Lepotica i Milioner (Zayn Mal...

By SamoTinanina993

547K 26.2K 3K

Bogati biznismen, hladnog srca. Ne želi ni ljubav, ni porodicu. Sve što ga zanima su novac i moć. Talentova... More

Biznismen
Spisateljica
Susret
Je l' ti to mene uhodiš?
Da li si pročitao njenu knjigu?
Smem li da vas zovem Vajolet?
Istina ili varka?
Sta si joj rekao?
Zar se ja vama ne dopadam?
Sta on trazi ovde?
Sve ovo da bi osvojio neku zensku?
OBAVESTENJE
Da napravimo kompromis?
Nesto nedostaje, zar ne?
Sta mi to radimo?
Da li sam izgledala kao da lazem?
Zar stvarno mislis da sam umesan u to?
Da li ste stvarno mislili da cu da biram?
Gde ces?
Ostani.
Reci.
Tajna.
Odlazi.
Cekaj.
Kraj: prvi deo - Zayn
Kraj: drugi deo - Violet
Kraj: treci deo - 3 godina kasnije
On je moj sin, zar ne?
Salite se, zar ne?
Ljubicasti zumbul
Crveni karanfil
Crvena ruza
Sve je uzalud
Istina boli
Suocavanje
Poslednja igra
Zbog njih
Mozda nikada nece biti
Ljubavi moja...
Par reci za kraj
Promo video

Bezvredan.

11K 587 51
By SamoTinanina993


*

Flashback (retrospektiva)

Probudila se sa osmehom na licu samo da bi zatekla njegovu stranu kreveta praznu. Odmah ju je preplavio osecaj razocaranja.

Tako joj i treba kada je dozvolila sebi da poveruje Zaynu Maliku. On se ponovo poigravao, a ona je ponovo ispala glupaca.

Bas kao sto je i obecao, celu noc ju je samo drzao u zagrljaju, dok joj je njegov topli dah na njenom vratu, jezio kozu. Toliko puta je zelela da se okrene i poljubi ga, ali nije zelela da pokvari sve. Sada se kajala sto ga nije iskoristila, bar bi bila seksualno zadovoljena umesto da bude duplo isfrustrirana.

''Trebala sam da znam bolje.'', promumlala je besno, ustajuci iz kreveta.

Zgrabila je stikle i haljinu koju je skinula jer je bila neudobna za spavanje. Krenula je iz sobe, onako besna, spremna da pronadje Zayna i ocita mu bukvicu, kada ju je otvaranje vrata od kupatilo prepalo na sekundu.

''Violet?'', zacula je njegov mekani glas. Srce joj je zaigralo.

Okrenula se, samo da bi zatekla mokrog Zayna kako stoji na dovratku, gledajuci zabrinuto u njenom pravcu. Na sebi nije imao nista, osim peskira oko struka. Nije mogla da suzdrzi da joj pogled ne zaluta do njegovog zgodnog stomaka, pa onda gore ka prsima, a zatim da se zaustavi na njegovo lepo lice, ukraseno gustom, crnom bradom i neznim, cokoladnim ocima. Ocigledno je pozurio da izadje, jer su mu se kapljice vode slivale sa kose, niz lice i pravo dole na njegove izvajane plocice na stomaku. Bio je izuzetno neodoljiv, a sto je bilo jos lepse - bio je tu.

''Gde si krenula? Nisi valjda htela da me ostavis?'', zvucao je nekako drugacije - po prvi put otkada su se upoznala, zapravo je cula iskrenu zabrinutost u Zaynovom glasu, mozda je to bio i strah.

''Ja...mislila sam...'', zamuckivala je, zatecena, ''Mislila sam da si otisao.'', konacno je uspela da kaze.

Nije se stidela sto je sumnjala u njega. Cak i da su njegove namere uistinu iskrene, niko se ne moze bas toliko promeniti preko noci, nije ona kriva sto joj je do sada samo davao povoda da sumnja u njega. Ipak, osetila se tupavo sto joj nije palo na pamet da proveri kupatilo pre nego sto je odlucila da se izgubi iz sobe.

''Ne mogu da te krivim.'', za divno cudo, osmeh je zaigrao na njegovim usnama. Bila je to nesvakidasnja pojava, ona je ocekivala da ce pobesneti, ''Potpuno opravdani zakljucak, ali...'', prisao joj je, hvatajuci je za ruke, ''...nikuda ne idem.'', gledao ju je u oci, dok je palcevima pravio kruzne pokrete, nezno prelazeci preko njenih saka, ''Neces me se otarasiti tako lako.'', privukao ju je malo blize sebi.

