40 seconden met één jongen...

Oleh -rare-

5.8K 217 16

Voor sommige leerlingen was het sociale experiment over liefde van mevrouw Friekman een groot succes, voor an... Lebih Banyak

Het boek kopen
40 seconden met één jongen - Mieke Y. van Dijk
Voorwoord
Trigger warnings
Disclaimer
Toewijding
ROOD
hoofdstuk 1
hoofdstuk 2
hoofdstuk 3
hoofdstuk 4
BLAUW
hoofdstuk 5
hoofdstuk 6
hoofdstuk 7
hoofdstuk 9
hoofdstuk 10
hoofdstuk 11
hoofdstuk 12
hoofdstuk 13
hoofdstuk 14
hoofdstuk 15
hoofdstuk 16
hoofdstuk 17
hoofdstuk 18
hoofdstuk 19
hoofdstuk 20
hoofdstuk 21
ORANJE
hoofdstuk 22
hoofdstuk 23
hoofdstuk 24
hoofdstuk 25
hoofdstuk 26
hoofdstuk 27
hoofdstuk 28
hoofdstuk 29
hoofdstuk 30
hoofdstuk 31
hoofdstuk 32
hoofdstuk 33
PAARS
hoofdstuk 34
hoofdstuk 35
hoofdstuk 36
hoofdstuk 37
hoofdstuk 38
hoofdstuk 39
hoofdstuk 40
hoofdstuk 41
DONKER
hoofdstuk 42
hoofdstuk 43
hoofdstuk 44
hoofdstuk 45
hoofdstuk 46
hoofdstuk 47
hoofdstuk 48
hoofdstuk 49
hoofdstuk 50
hoofdstuk 51
hoofdstuk 52
hoofdstuk 53
GEEL
hoofdstuk 54
hoofdstuk 55
hoofdstuk 56
hoofdstuk 57
epiloog

hoofdstuk 8

67 5 0
Oleh -rare-

♪ Spies – Coldplay ♪

Ik doe nog een laatste keer mijn haren een beetje in model voordat ik de deur uit ga. Het is woensdagmorgen en daarmee is bijna de halve schoolweek voorbij. Ik kan niet wachten tot het weer weekend is, vooral door de vervelende situaties die steeds op lijken te treden door die zogenaamde Marc.

Ik stap op mijn fiets en vertrek naar Bente, deze keer te vroeg in plaats van te laat, zoals gisteren. Hoewel ik het gisteren bij haar thuis al goed heb proberen te maken, heb ik het gevoel dat ik me niet genoeg kan verontschuldigen tegenover haar.

Wanneer ik bij Bentes huis aankom, staat ze haar tas vast te maken op haar fiets. Verrast kijkt ze naar me op en kijkt dan op haar horloge.
'Hey, wat doe jij hier zo vroeg?' vraagt ze. Ik glimlach klein naar haar.
'Gisteren was ik te laat, dus ik dacht dat ik vandaag te vroeg kom komen om me er een beetje voor te verontschuldigen. Ik hoop dat je dit niet vervelend vind', leg ik uit en stap van mijn fiets af. Scherp glimlacht ze en stapt naar me toe.

'Maar Felix, je hebt gisteren toch al sorry gezegd?' zegt ze en drukt een kusje op mijn lippen. Ik haal mijn schouders op. Ik strijk mijn hand door haar lange zwarte haren en kijk daardoor kort naar mijn nagels, waar ik gisteren weer een nette, gloednieuwe rode laag nagellak op had aangebracht nadat ik thuis was gekomen van Bente – ook deels als een soort verontschuldiging naar haar.

'Je bent zo mooi', zeg ik wanneer ik weer in haar koele ogen kijk. Ze glimlacht verlegen. Vlug kus ik haar nog een keer en stap dan weer op mijn fiets. Ook Bente stapt op haar fiets en samen vertrekken we naar de kruising.
Wanneer we daar aankomen, zien we ook net Mirre en Levi aankomen. Ze fietsen meteen door en nemen plaats naast ons – Levi naast mij en Mirre naast Bente.

'Lex en Petra zijn gisteren dus samen naar de bowling gegaan', begint Mirre meteen.
'Ja! Zo leuk', stemt Bente enthousiast in en ik lach.
'Petra is echt zoveel beter voor Lex dan Sandra', zegt Levi nu. Met een grijns kijk ik om naar Levi.
'Iedereen is beter dan Sandra', zeg ik. We lachen.
'Zeker waar', stemt iedereen tegelijkertijd in.

