Ти си моя

By gabi__200

196K 9.8K 934

Елена и Хари. Господар и робиня. Вещ и собственик. More

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
НЕ Е ГЛАВА!
45
46
47
48
49
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68

50

2K 129 16
By gabi__200

ГТА

Към 06:30 се събудих. Безпокойството за Елена отново се настани в ума ми. Реших да стана и да проверя. Почуках на вратата на стаята ѝ, но не ми отговори. Реших да вляза, но леглото ѝ беше разхвърлвно, а нея я нямаше. Видях, че вратата на терасата е отворена. Отидох да я затворя и видях Елена на земята.

-Боже, Господи! - клекнах до нея, помръднаха косата, която беше върху лицето ѝ. Цялата ѝ кожа беше посиняла, а устните ѝ имаха лилавосин нюанс. Опитах да я съвзема, но не реагираше. Взех одеалото от стаята ѝ и я завих. С доста неволи я повдигнах. Сложих я да легне в хола - на диванът.
Увеличих парното, с няколко градуса.
-Елена, чуваш ли ме? - стиснах ръката ѝ, а миглите ѝ трепнаха.

-Д-да. - гласът ѝ беше едва доловим.

-В колко часа, излезе на терасата?

-К-ка-кво з-на-чение, и-ма? - опита да накриви устните си в усмивка, но не ѝ се получи.

-Трябва да ми кажеш, защото предполагам, че имаш втора или трета степен измръзване.

-О-став-и м-е, д-аа у-м-ра.

-Ще се обадя на линейка. - информирах я и взех телефона си. Когато тръгнах да въвеждам номера, тя бутна телефонът и той падна на пода.

-Н-яма да се о-б-аж-да-ш.

-Но ако не го направя ще се влошиш.

-Ти ще ме лекуваш, а ако се влоша, ме о-стави да умра. - чуваше се тракането от зъбите ѝ. Цветът на кожат ѝ не се подобряваше, а това което ми каза, въобще не ми служеше за успокоение...

-Знаеш, че няма да те слушам нали?

-Ако ме заведеш в болница, ще направя нещо, с което да те вкарам в психиатрията, Ашли. А сега ми обещай, че дори и в безсъзнание, няма да ме отведеш в болница. - опитваше да задържи твърдостта в гласа си, но се пречупваше.

-Как очакваш, да обещая нещо, което ще застраши живота ти? - очите ми се насълзиха, защото знаех, че вкъщи можеше да завърши с фатален край.

-Ще го обещаеш и още как! - тонът ѝ беше заплашитешен, а моето сърце уплашено до смърт. Как въобще може да очаква моето обещание? Ако дам обещанието си я пращам на сигурна смърт.

-Поискай каквото искаш, но само се съгласи с мен, Елена.

-Ако го поискам ще ми го дадеш ли?

Поколебах се за момент, но ѝ отговорих:

-Д-да, разбира се! Само кажу какво? - лека усмивка се появи на лицето.

-Ако ми доведеш Хари, ще отида в болница.

-Да, разбира се, че ще го доведа. Ще отида до Лондон и до довеча ще сме при теб.

-Вярвам ти, но ако не дойде сама ще сложа край, на жалкият си живот.

-Елена ще ти дам лекарство. То е с приспивно дейстие и ще спиш около осем часа.

-Дай ми. - държеше очите си затворвни и продължаваше да трепери.
Облякох се топло и ѝ дадох лекарството.
Излязох, а на вратата ме спря сервитьорът.

-Добре ли сте? - дойде и ме хвана, защото сълзите ми замъгляваха всичко.

-Не, не съм. Трябва да ѝ помогна, а не знам как ще отида до Лондон.

-Ако ми споделите, ще се опитам да ви помогна.

-Нямам време, защото всеки момент може да умре.

-Казахте, че трябва да отидете до Лондон, нали?

-Да, казах, но не знам как ще отида.

-Аз ще ви закарам.

-Наистина ли?

-Нямаме време хайде! - дръпна ме и се качихме в колата му.

Пътувахме около три часа.

Когато стигнахме домът на Хари, аз слязох а Даниеле (сервитьорът) остана да чака в колата.
Звъннах няколко пъти, но никой не отвори. Явно не е вкъщи. Седнах на прага и зарових лице в ръцете си. След известно време погпеднах часът беше 11:30. Вярата, че Хари ще се прибере, ставаше все по-слаба и по-слаба.
Даниеле дойде и седна до мен. Започнах да му говоря разни неща.. бяха толкова несвързани. Едва говорех от болката в гърлото си.
Минаха още няколко часа, а Харолд го нямаше. Не си вдигаше и телефона.

