Războiul pasiunilor

By AprilBeker

328K 17.5K 3.3K

Aiden Adison a ales să se închidă pentru totdeauna porțile inimii sale. Trăind cu frica eşecului, preferă să... More

Prolog
Capitolul 1
Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4
Capitolul 5
Capitolul 7
Capitolul 8
Capitolul 9
Capitolul 10
Capitolul 11
Capitolul 12
Capitolul 13
Capitolul 14
Capitolul 15
Anunț
Capitolul 16
Capitolul 17
Capitolul 18
Capitolul 19
Capitolul 20
Capitolul 21
Capitolul 22
Capitolul 23
Capitolul 24
Capitolul 25
Capitolul 26
Capitolul 27
Capitolul 28
Capitolul 29
Capitolul 30
Capitolul 31
Capitolul 32
Capitolul 33
Capitolul 34
Capitolul 35
Capitolul 36
Capitolul 37
Capitolul 38
Capitolul 39
Capitolul 40
Capitolul 41
Capitolul 42
Epilog
Capitol bonus Heaven şi Ryan
Capitol bonus Allison şi Alexander
Capitol bonus Sarah şi Aiden
Mulțumiri

Capitolul 6

9.3K 519 81
By AprilBeker

      
      
       Cu fiecare pas pe care îl fac, îmi simt pulsul din ce în ce mai accelerat. Nu pot să îmi explic sentimentele ce mă încearcă de fiecare dată când îl văd sau mă gândesc la el.

        Deoarece maşina mea se află exact lângă motocicleta de care stă rezemat, decid să adopt aceeaşi poziție. Îmi pun geanta pe bancheta din spate şi apoi mă lipesc de maşină cu brațele încrucişate.

        Întrucât sunt analizată de ochii săi pătrunzători, îmi iau libertatea de a-l studia şi eu. Îmbrăcămintea îi stă impecabil, iar zâmbetul caracteristic este încă prezent. Probabil crede că mă va intimida prin modul în care mă priveşte, dar ceea ce nu ştie el e că sunt obişnuită să fiu în centru atenției, dat fiind faptul că zilnic sunt nevoită să stau în fața unor oameni şi să încerc să lupt pentru o cauză. La fiecare proces trebuie să vorbesc în fața unor oameni, care inevitabil sunt cu ochii pe mine. Singura diferență este sentimentul pe care îl trezeşte fiecare persoană ce îşi concentrează atenția asupra mea: ceilalți oameni mă lasă indiferentă, pe când Aiden îmi provoacă nelinişte, mă face să îmi doresc să ştiu ce părere îşi face despre mine.

        Privirea sa rămâne blocată pe buzele mele, iar starea de tensiune se agravează, aşa că întrerup acest joc al analizatului şi sparg liniştea dintre noi.

   — Aiden! Ce vânt te aduce pe aici? Din câte observ au uitat să îți pună căutşele, fac un semn discret spre mâinile pe care le ține în buzunarele blugilor.

  — Sarah, la fel de încântătoare ca şi acum două săptămâni. Vezi tu, sunt alergic la cătuşi, însă pe tine te-aş lăsa să mă încătuşezi.
Pufnesc amuzată şi îmi dreg glasul.

  — Hai să lăsăm gluma la o parte. Aştepți pe cineva sau ai vreo problemă?

   — Aştept, îmi răspunde jucăuş, iar zâmbetul i se lățeşte.

   — Atunci nu te mai rețin.
Dau să intru în maşină, însă portiera este izbită puternic, iar două brațe mă țin lipită de ea.
Parfumul său îmi inundă simțurile şi uit de tot. De locul în care ne aflăm, de persoanele ce ne pot vedea, de ipostaza în care ne aflăm. Singurul lucru la care mă gândesc este el.

  — La tine mă refeream. Ți-am văzut maşina şi mi-am spus că aş fi un mare nesimțit dacă nu te astept pentru a te saluta.
Îmi şopteşte toate aceste lucruri la ureche, făcându-mă să respir accelerat, ceea ce îmi dă un semn că trebuie să iau distanță. Mă întoc cu fața spre el şi fac un pas în lateral, astfel încât să nu respirăm acelaşi aer.

  — Crede-mă că nu ai fi fost. La urma urmei nu aveam de unde să ştiu că ai trecut pe aici.

  — Poate ai dreptate sau poate am vrut să te văd. La petrecere m-ai cam evitat, îmi reproşează, încordându-şi maxilarul.

