Liberty

By uwnxet

40K 1.6K 218

Rhein život sa pomaly, ale isto rozpadá. Chalan, o ktorom si myslela, že ju miluje to nemá v hlave až tak v p... More

Začiatok konca?
Rádio a autá
Klub bitkárov
Vojenská škola
Podmienky
Rodinná večera
Únos a putá
Lúčenie a tma
Nehoda
Celé zle
Vysvetľovanie
OZNAM
Esemesky
Policajné sirény
Prekliate auto
Deanova dráma
Tréning
Prezývka
Bordel večierok
Raňajky a hádky
Je to vonku
Návšteva
Jed
Quarterback
Podraz
Psie oči
Búda
Motýliky
Oficiálne dievča
Pamäť
Vsuvka
Intuícia
Studený vietor
Dole vodou
Sladké
Rozum cit a zlomené srdcia
Modriny
Akcie a reakcie
Iná perspektíva
Bratská krv
Malé zázraky a prehry
Epilóg

Obety

711 41 7
By uwnxet

Pozerám sa, ako Tristan skladá môj telefón a odkladá ho. Z pohodlia mojej stoličky, ku ktorej som priviazaná, samozrejme. 

Moje spomienky na to, čo sa stalo predtým sú dosť rozmazané. Potácala som sa z kaviarne s Tristanom ako verným priateľom za sebou. Na parkovisku zakročil Luis. Vtedy mi ale niečo narazilo do hlavy a zaspala som úplne. 

Ešte teraz cítim pramienok zaschnutej krvi, čo mi tiekol po spánku. 

"Vieš, že toto ti neprejde, však?" prihovorím sa Tristanovi. Tie sedatíva utíšila aj moju schopnosť sebazáchovy. "O čo ti vlastne ide?!" zarazím sa. 

Nedáva to zmysel.

Prezrie si ma a potom kývne pár z jeho kamarátov, aby odišli. "Dajte mi vedieť, až prídu dvojičky," povie im. 

Fajn, toto nezačína dobre.

Keď sa dvere za posledným paznechtom zavreli, čupol si k mojim kolenám. Hnusil sa mi. Snažila som sa od neho odtiahnuť, ako my to stolička dovoľovala, ale moc ďaleko som sa nedostala. 

Zasmial sa nad mojimi pokusmi a položil mi ruku na stehno.

"Chcem, aby sme boli znovu spolu. Aby sme sa tvárili v čase pred to, než si sa potkla a poštvala na mňa tvojho brata a ostatných jeho patolízalov," povie to, akoby to myslel seriózne. Chvíľu som naňho nemo hľadela a potom som sa rozosmiala.

"Tvoja chorá myseľ nevie spracovať, že toto je všetko tvoja vina?" frustrovane poviem medzi smiech. "Si psychopat! Posral si si to sám."

Tvár sa mu znova zhmotňuje do rozčúlenej grimasy. 

"Každý robíme chyby," precedí cez zuby. Pohľad mu znežnie a rukou postupuje vyššie po mojom stehne. Neviem čo by som nerobila, keby sa v tej chvíli nerozletia dvere.

Dverami sa hrnul zamračený Dean a niekoľko Tristanových riťolezcov sa ho snažilo zastaviť. Nie moc úspešne.

"Nechcel počkať, Tristan," povedal jeden z chalanov zatiaľ čo bežal za ním. 

"Pozrime! Blbí a blbší!" zajasal Tristan. Easton im bol v závese. Tristan jedným rýchlim pohybom vytiahol zo zadnej strany opasku pištoľ a namieril ju na Deana. Nezastavilo ho ani to, tak ju namieril na mňa.

Dean sa zastavil v polke kroku a skamenel na mieste.

"Ešte jeden krok a vystrelím," úsmev sa mu rozťahoval ako to hovoril. Úskokom pozrel na mňa. "Ver mi, nebrafujem. Hovorí sa o mne, že som psychopat," mrkol na mňa. Easton sa postavil vedľa brata a s veľkými očami preskakoval pohľadom zo mňa na Tristana.