Mirre begint de details van de date te vertellen aan Bente, wat ze waarschijnlijk via Petra allemaal te horen heeft gekregen.
En hoewel ik helemaal niet aan het woord ben, voel ik Levi's ogen in me branden. Mijn hart slaat nerveus een slag over en met een kleine glimlach kijk ik naar hem om, waardoor hij betrapt kort wegkijkt, maar dan opnieuw oogcontact zoekt.

'Je hamsterwangen zijn al wat aan het slinken', zeg ik. Levi lacht.
'Ja, klopt', zegt hij.
'Niet genoeg lullen gezogen', zeg ik nu met een grijns en Levi kleurt rood, begint nerveus op zijn nagel te bijten.

'Levi!' klinkt Mirre plots enthousiast, waardoor we beide naar haar omkijken. 'Waarom gaan we niet een keer op dubbeldate met Lextra?'
'Waarom met hen? Ik ken Petra niet zo goed. Zou het niet logischer zijn als we dan met Bente en Felix gaan?' brengt hij hier op in. Verrast kijk ik hem aan. Zijn ogen schieten schichtig naar mij, maar Mirre eist direct zijn aandacht weer op.
'Als je niet vaker met ze afspreekt, zal je ze ook nooit beter leren kennen. En daarbij ken je Petra al best wel even, dus niet zo zeuren', zegt ze. Levi doet zijn handen omhoog alsof hij zichzelf overgeeft. Ik lach.

'Nee, prima. Ik zei alleen maar wat ik dacht', geeft hij snel toe, en ik weet dat het is omdat hij bang is haar anders teleur te stellen.
'We gaan ook echt wel nog een keer op dubbeldate met Bentix, maar eerst met Lextra', zegt Mirre nu.
'Ja joh, gooi er ook maar meteen nog een dubbeldate met Simniël bij', zegt Levi sarcastisch en gooit zijn armen in de lucht.
'Deal! Die drie dates staan vast!' roept Mirre nu nog enthousiaster en iedereen begint te lachen om Levi's overdonderde blik.

Niet veel later komen we aan op school. We gaan ieder apart naar onze kluisjes. Het is opnieuw wanneer ik mijn boeken in mijn kluisje leg dat ik me realiseer dat mijn manicure beschadigd is.
'Shit', fluister ik terwijl ik over een missend hoekje van mijn nagellak wrijf. Hoe kan dit? Normaal blijft mijn nagellak veel beter zitten.

Gefrustreerd gooi ik mijn kluisje dicht en ga de aula in. Daar neem ik plaats naast Levi, wie aangeschoven is bij Daniël en Simon en wat andere leerlingen uit de klas. Verafschuwd kijken Levi, Daniël, Simon en ik toe hoe Gijs en Hilde op de vroege ochtend in volle glorie elkaar praktisch gezien af zitten te lebberen.

Mirre en Bente komen nu ook bij ons staan, waardoor ik mijn elleboog op Levi's rugleuning leg en me meteen naar Mirre draai.
'En, wil je dan ook nog een dubbeldate plannen met die twee?' vraag ik, waardoor Levi en de rest beginnen te lachen.
'Nee, dankjewel', zegt ze.
'Hé, Lixman, hou maar op met die grote praatjes van je', zegt Gijs nu, die van Hilde is losgebroken. Ik wil haast kotsen om hoe hun lippen glinsteren van elkaars slijm, maar in plaats daarvan grijns ik alleen maar flauw.
'Het zijn niet alleen maar grote praatjes, hoor', zeg ik nu.

De pret wordt abrupt verbroken wanneer Levi's hoofd met veel vaart naar voren vliegt en bijna met volle snelheid tegen het tafelblad knalt. Bente gilt, maar ik richt me meteen woedend op degene die achter Levi staat: Marc met zijn aanhangers.
'Och, maakte onze bruinridder daar toch bijna een snoekduik tegen de tafel', zegt hij schaterlachend. Zijn vrienden lopen met hem mee naar een andere tafel en kijken ons lachend na. 'Flikker!' roept hij nog een keer naar Levi en verdwijnt dan uit zicht. Ik zie Levi hem woest nakijken.