Ujeo se za usnu, dok mu je pogled naizmenicno prelazio sa njenih ociju na njene usne i obratno.

''I ne zelim da te se otarasim.'', tiho je rekla, zatvarajuci oci. Zelela je da je poljubi.

''Drago mi je sto to cujem.'', njegove usne cesale su se o njene, ostavljajuci peckavi osecaj za sobom, ''Samo imaj strpljenja za mene.'', umesto da je poljubi, polako se udaljio od nje, ali i dalje stojeci jako blizu.

Otvorila je oci i zagledala se ljubopitljivo u njega. Ovo uopste nije bilo nalik Zaynu, bilo je krajnje bizarno, ali i predivno u isto vreme. Samo ce joj trebati malo vremena da se privikne na ove promene u njegovom ponasanju, ako uopste bude imala prilike za to. I dalje se pribojavala, nije znala koliko dugo ce ga drzati ova zelja da bude samo s njom, da se promeni zbog njih, mozda cak i zaljubi u nju. Zelela je sve, ali nije smela da pocne da se nada i opusta. Jos je bilo rano za to. Jos nije bila sigurna da je on potpuno iskren.

''Imas li nesto planirano za veceras?'', pitao ju je, smeskajuci se, jer je mogao da vidi njenu reakciju na njegovo nago, mokro telo, iako se ona, iz petnih zila, trudila da sakrije to.

''Nista.'', kratko je odgovorila, ''Zasto pitas?'', sto ga je vise gledala, to joj je postajalo sve vrelije, ''Ustvari, zasto se ne bi prvo obukao, pa onda mi odgovorio na pitanje?'', nasmesila se zlocesto, ali mu je tonom njenog glasa stavljala do znanja da je ozbiljna.

Sada kada su se stvari malo promenile, nije zelela da spava s njim. Nije planirala da se ponasa poput nevinasceta i da se necka, cekajuci neki 'poseban' trenutak, ali opet nije zelela da bas spavaju iste veceri. Morala je sebi da da bar malo vremena da vidi kuda ovo vodi.

Zaynu je prijalo sve ovo, cak i kada mu je rekla da se obuce. Koliko god da ga je privlacila, vise nije osecao toliko veliku potrebu za seksom sa njom. Vec je polako poceo da zudi za necim dubljim, ozbiljnijim i nije mu padalo na pamet da odmah upropasti sve nonsalantnim seksom. 

Odavno nije bio srecniji nego sinoc, kada je bila kraj njega, dok ju je drzao u narucju, uzdisuci njen parfem i osecajuci njenu toplotu. Sve je nekako palo na svoje mesto i to ga je uzasavalo. Nije zeleo da se oseca ovako ranjivo, da bude slabic, ali nije mogao da se bori protiv onoga sto je osecao prema Violet. Osecanja su bila jaca od njegovog straha, ponosa, pa cak i uverenja da on nije stvoren da voli i bude voljen. Ona ga je konstantno uveravala u suprotno i bas zbog toga je bila nesvakidasnja i posebna.

Obozavao je to sto je bila sposobna da ga izludi, sto se nije ustrucavala da mu sve kaze u lice. Njena inteligencija i domisljatost ga je privlacila isto onoliko koliko ga je privlacila njena fizicka pojava. Bila je zenska verzija njega, samo sto je, za razliku od njegovog, njeno srce bilo otvoreno i toplo.

''Pa zeleo sam da te vodim na veceru.'', rekao je, polako zakopcavajuci dugmeta na kosulji. Namerno je to radio, jer ona nije skidala pogled sa njega, a on je zeleo da ga ona sto duze posmatra na taj nacin.

''Pristajem, ali imam jedan uslov.'', uozbiljila se.

''Da cujem.'', ispalio je kao iz topa.

''Reci mi sta si imao u planu?'', nije se smeskala i to ga je zbunilo.

''Pa koja je poenta da ti kazem?'', pobunio se.

''Mozes da mi ne kazes, ali ja se necu pojaviti.'', mirno je uzvratila.

''Ne razumem te.'', sada je i sam postao ozbiljan, ''Ali okej, reci cu ti. Mislio sam da isplovimo niz reku, imam brod usidren dole u luci.'', mislio je da je to bilo romanticno, ali njen izraz lica govorio je drugacije.

''Da te pitam jos nesto...da li me ti gledas isto onako kako gledas devojke koje si iskoriscavao?''