"Zo zlomenými hnátami sa bude zle strieľať. Tak radšej z nej tú ruku zlož," precedil cez zuby prepaľujúc Tristana pohľadom. Ten sa naňho uškrnul.  

"Ty máš ale guľe hovoriť takéto bludy, keď držím hlaveň zbrane pri tvojej priateľke," znovu zajasal.

Bývalej priateľke, chcela som pripomenúť. Ale nechala som si to pre seba.

"Kde je Castillo," zamračí sa Dean. Tristan si opráši imaginárnu smietku z ramena a vstane.

"Takže tak sa ten Ralph Rozbi to volá?" zamrmle a skúma svoje ruky, akoby tam Dean s Eastonom ani neboli.

"Čo si spravil Luisovi?" precedí cez zuby.

"Čo som spravil ja jemu?" zhrozí sa Tristan. "Skôr čo ten tvoj neskrotený Hulk spravil mne. Dolámal kosti holými rukami trom mojim priateľom," chytil sa za srdce.

Unavene si odfrknem. "Ty priateľov nemáš, Tristan. Máš okolo seba len falošných ľudí, pre ktorých je výhodné ti podliezať."

"Dospelý hovoria, zlato," utrúsil Tristan mojím smerom. 

"Môj brat sa ťa niečo pýtal," ozve sa Easton sekundu potom čo Tristan dokončí. "Čo je s Luisom?"

Tristan sa naňho sklamane zamračí. "A to som teba považoval za to vtipné dvojča," zamrmlal si popod nos. "Váš problémový priateľ je v poriadku. U cesty. A asi sa tak rýchlo nezobudí," uškrnul sa.

Deanovi sa hruď pohybovala o niečo rýchlejšie. Namiesto toho, aby vybuchol však pokračoval. "Máme ten kľúč. Ty nám daj Rheu. Ako podľa dohody."

"No vieš," Tristan sa nevinne usmial. "Dohody sa menia... Zviažte ich," zavelil. Jeho poskoci sa začali približovať k dvojčatám. Vtedy sa ale zháčil. "Alebo viete čo? Mám lepší nápad. Zviažte len tuto Justina Biebera a odveďte ho odtiaľto," ukázal zbraňou na Eastona. 

Dean vstúpil medzi poskokov a Eastona. "Ak sa niekto z vás čo i len dotkne môjho brata, vlastnoručne vás stiahnem z kože," vyštekne na nich. Zastavili sa. Aspoň toľko rozumu majú.

Tristan si otrávene vzdychne a zadupká na mieste. "Och, pre Boha, ušetrite ma," zalamentoval. Nabil zraň, ktorá bola namierená na mňa. Nasucho preglgnem. "Tak ako to bude, Morrety?" zdvihol obočie hľadiac na tú nabitú zbraň namierenú na mne. 

Dáva mu na výber medzi mnou a jeho bratom.

"Pôjdem s nimi," Easton obišiel brata a spravil pár krokov dopredu.

"Čo to, dofrasa, robíš, Easton?" zasyčí naňho brat. Neviem či sa oňho naozaj bojí, alebo je len vytočený.

"Pomáham, pamätáš, brácho?" mrkne naňho. "Môžeme, páni?" vtedy ho poskoci schmatnú za ramená. Easton ich strasie a elegantne si napraví tričko. "Chodiť viem aj sám, paznechti," zamrmle a zavrú sa za nimi dvere.

"Kam ho vediete - kam ho vedú?" otočí sa nevediac čo robiť na Tristana.

"Ver mi, že on nie je teraz tvoja najväčšia starosť, zlato," usmeje sa naňho.

***

"Myslíš, že by som sa nepoistil? Máš na za blbca?" skričal Tristan na Deana a pritom mu dal už asi šiestu ranu do tváre. Dean sedí na stoličke predo mnou. Nemuseli ho zväzovať. Sedí dobrovoľne, vzhľadom na to, že mne niekto zozadu mieri na temeno.

"To má byť chyták?" pokrčí Dean nosom s chlapčenským úsmevom na tvári, aj keď mu ju celú pokrýva krv. Schytá za to ranu do zubov. Tristana to nasralo a tým pádom Deana zase pobavilo.  Rozosmial sa a vyfľusol krv na zem.

