Heather | ✓

By szamocavirag

89K 4.6K 204

" Bárcsak elmondhattam volna neki,azóta is hányszor gondoltam arra,milyen érzés lenne őt megcsókolni. -Folyam... More

[ e l s ő ]
[ m á s o d i k ]
[ h a r m a d i k ]
[ n e g y e d i k ]
[ ö t ö d i k ]
[ h a t o d i k ]
[ h e t e d i k ]
[ n y o l c a d i k ]
[ k i l e n c e d i k ]
[ t i z e d i k ]
[ t i z e n e g y e d i k ]
[ t i z e n k e t t e d i k ]
[ t i z e n h a r m a d i k ]
[ t i z e n n e g y e d i k ]
[ t i z e n ö t ö d i k ]
[ t i z e n h a t o d i k ]
[ t i z e n h e t e d i k ]
[ t i z e n n y o l c a d i k ]
[ t i z e n k i l e n c e d i k ]
[ h u s z a d i k ]
[ h u s z o n e g y e d i k ]
[ h u s z o n k e t t e d i k ]
[ h u s z o n h a r m a d i k ]
[ h u s z o n n e g y e d i k ]
[ h u s z o n ö t ö d i k ]
[ h u s z o n h a t o d i k ]
[ h u s z o n h e t e d i k ]
[ h u s z o n n y o l c a d i k ]
[ h u s z o n k i l e n c e d i k ]
[ h a r m i n c a d i k ]
[ h a r m i n c e g y e d i k ]
[ h a r m i n c k e t t e d i k ]
[ h a r m i n c h a r m a d i k ]
[ h a r m i n c n e g y e d i k ]
[ h a r m i n c ö t ö d i k ]
[ h a r m i n c h a t o d i k ]
[ h a r m i n c h e t e d i k ]
[ h a r m i n c n y o l c a d i k ]
[ n e g y v e n e d i k ]
[ n e g y v e n e g y e d i k ]
[ n e g y v e n k e t t e d i k ]
[ n e g y v e n h a r m a d i k ]
[ n e g y v e n n e g y e d i k ]
[ n e g y v e n ö t ö d i k ]
[ n e g y v e n h a t o d i k ]
[ n e g y v e n h e t e d i k ]
[ n e g y v e n n y o l c a d i k ]
[ n e g y v e n k i l e n c e d i k ]
[ ö t v e n e d i k ]
[ ö t v e n e g y e d i k ]
[ ö t v e n k e t t e d i k ]
[ ö t v e n h a r m a d i k ]
[ ö t v e n n e g y e d i k ]
[ ö t v e n ö t ö d i k ]
[ ö t v e n h a t o d i k ]
[ e p i l ó g u s ]
[ k ö s z ö n e t n y i l v á n í t á s ]
Társas szenvedély

[ h a r m i n c k i l e n c e d i k ]

1.2K 76 3
By szamocavirag

Marco

-Ne már,haver,azért ennyire nem is vagyunk gázosak.-nyafogott Jack,a dobra hajtva a fejét kínjában.-Nem tarthatnánk szünetet?

Mindegyikőjük megrökönyödve nézett rám,ahogy újból megráztam a fejem,ugyanis nem volt időnk pihenni.Egy hét múlva lesz a válogató a tehetségkutatóhoz,ahová jelentkeztünk a Pluviophile-ként.Rettenetesen sok munkát kellett belefektetnünk ahhoz,hogy egyáltalán bekerülhessünk a műsorba,ezért nem akartam,hogy félvállról vegyék az egészet,még az hiányzott,hogy elszalasszunk egy ilyen lehetőséget.Nem hagyhattam,hiába tűntem egy eszelős maximalistának emiatt.Tisztában voltam vele,hogy a következő héten nem fogok tudni velük gyakorolni,mert annyi dolgom lesz,pont ezért most kellett legalább az én részemet jól átnéznünk,hogy ne legyen probléma.

-Még mindig hamisan szól a refrén,mert teljesen elcsúszunk,ráadásul Micah,még mindig lekésed az elejét a dalnak.-húztam el a számat.-Egy ilyen baki és el is buktuk.