''Ne mozes da budes ozbiljna?! Mislim da i sama znas odgovor na to.'', nije kapirao cemu sve ovo odjednom, ''Sta se desava Violet? Nemoj sada da pocnes da okolisavas, reci sta imas.''

''Zasto me onda izvodis na mesto gde si vodio vecinu njih? Znam da jesi, jer pretpostavljam da su sve pale na to, pa zato i sam smatras da je to dobra ideja.''

Kao i svaki put, prosto ga je frapirala koliko ga je lako citala. Nije znao kako joj je to uspevalo, ali je bila u pravu.

''Ja...'', nije znao sta da kaze, ''Izvini, eto. Nisam to uradio zato sto mislim da si ista, nikada neces moci to da budes, nego ne znam, u redu?'', zvucao je pomalo ocajno, ali ga nije bilo briga. Bar ne trenutno.

''Ne znas sta?'', sada je bio red na nju da se zbuni.

Oklevao je na sekundu, a onda uzdahnuo duboko. Obecao je sebi da se vise nece suzdrzavati i pretvarati. Koliko god da mu je padalo tesko, znao je da se mora promeniti ukoliko zeli da Violet ostane kraj njega.

''Ne znam kako da se ponasam, sta da radim. Samo sam se jos jedanput osecao ovako i nije se najbolje zavrsilo.'', skrenuo je pogledom.

''Zayn, Boze, izvini.'', krenula je ka njemu, a onda ga jako zagrlila, ''Znam da je ovo i tebi cudno, verovatno vise nego meni. Planula sam u trenu, bez razmisljanja.'', iskreno joj je bilo zao.

Morala je da ima vise takticnosti i strpljenja. Ako je on bio spreman da se ovako menja da bi bili zajedno i sama je morala da doprinese tome. Oboje su trebali zajedno da rastu kao ljudi i da se razvijaju kao par, jedino tako ce i uspeti, shvatila je to.

''Ne izvinjavaj se za gluposti. Oboje smo tek usli u ovo, stagod da je. Trebace nam vremena da se priviknemo.'', privukao ju je k sebi, a onda sasvim nezno poljubio.

Zeleo je da je ljubi duze, ali nije zeleo da iskusava srecu ili da ona pomisli da insinuira na seks.

''Zelim samo da znas da ja nisam kao ona.'', poljubila ga je u obraz.

''Znas za to?!'', sokirano je odstupio korak unazad, ''Louis ti je rekao?'', procedio je kroz zube.

''Zato sam i odlucila da ti pruzim sansu nakon naseg prvog susreta u klubu.'', objasnila je.

''Ubicu ga.'', pokusao je da se smiri.

Koliko god da je voleo Louisa, to nije bila njegova tajna za otkrivanje. Ipak, sumnjao je da bi ikada mogao da kaze Violet o tome, tako da mu je laknulo da ona vec zna i da je to nesto sto nece morati da krije od nje.

''Nemoj molim te, obecala sam da cu cutati.'', gledala je u njega molecivo.

''Nema veze.'', odmahnuo je glavom, dok je bes polako nestajao, opet je ona bila zasluzna za to, smirivala ga je, ''Bar znas zasto sam takav kakav sam.'', opet joj je prisao blize, ''Izvini za reakciju, samo nisam ocekivao da ti je rekao.''

''Nema veze.'', nezno se nasmesila, obavijajuci ruke oko njegovog vrata, ''Sta kazes na to da ja tebi priredim nesto lepo veceras, a ti mozes da mi se oduzis kada budes spreman na to?''

''Kazem da se osecam kao devojka u ovoj vezi trenutno, ali pristajem.'', oboje su se nasmejali na ovo, iako je njoj bilo nesvakidasnje da je Zayn bio sposoban da se sali na ovaj nacin, a onda ju je on poljubio - dugo i prilicno strastveno.

''Ipak mislim da nisi devojka.'', dobacila mu je, pre nego sto joj je ponovo zapusio usta, poljupcem.

Kraj flashbacka (retrospektive)

*

''Violet, ja...'', toliko je bio sokiran i uplasen da prosto nije znao sta da joj kaze.

''Postedi me Zayn! Postedi me dodatnih lazi i ponizenja! Mislila sam da smo zavrsili sa igrama i da si se stvarno promenio, ali sada znam da je to bila samo gluma i to odlicna, ako smem da dodam! Samo ne mogu da razumem da neko moze da bude toliko bezosecajan i hladan, da toliko manipulise ljudima, a da ga pritom ne bude briga za posledice i za ono sto ostavlja za sobom. Sve je bilo zbog jebenih para!'', nije mogla da prestane da vice.