Dostal za to ďalšiu ranu.

"Si vtipný," zasmeje sa Tristan.

"A mal by si vidieť, ako štrikujem," falošne sa naňho usmial a dostal znova ranu. Nedalo sa na to pozerať.

"Čakal som, kým vás nápad s kameru napadne už týždne. Týždne!" vykríkne so šialeným výrazom na tvári. Znovu mu vrazí. Znovu a znovu.

"Nie! Dosť už!" vykríknem nakoniec. Po lícach mi začnú stekať slzy ani neviem prečo. Veď predsa nebijú mňa. "Mrzí ma to, Dean. Moc ma to mrzí," zasmrkám a nakláňam sa k nemu zo stoličky, akoby som naňho mohla dočiahnuť. Tak strašne ma to mrzí. 

"To je v poriadku, Riley," jemne sa na mňa usmeje. Jedno oko má tak opuchnuté, že ani neviem či mu ho Tristan ešte nevymlátil.

"Pozrime sa, aké romantické," zaspieva Tristan a dá Deanovi ďalšiu ranu. Zavriem oči. Odmietam sa na to ďalej pozerať. "Och, nie, nie, nie, láska," podišiel ku mne a pocítim studené ruky na mojej brade a očiach, ako sa mi snaží ich otvoriť. "Pekne sa pozeraj, ako si ho dostala do tejto situácie. Ako kvôli tebe trpí. A tak skončia všetci. To ti sľubujem," doslova sa vyžíval v tých slovách, čo hovoril.

Krútila som hlavou zatiaľ čo mi slzy stále stekali po lícach.

"Neplač, Riley," prehovorí ku mne Dean. "Nič si nezaslúži tvoje slzy. Až na tie slzy radosti, ktoré  budeš môcť roniť, až sa odtiaľto dostanem a ručne mu vydlabem očné bulvy," nakloní sa a rozprávame sa akoby medzi nami nestál psychopat a on nemal rozmlátenú fasádu.

"Viete o tom, vy dve hrdličky,  že mi nahrávate? Teraz mám chuť zistiť, ako ďaleko za pokraj bolesti si pre ňu schopný zájsť," Tristanovi sa rozťahoval úsmev ako to hovoril.

"Asi ma budeš musieť zabiť," povedal s chladnou tvárou.

"Psychopat. Ty jeden zbytočný pomätený blázon!" zhučala som po ňom. "Ešte raz sa ho dotkneš a tie bulvy ti vytrhnem sama!"

Dean sa uškrnul a zamrmlal niečo ako To je moje dievča. 

Hľadela som Tristanovi tak úporne do očí, ako to išlo. Vtedy nad nami niečo padlo. Ako keby sa prevrátila skriňa. Podľa Tristanovho pohľadu typujem, že ten zvuk ide presne odtiaľ, kam zaviedli Eastona. 

Kývol na chlapa, čo mi držal zbraň pri hlave, aby to šiel preveriť. Podal mu zbraň a ostali sme v miestnosti len mi traja.

"Nejaké problémy?" pozriem sa hore na Tristana, ktorý má na tvári viac nervózny výraz, než normálne. 

"Povedal by som, že tvoj nepriestrelný plán sa ti rúti, Tristan," utrúsil Dean s arogantným úsmevom.

"Počúvaj ma, ty potkan. Jediné, čo sa bude rútiť budeš ty, až ti strelím guľku medzi oči," vyletel naňho značne vystresovaný Tristan a začal mu krútiť zbraňou okolo hlavy. Čo bola veľká chyba. 

Dean mu jednou rukou vyrazil zbraň a druhou mu vrazil do zubov. Tristana zapotácalo dozadu, ale ustál to. V sekunde vypleštil oči. Stojí oproti menu nasraný Dean a jeho zbraň je v keli. 

Hodil sa za zbraňou, ale Dean bol rýchlejší. Zobral ho za tričko a hodil s ním do konferenčného stolu. Vrazil mu do zubov a zval do rúk zbraň.

"Easton!" zhučí Dean mieriac na Tristana. Easton zbehne zo schodov a prehliadne si to tu. "Rozviaž ju," rozkáže mu. 

