Přehled psích plemen.

By girl-okami

3.9K 522 283

Kniha pro milovníky psů, kde se postupně dozvíte podrobnosti o všech plemenech, která jsou. . . . . Kniha v... More

Afghánský chrt
Ainu Ken
Airedale terier
Akita Inu
Aljašský malamut
Alpský jezevčíkovitý brakýř
Americká akita
Americko-kanadský ovčák
Americký bezsrstý teriér
Americký buldok
Americký foxhound
Americký kokršpaněl
Americký mini pei
Americký pitbulteriér
Americký stafordšírský teriér
Americký vodní španěl
Anatolský pastevecký pes
Anglický buldok
Anglický foxhound
Anglický chrt
Anglický kokršpaněl
Anglický mastif
Anglický setr
Anglický špringeršpaněl
Anglický toy teriér
Appenzellský salašnický pes
Ardenský bouvier
Argentinská doga
Ariégeois
Ariegský ohař krátkosrstý
Artésko-normandský baset
Atlasský horský pes - Aidi
Australská kelpie
Australský honácký pes
Australský ovčák
Australský silky teriér
Australský teriér
Auvergneský ohař krátkosrstý
Azavak
Barbet
Barzoj
Basenji
Bavorský barvář
Bearded kolie
Beauceron
Bedlington terier
Belgický ohař
Belgický ovčák
Bergamský ovčák
Bernský salašnický pes
Bígl
Bígl harrier
Bílý švýcarský ovčák
Bišonek
Bloodhound
Bobtail
Boerboel - búrský buldok
Boloňský psík
Bordeauxská doga
Border kolie
Bosenský hrubosrstý honič
Bostonský teriér
Brabantík
Brazilská fila
Bretaňský ohař
Briard
Bruselský grifonek
Bullteriér
Bulmastif
Coton de Tuléar
Curly coated retriever
Čau čau
Černý ruský teriér

Československý vlčák

65 1 0
By girl-okami


Povaha

Československý vlčák je velmi temperamentní, vytrvalý a aktivní pes milující pohyb. Je odvážný, neohrožený a po svém původci vlkovi si uchoval nejen bystré smysly, skvělý orientační smysl a výborný čich, ale také sklon k nedůvěřivosti. Československý vlčák je přizpůsoben k životu ve všech povětrnostních podmínkách, nevadí mu horko, zima ani vlhko. Je proto vhodnější ho chovat venku, nejlépe s velkým výběhem. Svému páníčkovi je československý vlčák bezmezně oddaný, je učenlivý, ale výchova vyžaduje zkušenosti a trpělivost. Téměř neštěká, projevuje se vytím, případně kňučením.

Popis

Československý vlčák je středně velký až velký pes, který stavbou těla, barvou i osrstěním nezapře svůj vlčí původ. Má také typickou pružnou chůzi vlka. V kohoutku měří více než 65 cm, fena asi 60 cm, váží kolem 25 kg. Československý vlčák má souměrnou hlavu s podlouhlým čenichem, suchou tlamou a s typickýma úzkýma vlčíma očima jantarové barvy. Jeho čelisti jsou silné, zuby dobře vyvinuté, nůžkový skus. Uši mají trojúhelníkovitý tvar a jsou tenké a vzpřímené. Krk je suchý a dobře osvalený, pes musí bez námahy dosáhnout čenichem na zem. Tělo má obdélníkový tvar s pevnou konstitucí, dobře osvalený. Hrudník je souměrný a prostorný, břicho je pevné, vtažené, slabiny má lehce vpadlé. Končetiny jsou rovné a pevné, ocas svěšený, při vzrušení jej vztyčí srpovitě nahoru. Je pro něj typický lehký klus. Srst má československý vlčák rovnou a uzavřenou, barvu může mít žlutošedou nebo stříbrošedou, typická je pro něj světlá maska na hlavě, krku a hrudi. Na zimu mu narůstá mohutná podsada.

Klasifikace FCI

Podle Mezinárodní kynologické federace (FCI) je československý ovčák zařazen do skupiny I. - Psi ovčáčtí a honáčtí , sekce 1. - Ovčáci s pracovní zkouškou. Oficiální zkratka pro ČR je CSV. Využití - jako všestranný pracovní pes. Zemí původu je bývalé Československo, dnes je považován za plemeno slovenské.

Historie plemene československý vlčák

Jedná se o nové plemeno vzniklé křížením německého ovčáka a karpatského vlka. S pokusy se začalo v 50. letech s cílem vyšlechtit psa, který by byl stejně odolný a silný jako vlk, ale nebyl by tak nedůvěřivý a plachý. Potomky bylo možno odchovat jak ze spojení psa a vlčice, tak vlka a feny. Uznán FCI byl v 80. letech. Byl určen především pro armádní účely.


Základní péče

Československý vlčák je náročné plemeno, které vyžaduje zkušeného kynologa. Potřebuje kvalitní výcvik a jeho výchova není jednoduchá. Může být velmi nedůvěřivý. Není vhodné jej chovat v bytě, potřebuje výběh. Feny hárají pouze jednou do roka.

Continue Reading

You'll Also Like

14.3K 387 25
Ahoj tohle je příběh mojeho těhotenství. Doufám že si to uzijete ,ale nebude to procházka růžovým sadem☺
2.8K 593 88
Trocha rad a povzbuzení pro ty, co si zatím netroufají psát a publikovat své příběhy. Po Wattpadu koluje řada textů (většinou docela dobrých), plnýc...
254K 12.6K 63
Tato kniha je zaměřena na různé sexuální orientace. Má za úkol je představit a seznámit vás s nimi. Také se zabývá dalšími tématy tomuto podobnými...
69K 5.9K 107
*Slavnostně přísahám, že jsem připravena ke každé špatnosti* Vítám tě, poutníku. Taky už máš plné zuby všech těch knížek s rádoby fakty o HP, které p...