|Felejthetetlen Tánc|

By kek_gyemant

162K 11.1K 1.2K

Egy álarcos bálon találkoztam a férfival, aki megváltoztatta az életem. Titokzatos álarca alatt csillogott a... More

🕛ELŐSZÓ🕛
Első
Második
Harmadik
Negyedik
Ötödik
Hetedik
Hatodik
Nyolcadik
Kilencedik
Tizedik
Tizenegyedik
Tizenkettedik
Tizenharmadik
Tizennegyedik
Tizenötödik
Tizenhatodik
Tizenhetedik
Tizennyolcadik
Tizenkilencedik
Huszadik
Huszonegyedik
Huszonkettedik
Huszonharmadik
Huszonnegyedik
Huszonötödik
Huszonhatodik
Huszonhetedik
Huszonnyolcadik
Huszonkilencedik
Harmincadik
Harmincegyedik
Harminckettedik
Harmincnegyedik
Harmincötödik
Harminchatodik
Harminchetedik
Harmincnyolcadik
Harminckilencedik
Negyvenedik
Negyvenegyedik
Negyvenkettedik
Negyvenharmadik
Negyvennegyedik
Negyvenötödik
Negyvenhatodik
Negyvenhetedik
Negyvennyolcadik
Negyvenkilencedik
Ötvenedik
Ötvenegyedik

Harmincharmadik

2.9K 208 17
By kek_gyemant

Az első szabadnapomat nyomozással töltöttem. Tudtam, hogy az igyekezetemnek ára van, ezért próbáltam precíz és odafigyelő lenni. Miután kitettem a lányomat az iskola előtt, gondterhelt arccal pillantottam Camille szemébe, akivel egyforma ruhát viseltünk: fekete bőrnadrágot, tűsarkút és fekete trikót. Pontosan úgy néztünk ki, mint akik rabolni készültek volna. De nem érdekelt! Ez a nap a nyomozásról fog szólni! Miközben megálltam a piros jelzőlámpánál, Camille sóhajtva hátra túrta a vörös haját. - Hogy fogunk megtalálni egy férfit, akivel hét évvel ezelőtt találkoztál?

A kérdése jogos volt. Zavart tekintettel pillantottam felé, miközben próbáltam meggyőzni magam arról, hogy ez a feladat nem lehetetlen. - Mert ha engem kérdezel, én biztos, hogy nem emlékeznék arra, hogy kivel ismerkedtem hét évvel ezelőtt! - vékony ujjára csavarta a vörös haját, miközben zöldet kaptam, ezért elindultam, de az eredeti helyszín helyett, egy másik hely irányába haladtam. Camille a szemöldökét ráncolta, hiszen meglepődött, amikor London legszebb bálterme felé haladtam. A Rivoli bálterem nyitotta ki kapuit azon az estén. Emlékszem, hogy minden nő színes, ruhában, a férfiak pedig, öltönyben jelentek meg. A bálteremben egyetlen fedetlen arc sem volt jelen. Az emberek álarcok mögé rejtették a valódi oldalukat, és felszínre hozták a felismerhetetlen személyiségüket. Szinte emlékszem a lassú dallamra és az emberek morajlására, amikor hosszú ruhában beléptem a magas, kétszárnyú ajtón. A bálteremben minden csillogott: a magasba emelt, bordó falak, az arany színű oszlopok és a motívumokkal ellátott mennyezet. Szinte újra ott voltam. Ott voltam egy bálteremben, ahol minden kezdetét vette:

- Lassan: megbotlik az, aki rohan!

- Most tényleg a Rómeó és Júliából idézet? - fúrtam tekintetem az övébe. A tánc közben az következett, hogy táncpartnert váltottunk, hiszen a következő pillanatban egy másik férfi tovább pörgetett, de az én kék szemű, álarcot viselő partnerem azonnal követett és elegáns mozdulattal újra megfogta a kezem.