   — Nu ştiu de ce ai ajuns la concluzia asta. Pur şi simplu nu te cunoaşteam aşa că am preferat să stau mai departe. În plus, când am ajuns erai foarte bine acompaniat.
Îşi dă ochi peste cap şi pufneşte exasperat, băgându-mă în ceață. Nu înțeleg ce anume l-a deranjat, însă nici nu voi mai rămâne nici o secundă în preajma lui pentru a încerca să aflu. Întind mâna spre portiera maşini, dar Aiden mă opreşte.

  — Ia masa cu mine!

       Pentru o clipă aş fi analizat oferta, însă ceva din tonul lui mă face să mă încrunt. El nu mă invită, ci îmi odornă, de parcă ar fi ceva normal şi aş fi nebună dacă l-aş refuza. Zâmbetul lui larg şi privirea ce i se plimbă pe corpul meu, mă lasă să înțeleg exact ce masă ar dori el să ia. Una în care eu aş fi felul principal!
O stare de nervi pune stăpânire pe mine şi cu greu mă temperez pentru a nu-l pocni.

  — Regret, dar va trebui să te refuz. Nu îmi place să iau masa cu bărbați ce au iubită.
Îl privesc drept în ochi pentru a-i da de înțeles că vorbesc serios, iar prezența sa nu mă afectează, deparece dacă ar ştii ce efect are asupra mea sunt sigură că nu va dori doar un prânz împreună cu mine.

       Se încruntă, semn că răspunsul meu i-a cam atins orgoliul. Probabil nu este obişnuit să fie refuzat, iar acum nu îşi poate da seama dacă sunt serioasă sau îmi bat joc de el. Ochii săi sunt mai întunecați, iar corpul meu este cuprins, din nou de fiori.

   — Nu îmi place să fiu refuzat, îmi spune pe un ton aspru, totodată suav şi ademenitor.

   — Nici mie să mi se dea ordine, deci suntem chit.
Privirea lui mă fixează acum şi mai copleşitor, iar un rânjet îi apare pe chip.

   — Asta nu o să rămână aşa, voi insista până când vei accepta. Am suficientă timp, dar mai ales sunt foarte perseverent atunci când îmi propun ceva.

         Uit să mai respir şi deşi ştiu că ar trebui să îi spun că o să aştepte mult şi bine, nu pot să scot nici un cuvânt. Tăcerea mea şi faptul că vede cât de încurcată sunt pare să îl încânte, dar gestul următor mă ia total prin surprindere.

   — Pe data viitoare! îmi spune şi îmi plasează un sărut pe față, apoi se îndepărtează spre motocicletă.

       Rămân nemişcată şi nu reacționez nici când îmi face cu ochiul înainte de a-şi pune casca pe cap şi de a porni motorul. După plecarea sa stau câteva secunde privind în zare, spre direcția în care a luat-o.
În cele din urmă închid ochi, răsuflu adânc şi urc în maşină, pentru a merge la birou.

       De îndată ce ies pe şoseaua aglomerată telefonul mă anunță că am primit un mesaj, însă nu îi dau importanță. Abia când opresc la semaforul din apropierea biroului, mă gândesc că ar fi bine să văd despre ce e vorba.

       Diseară la ora opt mama şi tata ne aşteaptă la cină. Te-aş fi anunțat mai din timp, dar abia acum mi-au spus şi mie. Mama nu acceptă scuze, trebuie să vi neapărat. Eu mă pornesc peste o oră, anunță-mă dacă vrei să mergem împreună sau vi singură.

       Grozav Ryan! Exact asta îmi mai lipsea. Să fiu nevoită să conduc patru ore până în Boston şi să mă anunți cu doar câteva ore înainte.

        La prima intersecție întorc şi pornesc spre casă, nu înainte de a o suna pe Ely şi a o anunța că nu mai ajung astăzi la birou. Întrucât este ora paisprezece nu mă grăbesc, însă la cum este traficul cel mai indicat ar fi să nu mai pierd mult timp şi să pornesc la drum cât mai repede.
Îi dau un mesaj scurt lui Ryan în care îl informez că voi veni singură şi că nu e nevoie să mă aştepte.

                                   ***

       Am oprit maşina în fața casei ce este înconjurată de o verandă albă, largă şi care îmi trezeşte o grămadă de amintiri frumoase.
Nu am mai trecut pe aici de vreo opt luni, ultima vizită fiind împreună cu Ryan, într-un weekend oarecare.
Am bătut la uşă, iar înainte de a-mi da seama cine a deschis sunt trasă într-o îmbrățişare puternică.