Tresla se, plakala, bilo joj je mucno, ali nije zelela da ode dok ne rascisti sve sto ima s njim. Jednom za svagda.

''Cula si sta sam rekao...'', pokusao je da ostane smiren, ali panika je rasla u njemu, strah je dostigao vrhunac cim je saznao da je cula sve, nije znao kako ce da podnese da ostane bez nje, ''Volim te, iskreno. Mozda jesam u pocetku radio sve zbog novca i moci, ali si me promenila, omeksali si mi srce Vaj, molim te, oprosti mi, uradicu sta god zelis, samo nemoj da odes od mene. Nemoj da me napustis. Molicu, preklinjacu na kolenima ako treba...'', nije ga bilo briga da li zvuci ocajnicki, jer je to bilo upravo ono sto je osecao.

''Srce?'', frknula je, ''Ti nemas srce.'', trgao se na ovo, njene reci su ga iskreno zabolele, ''Kako sam samo mogla da se zanesem ovako, da dozvolim sebi da se zaljubim u hladnokrvnog sociopatu? Nisam pomisljala da bi iko otisao ovoliko daleko zbog moci i pobede, ali sada znam da je sve moguce. Pobedio si Zayn, uspeo si da nadmudris i mene samu! Nadam se da si presrecan!'', gledala ga je sa tolikim prezirom, da mu je bilo mucno, ali ipak nije zeleo da skrene pogled sa nje.

''Nije tako. Molim te, moras da mi verujes. Volim te Violet.'', krenuo je ka njoj, ali se ona udaljila od njega.

''Ne prilazi mi i prestani sa lazima. Ti ne znas sta znaci voleti nekog. Bar jednom u zivotu budi iskren.'', bacila mu je kovertu u ruke, ''Ti si poslao Niallu one slike zar ne? Sebi isto, kao i pismo, da bi me nasamario?'', pomislio je kako bi trebao da joj sve iskreno kaze.

Mozda ga je ovoliko ispitivala je jer je zelela da mu pruzi sansu. Da iznesu sve na videlo, a onda da pokusaju da poprave ovu zbrku.

Drzao se za tu najmanju, ali nista manje vaznu, trunku nade.

''Poslao sam slike.'', pao je u fotelju, ali je ona ostala da stoji, ''Ugovor za knjigu isto nije bio stvaran. Namerno smo bili u klubu ono vece, znao sam da ces biti tamo. Narucio sam da te napadnu, ali nikada nisam ocekivao da ces biti tako veliki izazov za mene. To je bilo ono sto me je najvise teralo da te jurim. U pocetku jeste bilo zbog ugovora s tvojim ocem, ali sto si me vise odbijala, shvatao sam da pocinjem da osecam stvari koje dugo nisam osetio. Budila si nesto u meni Violet, ono najgore, ali bar sam nesto osecao. Toliko dugo sam bio emotivno utrnut. Toliko dugo nisam imao nikakva iskrena osecanja. Nista osim besa i nezadovoljstva, a onda si naisla ti. Ziva vatra, koja me je terala da osecam. Tada je igra postala vise u vezi zelje za tobom.'', i dalje je drzao kovertu, bojao se da je otvori, ''Ovo ti nisam ja poslao.''

''Ne brini, znam da nisi.'', rekla je, ''Ne verujem ti nista...'', sada je prestala da place, jer je bes trenutno bio jace osecanje, ali je i dalje odbijala da sedne, zelela je namerno da stoji nad njim, nije bio dostojan da se nadje na istom nivou s njom, on je sada bio sljam najgore vrste u njenim ocima, ''Ali, ako vec pricas takve stvari, zasto mi onda nisi rekao istinu?''

''Bojao sam se ok!'', povisio je ton, a glas mu je pukao, ''U pocetku nisam zeleo da plan propadne, ali sam onda poceo da se plasim da ce te istina oterati od mene. Zeleo sam toliko puta da ti priznam sve, ali svaki put bih se predomislio.''

''Znaci osim sto si manipulator, povrsan, ljigavi, bezosecajni lazov, jos si i kukavica. Ti stvarno nemas nijednu dobru osobinu.'', podrugljivo mu je govorila, namerno ga gledajuci sa prezirom u ocima, ''Otvori kovertu.'', rekla mu je odsecno.

Sa svakom novom uvredom, deo njegovog srca bi se odlomio. Toliko ga je bolelo sve ovo, ali ponos mu nije dozvoljavao da to i pokaze. Ipak, znao je kako se oseca, umirao je iznutra.

''Ko ti je ovo poslao?'', razrogacio je oci kada je video slike.

