesz menned, nem akarom, hogy ilyen fiatalon felfaljanak ezek a pénzéhes rohadékok - néz mélyen szemeimbe, melyek őszintén csillognak, s látom bennük mennyire nem akarja Ő se ezt, de nincs más választásunk.

Egy nagyot sóhajtottam, majd a teával teli csészémet - amiből egy kortyot se ittam - én is az üveges dohányzóasztalra tettem.

- Jól van, de én választom ki, hogy hova szeretnék menni! - emeltem fel mutató ujjamat, mire a nő csak keserű mosollyal belegyezett, s várta választásomat. - Dél-Korea - ejtem ki határozottan, mire a nő mosolya csak szélesebb lett.

- Reméltem, hogy ezt fogod választani - mosolyog továbbra is. - Sabrina! - kiált a házvezetőnőnek, aki már itt is terem.

- Igen, asszonyom?

- Kérlek, hívd be Seojin-t - utasítja kedvesen a nőt, aki már indul is az említett személyt beinvitálni társaságunkba. Egy pillanatig emésztem a hallottakat, s a nevet, amikor a homályos fej ami a névhez tartozik elő bukkan. Magabiztosan lépked felénk, majd ül le a velem szembe lévő kanapéra.

Meredten bámulom azt a hófehér arcot, amit még gyerekkoromban láttam utoljára. Szemeimmel gyorsan körbejárom teljes egészét, mégis kezében lévő kalapján megakad a szemem. Senki nem viselt kalapot, az idősebb embereken kívül.

- Milyen rég láttalak már titeket így, együtt - sóhajt a nő, nekem pedig nem világos, mégis mit keres itt, ennyi idő elteltével?

- Mit keresel itt? - kérdezem halkan a fiút, aki csak mosolyogva fordul nagymamámhoz.

Vette a célzást, így kérdésemre a választ Ő adja meg, a fiú helyett. - Vele fogsz lakni - válaszolja tömören, egy hatalmas mosollyal az arcán. - Mi az, nem is örülsz neki? - vonja fel szemöldökét, mire csak megrázom a fejemet.

- Nem errõl van szó, csak, mégis hogy találtál Seojin-ra?

- Ó kedves kisunokám, ne vond kétségbe nagymamád erejét - kacsintott rám a vénlány, majd lassan felállt a kanapé kényelméből. - Sok idő eltelt, amíg nem láttátok egymást, beszélgessetek kicsit.

S ezzel magunkra is hagyott. Csendben ültünk mind a ketten, nem szóltunk egymáshoz, csak néztük egymást, miközben próbáltunk a másik fejébe látni, - de ez nem sikerült egyikünknek se.

- Jól van, mondd, mit akarsz tudni? - törte meg a csendet, mély hangjával.

- Minek jöttél ide? Eleve minek egyeztél bele, hogy nálad lakjak? Van pénzem, nem is kevés, vehettem volna magamnak egy kastélyt is, nem kell megsajnálni, csak mert meghalt az...

- Semmit sem változtál komolyan - köpött bele levesembe, s tarkóját vakarva húzta mosolyra ajkait. - Minek jöttem ide? Nem tudom, végre van lehetőségem látni, sőt, veled lenni, miután az a rasszista apád már nem fog pórázon. Minek egyeztem bele, hogy nálam lakj? Mert én nem felejtek. Igen, tudom hogy van pénzed, kedves kisörökös, de lakat a számon, megígértem a nagymamádnak, hogy vigyázni fogok rád, úgyhogy kérlek, ne légy makacs, se visszautasító, hiszen így egyikőnknek se lesz könnyebb, oké? - hosszas monológja befejeztével várja válaszom, ami csak egy könnyed bólintás. - Jól van, most, hogy ezzel megvagyunk, gondolom érdekel, hogy mivel foglalkozok - dől hátra a kényelmes kanapén, büszkén mosolyogva.

- Igazából nem érdekel - válaszolom őszintén, amitől hirtelen lehervadt arcáról a mosoly.- De ha elszeretnéd mondani, nem tartalak vissza - egészítettem ki mondandómat, ami ugyan felbátorította a velem egyidős fiút, kevesebb magabiztossággal kezdte el mesélni.

- Nos, bármennyire is hihetetlennek fog tűnni, elismert koreográfus vagyok, aki az SM Entertainment szárnya alatt van - vette kissé viccesebbre a figurát, ami megmosolyogtatott. - Na látod, tudsz te ilyet is, noha igaz elég fura vagy ilyenkor - utalt mosolyomra, mire az egyik díszpárnát - ami mellettem foglalt helyet -, hozzávágtam. Halk, őszinte nevetés töltötte be az öregnappalit, ami már olyan régen tűnt ilyen melegnek. Az ajtóban álldogáló, őszösödő nővel összeakadt a tekintetem, majd mindkettőnk ajkai széles mosolyra fakadtak.

Nem láttam bele a dolgokba, nem tudtam, mire is számítsak, amikor kiteszem a lábamat ebből az országból, de most már bánom, bánom a pillanatot, amikor beleegyeztem, amikor hagytam, hogy rá szedjenek. Ha beleláthattam volna a jövőbe, be se tettem volna a lábamat abba a nyomorult országba, se abba az ügynökségbe, ahol mára már csak úgy neveznek néhányan Katasztrófa Királynő.

Continue Reading

You'll Also Like

7.5K 405 38
Emily teljesen hétköznapi életet él. Már amennyire ez lehetséges. A világ tele van hősökkel és gonoszokkal. Egy robbantás által oda lett az egész la...
2.5K 403 12
Carlos Sainz átigazol 2025-től a Willams Racing-hez ahol a vezető James Volwes. James jó benyomást akar tenni és elhívja magukhoz egy családi vacsorá...
12.7K 1.5K 38
A phoenixi történések után Emma végre úgy érzi, hogy a dolgok egyenesbe kerültek és a napjai boldogan telnek majd Jasper társaságában. Arra azonban n...
6.5K 823 31
Jimin és Jungkook óvódás koruk óta ismerik egymást. Életük majdnem minden egyes pontját megosztják egymással, azonban ez kiesik egy bizonyos időre. ...