- Kegyed is ismeri? Talán olvasta? - mögém lépett, állát az arcom mellé, tökéletesen a fülemhez emelte. Ez elég volt ahhoz, hogy a hülye hormonjaim kiabálva követelni kezdjék az érintését. Éreztem, hogy majd megveszek attól, hogy mögém lépett és hozzám simította a testét. Lehet ez ennél jobb? Erősen kétlem! - Milyen érdekes, hogy Rómeó első pillantásból érezte, hogy Júliát őneki teremtették! Véletlenül nem ismerős az érzés? - kezét óvatosan a derekamra simította, majd előre vándorolt a hasamra. Mintha a pokol tüzén égtem volna. Zihálva és libabőrrel érzékeltem, hogy végig simít és egyenesen megmarkolja a két mellem. - Jöjjön fel hozzám! - ajka a fülemet érintette, ezért próbáltam kizökkeni és visszazuhanni a valóságba, de nem nagyon tudtam. Mögöttem állt és férfiasan birtokolt. Pontosan úgy viselkedett, mint aki tökéletesen tudta, hogy megadom magam neki. - Legyen az enyém, csak egyetlen éjszakára - táncolás közben a nyakamra tapasztotta a puha ajkát, ezért akaratlanul is a tarkójára simítottam ujjaimat.

- Katherine! Állj meg! - hirtelen visszazuhantam a valóságba, ezért amikor legközelebb észbe kaptam, szinte lassított felvételben láttam, hogy áthajtottam a piros lámpán, balról pedig egy autó, dudálva felém hajt. Az utolsó pillanatban húztam félre a kormányt, majd adrenalintól izzadva, túrtam hátra a hajam. Levegő után kapkodva szereztem vissza az irányítást, majd torkomra szorítottam a kezem. Vetettem egy pillantást a barátnőmre, aki holt sápadtan és elkerekedett szemekkel kapaszkodott a biztonsági övbe. - Jézusom! Majdnem belehajtottál! - kiabálta, miközben letöröltem az izzadt homlokomat. - Mégis mire gondoltál?!

- Kire?! - egy mozdulattal leparkoltam a bálterem előtt, majd kikapcsoltam az övet és könnyes szemmel kiszálltam az autóból. - Nem mire, hanem kire - hajamat a fülem mögé tűrtem, és kétségbeesetten álltam a bálterem bejárata előtt. - Minden itt kezdődött, Camille - pillantottam a sápadt barátnőmre. - Emlékszem! A...a Rómeó és Júliából idézet nekem - suttogtam a fogaim között. - "Lassan: megbotlik az, aki rohan".

- Jól van! - súgta ijedten a barátnőm. - Egy kicsit szedjük össze magunkat! Egyébként is zárva van - mutatott a bejárati ajtóra helyezett, arany színű tábla felé. A tábla pontos leírást tartalmazott az épület, történelméről és a nyitva tartásáról is. - Mire emlékszel még? - csóválta a fejét. - Nem említette a nevét? - kérdezte zihálva. Próbáltam keresni a sötét emlékeim között. Mintha egy sötét alagútban tapogatóztam volna. Olyan volt az egész, mint amikor érzem, hogy nyertes is lehetek, de örök vesztes maradok. - Hogy hívják őt? - kérdezte hangosabban. - Emlékezned kell!

- Nem tudom - böktem ki csalódottan. - Azóta eltelt hét év - tártam szét a kezem. - Mit tehetnék? - fordultam felé tanácstalanul. Camille összefonta maga előtt a karját, miközben ott álltam a gyönyörű, magas épület előtt. A jellegzetes, szürke falak, a magasba emelt szobrok eszembe juttatták az éjszakát, amikor kiugrottam a hámból és részt vettem a gyönyörű bálon.

- Gondolkozz, Katherine! - szorította meg a vállamat, ezért az egész testem reszketni kezdett. - Azért jöttünk ide, hogy információkat gyűjtsünk a lányod apjáról! És ezt fogjuk tenni - minden kimondott szó után az egekbe szökött az a pulzusom, ezért erőt kellett vennem magamon, hogy ne sírjam el magam. - Idézd fel az éjszaka minden pillanatát!