''Cak i da znam, ne bih ti rekla. Da nije bilo slika, nikada ne bih imala sumnji u vezi tebe i nikada ne bih odlucila da prisluskujem vas razgovor. Pomogle su mi da se na vreme spasim propasti.'', glas joj je bio ledeno hladan, ''A sada me postedi glume i objasni mi zasto se na njima jasno vidi kako dajes novac Niallu?''

''Mrzeces me jos vise.'', prosaputao je, gledajuci u slike u svojim rukama, umesto u njene oci.

''Sumnjam da te mogu mrzeti vise od toga koliko te sada prezirem.'', nije dozvoljavala emocijama da joj se uvuku u glas.

Uzdahnuo je duboko pre nego sto joj je odgovorio.

''Njegovo pravo ime je Liam Payne. On je glumac kojeg sam unajmio kako bi ti uvidela koliko sam 'ljubomoran', kao i to da te nateram da ga prevaris, jer onda ne bi mogla meni da prebacujes kako sam zenskaros i preljubnik. Ono sto nisam ocekivao bilo je to da ce se on istinski zaljubiti u tebe. Kada ste poceli da se zabavljate, prestao je da uzima novac. Izabrao je tebe. Pretio sam mu, ali se on nije obazirao. Rekao je da razmislim kome ces ti verovati, kao i to da ces me samo jos vise mrzeti. Tada sam se setio da mu posaljem one slike, a ujedno i sebi, da bih imao alibi. Znao sam da ces prvo mene optuziti za sve. Eto, sada znas citavu istinu. Nemam vise tajni pred tobom.'', konacno je pogledao u nju i pokajao se istog trena.

Mogao je da vidi sve ono sta je osecala prema njemu, ali koliko god da ga je prezirala, nije mogla da ga mrzi vise od toga koliko je on trenutno mrzeo samog sebe.

''Znas, da si mi priznao sve ovo, umesto da slucajno saznam, mozda bih ti i oprostila. Da si mi rekao sve, videla bih da si se promenio, ovako...ne zelim vise nikada da te vidim. Ti si najjadniji izgovor za ljudsko bice koje sam u zivotu upoznala. Zelim ti lep zivot Zayne, iako ces verovatno ostati sam do smrti.'', pustila je da reci na trenutak vise u vazduhu, a onda se okrenula i ponosno, podignute glave i uspravnih ledja, izasla iz njegovog stana, ostavljajuci ga za sobom, ovog puta zauvek.

Tada se on konacno slomio. Nije plakao vise od 17 godina i sada, kao da ga je odjednom pogodilo sve. Njegovo detinjstvo, slomljeno srce, to sto je dozvolio sebi da postane tako hladan i ogorcen, ali najvise od svega - to sto je zauvek izgubio zenu svoga zivot. Voleo ju je kao sto nijednu nije, ali je on za nju vec sada bio najruznija proslost.

Uradio je ono sto se i njemu samom desilo - slomio je jedno prelepo srce, koje je nekada bilo ispunjeno ljubavlju prema njemu, a u kojem su se sada komesali prezir i tama, samo sto je, za razliku od njegove bivse verenice, ovog puta slomio i sopstveno.

Nije zeleo da se pomiri sa cinjenicom da ju je izgubio, ali znao je da je krivica bila samo njegova.To je bilo ono sa cime ce morati da se nosi ceo zivot.

Mozda je Violet u pravu, mozda on stvarno zasluzuje da umre sam, bez ikoga. Mozda ne zasluzuje bolje od jadnog poluzivota u kojem je ziveo pre nego sto je upoznao nju.

Koliko god da je bio materijalno bogat, ustvari je bio bezvredan. Sada je to i uvideo.



Continue Reading

You'll Also Like

2.1K 133 23
Sta ako postoje ljudi,koji mogu da kontrolisu magiju i da je upotrebljavaju po svojim prohtevima.Rekli bi da je moguce i da su to vestice,ali ne,to n...
366K 9.3K 29
Zbog svoje neopisive ljepote zapala je za oko jednom od najopasnijih Ruskih tajkuna. Pomislio je da je ona lak plijen i da ce pasti da njegov izgled...
14.9K 1.2K 25
Mladi bračni par Todorović, poznatiji kao Todorix u gradu. Najbolji u svom poslu i održavanju firme. Kristijan Todorović šef te firme koji vodi jedan...
411K 10.9K 57
Tama. Tama ne može otjerati tamu,to može svjetlost. On je bio tama. Bio je u tami,nije znao kako izaći iz nje,pa je i on postao tama. Kad jednom se...