-Ашли? -когато видях приближаваща му фигура се изправих и избърсъх сълзите си.

-Хари, добре, че дойде. - прегърнах го. - Елена е зле. Не желае да бъде в болница, а ако остане вкъщи я обричам на смърт. А само ти можеш да й помогнеш! Ще дойдеш ли с мен?

-Ако е глупава да умре. Но аз няма да ходя и да я спасявам! Щом не в наред с главата да ходи и да се лекува. - с такъв безинтерес изказваше думите си.

-Тя те чака, Хари! Тя е готова да даде шанс на връзката ви. Заради теб, пренебрегна себе си. Унищожи се. Емоционалното ѝ състояние не е едно от най-добрите. Ако сега не си до нея, то никога повече няма да бъдеш! - подсмърквах и размазвах падналите си сълзи.

-Аз не съм ангел и ти го знаеш, много добре! Не съм от онези, които ще тичат при любимата си, когато тя не е на кеф. Не съм способен да задоволявам всеки каприз, на лудата ти приятелка. - хладнокръвието в него беше силно. Нито една гънка от лицето му не се присвиваше, нито една част от него не показваше загриженост. А сега подлагам под огромно съмнение и любовта му.

-Не е редно да се меся, но нека и аз ви кажа две приказки. - Даниеле застана до мен и с огромна увереност заприказва на Хари. - Не познавам добре, Елена, както и теб. Но мога да кажа, че любовта ѝ е нечовешка. Само когато я погледнеш, разчиташ всичките ѝ мисли, които са свързани с теб. Виждаш болката в очите ѝ. Лицето ѝ е толкова изпито и бледо, тялото ѝ кльощаво и призрачно. Липсата ти я погубва.
-Не ми се слушат заучени фрази. Щом сте толкова загрижени си я спасете сами. - подмина ни и си влезе вътре.

-Не можеш да постъпиш така! - започнах да тропам по вратата, а сълзите  пареха, замръзналото ми лице. -Излез и ела с мен! - крясъците ми проглушаваха ушите ни. -Излизай, копеле, такова! - усетих как Даниеле обвхана тялото ми.

-Хайде да си вървим! Няма смисъл да се унижаваш и да му доставяш удоволствие. - започна да ме дърпа към изхода, а аз не спирах да ругая по Харолд. Качих се в колата и потеглихме.

-Ии сега какво, тя ще умре ли? - накрая гласът ми се пречупи.

-Не, ние ще я спасим. Може и да не сме медицински лица, но вярвам, че ще успеем.

-Аз съм лекар. Така де, не съм работила в болница, но предполагам, че ще успея да овладея състоянието ѝ, поне за още, малко...

----------------------------------------------------------------------------------------------

Здравейте, хора! Ако главата ви хареса, дайте звезда и споделете мнението си в коментарите. ИСТИНСКО МНЕНИЕ! Обичам ви и лека нощ!

Continue Reading

You'll Also Like

11.9K 608 51
••• "-𝙔𝙤𝙪'𝙧𝙚 𝙢𝙞𝙣𝙚.-𝙝𝙚 𝙬𝙝𝙞𝙨𝙥𝙚𝙧𝙚𝙙-𝙊𝙣𝙡𝙮 𝙢𝙞𝙣𝙚. 𝘿𝙤 𝙣𝙤𝙩 𝙛𝙤𝙧𝙜𝙚𝙩 𝙞𝙩. 𝙃𝙞𝙨 𝙫𝙤𝙞𝙘𝙚 𝙬𝙖𝙨 𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙨𝙬𝙚𝙚𝙩 𝙥...
348 114 6
Ким Техьонг беше едно от онези популярни деца във всяка гимназия. С небрежното си и скитническо отношение той лесно можеше да открадне сърцата на вси...
1.2K 100 28
Лий Минхо е танцьор още откакто се помни - в това се състои цялото му съществуване. Той не иска да бъде като всички останали, затова се съсредоточава...
49.6K 2K 56
Джиджи: Хайде Бела, не мога да те чакам 5 часа. Слизай долу вече. ?: Какво по дяволите? Първо не се казвам Бела и второ със сигурност не съм момиче. ...