   — În sfârşit ai venit şi tu pe acasă! Mă dojeneşte mama, încercând să-şi ascundă amuzamentul, pentru a părea serioasă şi supărată.

  — Era şi timpul să vă vizitez, îi răspund râzând, imediat ce intru în holul spațios.

   — Prostii, dacă nu l-aş fi sunat pe fratele tău să vă chem, nu ați fi venit niciunul.

       Dau să ripostez, însă vorbele îmi sunt tăiate de mâna mamei care mă atenționează să nu îndrăznesc să spun ceea ce voiam.
Înăuntru casa mi se pare neschimbată, chiar dacă mama a decorat. Este la fel de confortabilă şi primitoare, numai că în loc de decorul albastru şi alb pe care mi-l aminteam, acum era în tonuri închise de cafeniu şi vişiniu. De-a lungul holului şi în bucatărie observ că citatele pozitive despre viața sunt nelipsite. De când mă ştiu, casa este plină de astfel de citate.
Păşesc spre sufragerie, unde rămân ca trăznită în uşă. Alături de tata şi Ryan, pe canapea, se află Aiden, care este prins într-o discuție animată cu cei doi.

       Când mă observă, rânjetul îi apare pe chip şi nu pot să nu observ satisfacția din ochi lui, când vede cât de confuză sunt de prezența lui. Nu ştiu cum să reacționez şi ce să spun, aşa că îl îmbrățişez pe tata, îl pup pe Rylan pe obraz şi fiindcă Aiden stă la o distanță mică de noi sunt nevoită să îl salut şi pe el. Mă apropi, oprindu-mă puțin mai departe şi îi întind mâna, dar este mult mai rapid decât mine şi mă trage mai aproape, lăsându-mă fără replică.

   — Se pare că vom lua masa mult mai repede decât credeam.

        Îmi retrag brusc mâna şi mă asez în cealaltă parte a sufrageriei, departe de el şi de parfumul său, ce mi-a inundat simțurile din nou.
În timp ce discut cu părinții mei, îi simt privirea arzătoare asupra mea şi o fierbințeală pune stăpânire pe întreg corpul. Încerc să mă prefac neafectată şi să nu mă uit spre el, deşi pe sub gene privirea tot îmi fuge în direcția sa. Nu înțeleg cum poate să mă facă atât de vulnerabilă prezența sa. Am mai cunoscut băieți, însă niciunul nu m-a făcut să reacționez astfel. Tot acest amestec de sentimemte mă nelinişteşte şi mă tensionează totodată.

        Îmi întorc privirea spre el în momentul în care este prins într-o discuție cu fratele meu, putând astfel să îl studiez mai bine.
Blugii negri îi stau impecabili, cămaşa albastră îi vine ca tunată pe copul său ce pare lucrat intens, iar părul său aranjat neglijent este piesa de rezistență. Zâmbetul sincer de pe fața lui mă face să mă încrunt de ciudă.
Bărbatul ăsta atrăgător, amuzant, sigur pe el este un pericol pentru mine, dar mai ales pentru inima şi sănătatea mea mintală.

Hei dragilor! Am revenit cât de repede am putut cu un nou capitol. Am încercat să îl termin cât mai repede pentru că în ultima vreme am postat destul de greu, iar cum sâmbătă voi pleca în vacanță, încerc să postez cât mai multe capitole. Sper că voi mai reuşi să mai postez un capitol până sâmbătă deoarece nu cred că voi avea timp să scriu cât voi fi plecată.

Continue Reading

You'll Also Like

70.5K 2.7K 27
Atunci când fratele tău îţi găseşte o slujbă de bonă, întreabă-l tot, despre tot. Asta n-a făcut Kira, când fratele ei i-a găsit de lucru la un priet...
79.4K 5.2K 46
Iubirea e cel mai frumos şi cel mai dezastruos sentiment pe care îl poate simţi cineva, dar cu toţii simt iubirea? Cu toţii se îndrăgostesc? Iubirea...
13.8K 1K 24
"Nimeni nu luptă cu viața în locul tău." Eden vrea să lupte, el trebuie să o învețe cum. La început o povară, apoi o poveste. Asta este ce crede el...
231K 9.8K 65
Ea- Rose Wallynton , o fata simpla si normala. Cel putin,asa credea ea. Parintii ei au decedat intr-un accident rutier. A fost un accident normal...