Lehunytam a szemem, de csak foltokat láttam magam előtt. Olyan volt az egész, mintha kitépték volna a szívemből. Kirántották, és nem hagytak utána mást, csak a nagy sötétséget. A fejemet csóváltam, majd hátra túrtam a hajam. - Képtelen vagyok! Az autóban beugrott egy emlék, de az is nagyon távolinak tűnt - helyeztem csípőre a kezem, de amikor Camille mérgesen nézett rám, széttártam a kezem. - A kurva életbe! Te emlékeznél arra, hogy mi történt veled hét évvel ezelőtt?! - kiabáltam az épület előtt. Camille lesütötte szemét, majd a fejét csóválta.

- Igazad van, sajnálom - suttogta maga elé. - De akkor is van megoldás - összehúzott szemekkel az arcomat fürkészte, majd hirtelen felcsillant a szeme és megragadta a csuklómat. A szél, az arcába fújta a vörös tincseit, ezért összehúzott szemekkel kisöpörte őket. - Várjunk egy kicsit! Nekem úgy rémlik, hogy a polgármester a Twitter egyik bejegyzésében tette közzé a hivatalos rendezvényt - mutatott a zsebemben található telefonra. - Ott talán megtudhatunk pár információt - be sem tudta fejezni, hiszen gyorsan elővettem a telefonomat, majd felmentem a Twittere. Beütöttem a polgármester nevét és megvártam, hogy feldobja a hivatalos oldalát.

- Sadiq Khan - olvastam fel a nevet. - Igazad lehet! - kezdtem el pörgetni az oldalát. A kezem remegett, a szívem pedig gyorsan dübörgött. Az egész testem remegett, ezért sem tudtam uralni a légzésemet. - A polgármesterek jól bevált szokásuk közzétenni olyan híreket, eseményeket amikre büszkék lehetnek. Kizárt, hogy ne legyen bejegyzése a bálról - próbáltam gyorsan tekerni, de olyan sok bejegyzés volt az oldalán, hogy sok türelemre volt szükségem hozzá. - Eddig nem sok mindent találtam 2013 Áprilisáról - pillantottam Camille szemébe, aki vállamat megszorítva buzdított, hogy tovább keressem. - Látok bejegyzéseket a parkok felújításáról, a fák ültetéséről is, de a bálról semmit - sóhajtottam gondterhelten. - Olyan, mintha nem is lett volna - suttogtam elkerekedett szemekkel.

- Talán nem töltött fel bejegyzést a bálról? - suttogta csalódottan, de amikor lezártam volna a telefonomat, váratlanul szembe találtam magam pár feltöltött fényképpel. A fényképekhez hosszabb szöveg tartozott, de nem olvastam el, mert minden figyelmemet elrabolták a feltöltött fényképek. - Katherine? - suttogta Camille. - Találtál valamit? - kérdezte elkerekedett szemekkel, de én csak könnyes szemmel oldalra pillantottam. Nem tudtam Camille hangjára figyelni. A süvítő szél ijesztő zaja elment a fülem mellett. Borzongás járta át az egész testemet, de jelen pillanatban nem éreztem jól magam. Úgy éreztem, hogy bármelyik percben elájulhatok.

Késő éjszaka annyira zaklatott voltam, hogy nem jött álom a szememre. Mindegy, hogy mit láttam azon a képen. Tudtam, hogy jelent valamit. A lányom szobájában voltam. Chloe már szuszogott, de én nem akartam őt magára hagyni. Úgy éreztem, hogy a lehetetlen markolássza a torkomat, hogy megmagyarázhatatlan dolog történik velem. Megijesztett a tudat, hogy kiderült valami, aminek lehet igazságalapja. A telefonomat azóta is szigorúan a kezemben tartottam, bár azóta sem mertem megnézni azt a fényképet. Az a fénykép vagy megöl, vagy reményt táplál bennem. Vagy kikészít, vagy pontot tesz ennek az egész dolognak a végére. Vettem a bátorságot és újra rápillantottam a képre.

A fényképen a polgármester mosolygott. Fekete öltönyt és hozzá illő inget viselt. De nem ez volt a dolog, ami félelmet keltett bennem, hanem a mellette ácsorgó, kék szemű férfi. A férfi arcát egy arany színű álarc takarta. Az álarcot ezer közül is felismerném, ezért zavartan végig szántottam a hajamon. - Honnan ismerhetik egymást? - suttogtam a lányom arcát fürkészve.