'Let maar niet op hem', zeg ik kalm, waardoor Levi direct naar me omkijkt. 'Het is maar een stomme sukkel die over een tijdje wel zal ophouden. Als je er niet op reageert, is het niet grappig, dan stopt hij vanzelf', zeg ik. Levi schudt gefrustreerd zijn hoofd.
'Ik snap niet waarom hij mij moet hebben', stamelt hij en bijt op zijn nagel. Ik knik. Hij wijst naar Daniël en Simon. 'Niet dat ik ze het gun, maar Daan en Siem hebben al maanden verkering en zij worden nooit lastiggevallen.'
Simon deelt een korte, geheime blik met Daniël, maar niemand zegt verder iets.

'Jij hebt met mij gezoend op dat filmpje, maar toch kiezen ze mij als het slachtoffer,' zegt hij en ik breng maar niet tegen hem in dat de jongen mij ook al belachelijk heeft gemaakt, 'terwijl jij er net zo goed aan meegewerkt hebt! Het was jouw schuld zelfs! Jij hebt het flesje gedraaid en hebt op Mirres deal ingestemd', zegt hij verontwaardigd.

Mijn wenkbrauwen schieten omhoog. Ook al heeft hij waarschijnlijk gelijk, voelt het toch niet helemaal terecht van hem om de schuld op mij af te schuiven. Het is niet alsof ik wilde dat de zoen door tig mensen gefilmd zou worden en dat mensen op deze manier zouden gaan reageren op school. Nee, ik had het ook liever anders gewild.

'Ik heb overduidelijk een relatie met Mirre! Ik snap niet dat ze me uitschelden voor homo', ratelt hij.
'Levi, echt waar, ze doen het alleen maar om grappig en stoer te doen. Over een paar dagen houdt het echt wel op. Maak je er alsjeblieft niet te veel zorgen over en trek je er niet te veel van aan, dan vinden ze het niet meer leuk. Zodra je gaat reageren, vinden ze het alleen maar grappiger', probeer ik hem gerust te stellen. Ik speel met de koordjes van mijn armband terwijl ik toekijk hoe hij zijn schouders ophaalt en zijn ogen naar het tafelblad richt.

'Als jij het zegt', mompelt hij en ik snap het wel. Mijn woorden maken de woorden en daden van die jongen er niet minder leuk op.
Ik kan aan zijn stem horen en aan zijn blik zien dat hij er ontzettend van baalt dat dit is hoe het er sinds maandag al aan toe gaat, en ik neem het hem absoluut niet kwalijk. Ik voel me er hetzelfde over.

Mijn trillende telefoon in mijn broekzak trekt mijn aandacht bij Levi weg. Verbaasd haal ik hem eruit en kijk beduusd naar mijn scherm.

+31 6 47 65 00 00: Blijf met die vieze nichterige handen met die smerige nagellak erop maar van hem af gore faggot
+31 6 47 65 00 00: Bewaar ze maar ergens anders voor homo

Klein slik ik. Ik hoef geen moeite te doen om te raden wie er achter het nummer zit.

Ik: Ik bewaar ze met alle liefde voor jou

Na het berichtje verstuurd te hebben, blokkeer ik snel het nummer en begin mijn nagellak weg te krabben.
Waarschijnlijk was het beter geweest als we niet hadden gezoend. Het was sowieso beter geweest als het niet was gefilmd.

En ik haat het, maar Levi heeft gelijk. Het is mijn schuld dat dit allemaal gebeurt. Ik heb dit op ons afgeroepen. Het ijsharde bewijs staat in de vorm van het groene flesje op mijn nachtkastje.

--------------------

Wil je sneller verder kunnen lezen? "40 seconden met één jongen" is te koop via Brave New Books, verschillende webshops en boekenwinkels! Door het boek te kopen kun je helemaal zelf bepalen wanneer je verder leest. :)

Heb je iets meer geduld? Dan kan je elke woensdag en elke vrijdag een nieuw hoofdstuk verwachten!

Lanjutkan Membaca

Kamu Akan Menyukai Ini

50.5K 1.7K 80
"Laat je verdriet je geluk niet overschaduwen." Aryah komt bij haar ouders uit de kast als lesbisch, maar ze reageren niet zoals ze had verwacht. Ze...
179K 4.8K 74
Hey ik ben Jess de meeste mensen hier in Frankrijk kennen me ook wel als the writhe ik ben een wereldberoemde kickbokser Ik heb een prima leventje e...
83.5K 1.1K 143
Vervolg op Hij Was Het Al Die Tijd! Dus lees die eerstt.
7.3K 367 26
- WATTY WINNAAR 2020 - NEW ADULT - Robin en Arwen zijn al beste vrienden sinds het middelbaar, zo goed als onafscheidelijk en later ook tot over hun...