"Si v poriadku?" podíde ku mne a pomáha mi z tých povrazov. Podišiel ku mne Easton, Easton bez jediného škrabanca. Aj keď ho odviedli boh vie kam.

Nič nechápem.

"Nechápem tomu... Ako?" zamrmlem, keď ma rozväzuje. Toto nedáva zmysel. Easton mal byť niekde spútaný. Vpustili trójskeho koňa do pasce a ja som o tom ani nevedela.

"To by zaujímalo aj mňa," Tristan od bolesti zavzdychá a natiahne sa na zemi. Dean doňho kopne.

"Ty sa ani neobťažuj rozprávať," zasyčal naňho. Hodím zmätený pohľad na Eastona. 

"Zhodli sme sa, že bude najlepšie pre tento krát spolupracovať. Dean mal náhodou v aute putá a zapaľovač. Ostatné bola improvizácia," mykne plecom. Zmätene prikývnem. Budú mi to musieť vysvetliť lepšie, ale pre teraz to stačí.

Rozbehla som sa k Deanovi. Zozadu som ho silno objala a som si istá, že moje slzy mu zamočili celé tričko.

"No tak," jednou rukou ma objal okolo pliec. Druhou stále mieril na toho kreténa. 

Odtiahla som sa a buchla ho do ramena. Potom znovu. "Toto bol tvoj plán?! Vyľakať ma, dofrasa, na smrť? Tomu vravíš dobrý plán?!"

Uchechtol sa a znovu si ma pritiahol. "Ak ťa to zachráni, vymyslel by som aj plán, kde by som mal umrieť," dal mi pusu na čelo. Pozrela som sa Tristanovi ležiacemu pred nami do očí.

Je po všetkom. 

Vyhrali sme.

"Easton, zavolaj políciu," povie rozhodne Dean. 

Áno, to sú slová víťazov.

Vtedy niečo za nami padne. Rýchlo sa otočím a zistím, že to len Easton zhodil nejakú určite predraženú vázu.

"Pardon," zamrmle a pozrie sa na zem na rozbitú vázu. Tristan túto chvíľu nepozornosti využije a skočí po Deanovi. Stane sa to tak rýchlo. Ani neviem čo sa stalo. Zrazu je Dean kľačí na zemi a Tristan stojí pred jediným únikovým východom mieriac na Deana zbraňou. 

"To je ale zvrat," zaškerí sa. 

"Rhea, choď za Eastona. Hneď," zavelí Dean. Ani neviem ako sa East dostal tak rýchlo predo mňa.

Nie.

"Vravel som vám. Tristan nikdy neprehráva," zlovestne sa zasmial a nabil zbraň namierenú na Deana.

"Nie!" skríknem a pričom sa ma East snaží udržať, aby som neopustila miesto za jeho chrbtom.

Miestnosťou sa rozľahol výstrel.

Nech sa páči, tu máte dve časti. Tuto sa príbeh už kriticky blíži ku koncu, takže chcem povedať, že si cením všetkej vašej podpory. A tiež sa chcem podeliť o tom, že mi chýba moja stará učiteľka angličtiny.

Continue Reading

You'll Also Like

122K 4K 73
Láska, nenávisť a pomsta. Z toho nikdy nevzišlo nič dobré. ..... Riley je 18 ročné dievča, ktoré sa ocitne v nes...
Protector By Mia

Teen Fiction

408K 22.3K 38
Vždy som túžila mat chlapa, ktorý sa ku mne bude správať ako k princeznej. Ako ku keramickej bábike, ktorá sa má rozbiť pri jedinom hrubšom dotyku. ...
6.2K 547 27
Vyrastali sme spoločne a už ako deti sme sa nedokázali vystáť. Nenávideli sme sa. A potom sme dospeli. Nenávidíme sa stále. Ale osud rozdal karty a...
342K 14.1K 73
SLOVAK VERSION! "Nestrelili by ste ma." "A to už prečo? Pretože som žena?" "Presne tak, vy...." Než stihol vetu dokončiť, môj prst tlačil spúšť a guľ...