Fáradtan értem haza a munkából. Zuhanyozás után magamra húztam egy alsónadrágot és egy fekete pólót. Lorenza az udvarlójával vacsorázott, ezért kicsit aggódva ültem le a kanapéra. Nem akartam az a féltő testvér lenni, de ő az egyetlen húgom. Ő az, akit nem pótolhat senki. Ettől függetlenül próbáltam visszafogni magam és elterelni a gondolataimat. Talán fel kéne hívnom Katherine-t és megkérdezni, hogy mivel töltötte a napját? Nem! A végén még úgy gondolja, hogy nem bízom benne! Az lesz a legjobb, ha elindítok egy filmet. Akkor szólalt meg a csengő, amikor elindult a film, ezért szemöldökömet ráncolva az ajtóhoz léptem, majd kinyitottam. A lábam a földbe gyökerezett, hiszen Angela állt előttem. Amikor megpillantotta, hogy csak egy póló és alsónadrág van rajtam, ökölbe szorította a kezét. - Istenem! Annyira hiányzott már ez a látvány! - az engedélyem nélkül lépett be az ajtón, ezért a fejemet csóváltam. Próbáltam minél távolabb lenni tőle, ezért nyitva hagytam az ajtót.

- Mi a fasz? - morogtam. - Húzz el! - mutattam a kijárat felé, de Angela letette a táskáját, becsapta az ajtót, majd összefonta kezét a mellén. Végig nézett rajtam, tekintete pedig megállapodott az ágyékomnál.

- Istenien nézel ki - csóválta a fejét.

- Mi a francokat keresel itt?! - kiabáltam mérgesen. - Nincs itt keresni valód, Angela - nyomatékosítottam, de ő nem figyelt rám. Lépésről-lépésre közelebb férkőzött az otthonomhoz, a kanapémhoz és az ágyamat is jól megnézte magának. Felmérte a lakásomat.

- Nincs mitől félned, Daniele - suttogta maga elé, majd derekát a kanapé támlájához nyomta. - Azért jöttem, mert van egy ajánlatom a számodra - ravasz tekintetét összehúzta, fogával pedig az ajkát harapta. Ismertem ezt a nőt! Én magam is tudtam, hogy bármire képes. Ő a bárány bőrbe bújt farkas. Vagy talán még annál is rosszabb. Angela jól bevált szokása az, hogy messziről figyeli az embereket. Mindig a háttérben marad, majd pont a megfelelő időben támad.

- Nincs jogod ajánlatokat adni nekem - emeltem fel a hangomat. - És nincs jogod itt lenni!

Angela felsóhajtott, alaposan körbe pillantott, majd színpadiasan széttárta a kezét. - Egy olyan ajánlatot adok neked, amit nem fogsz tudni vissza utasítani - nézett végig rajtam, majd elnevette magát.

- Takarodj innen! Nem érdekel az ajánlatod - erőszakosan megragadtam a vállát, majd az ajtó felé húztam, de ő kirántotta kezét a szorításomból. -Takarodj! - ismételtem mélyen a szemébe nézve.

Continue Reading

You'll Also Like

291K 7.6K 78
Egy vacsora ami megváltoztatja a jövőt. Emily és Nathaniel története. Egy maffiás ,romantikus könyv. Két apuka szövetsége indít utat közös sorsuknak...
40.3K 2.4K 26
Dylan hirtelen eltűnése után vajon hogyan zajlik az élet? Szerelem, szenvedély, zűr. Valaki azt mondja,"játszunk a saját szabályaim szerint", ez a...
152K 10.4K 60
"Ne menj be a sötét erdőbe, vöröske." Családom és a Gonzalez család ősidők óta ellenséges viszonyban állnak egymással. A nézeteltérés miatt kutya köt...
412K 12.6K 47
Éppen a hajam igazgattam, amikor hírtelen megcsapott egy mentolos illat, aminek a gazdáját bármikor felismerném. Kyle. Leheletét a nyakamon éreztem...