Abbamaradt a panaszkodásuk,ahogy rájöttek,mennyire igazam van,majd gyakoroltunk még egy órát.A végére már beesteledett,ezért elkezdtünk összepakolni,majd aztán hazament mindenki.A Pluviophile csoportban,amit azért hoztunk létre,hogy megbeszéljük a próbákat,próbáltam lelkesíteni őket,hogy mennyire jók voltak ma,de mindössze egy-egy tömör választ kaptam mindegyikőjüktől.Nem foglalkoztam nagyon a nyűglődésükkel,tudták,hogy ezt a próbát most muszáj volt megtolni,szimplán szerettek néha-néha úgy nyavajogni,mint a kislányok tesiórán,a kiadott köröket futva.Mindenkinek azt mondták,kínzom őket a próbákon,amit a hallgatóság mosolyogva fogadott.Mert persze  tudták,hogy van értelme,hisz így értük el azt,ahol most tartottunk.

Hazaérve csodás illatok fogadtak.Itthon ebédeltem,szóval a kaja nem volt új már,azonban az édes illatokból megállapítottam,mi sült éppen a sütőben,mégis,tettetve a tudatlant,vigyorogva léptem a konyhába édesanyámhoz.

-Azt hittem sosem érsz haza,mijo.-panaszkodott,egyből spanyolra váltva.-Már írni akartam,hogy fogságba estél-e.

Felnevettem a szúrós tekintetén,a szája sarkában azonban ott bújkált a mosoly.Egy puszit nyomva a homlokára elmeséltem neki a katasztrofális próbánkat,amit ő bólogatva hallgatott,miközben nekiállt szendvicset készíteni nekem.Mindig elgondolkodtam ilyenkor,milyen lenne az anyám nélkül az életem,hisz ő volt a családom.Mióta tío Juan meghalt tavaly,csak mi maradtunk egymásnak.Anyám egyetlen barátnője,Adette is lelépett a válásakor,és habár tartották a kapcsolatot,mégsem volt minden a régi.Teljesen bezárkózott,hosszú napokat töltött egyedül otthon,ezért igyekeztem a lehető legtöbb időt otthon lenni vele.De én sem pótolhattam mindenkit.

-Túlhajszolod magad,Marco.-ciccegett,kifejezve a nemtetszését.-Nem lesz ez így jó.

-Nyugi,mamá.Tudod jól,hogy muszáj.-öleltem át a vállát valami nyugtatás féleképpen,azonban ő csak sóhajtva nekem dőlt.

-Nincs olyan,hogy muszáj,mijo.

Pár percig egymást ölelve álltunk a félhomályban.Kihasználva az időt végignéztem a nőn,aki még magához képest is túl sok mindenen ment keresztül.A barna loknik,amik a vállára omlottak,már közelsem voltak olyan rendezettek,mint amire gyerekkoromból emlékeztem.Nem volt már se kedve,se ideje törődni vele,már nagyon régen csinosította ki magát úgy igazán.Fiúként nem értettem annyira ezekhez a dolgokhoz,azt azonban még én is észrevettem,hogyan kerültek le folyamatosan róla a plusz kilók,ahogy nem törődött eleget azzal,hogy egyen.A szemei karikásak voltak a sok munkától és egyre jobban meglátszottak rajta a szociális kapcsolatok hiányának mértéke,épp ezért igyekeztem a lehető legtöbbet elvinni otthonról.

Mindig a munkára hivatkozott,hogy dolgoznia kell,hiába igyekeztem segíteni neki azzal a csekély keresetemmel is,sosem volt hajlandó szabadságot kivenni.Azt hiszem,túlságosan megszokta,hogy egyedül gondoskodik kettőnkről,így nem tudta elengedni a folytonos aggódását a pénzzel kapcsolatban.

-Mi lenne,ha elmennénk valahova?Itt van mindjárt az ősziszünet,akár mehetünk a kocsival is,nem kell még az útra is pénzt kiadni.-osztottam meg vele a legújabb ötletemet,amivel igyekeztem elrángatni őt otthonról.

Sóhajtva kibújt a karjaim közül,majd egy gyengéd mosolyt villantott.Tudta,mi a célom,mégsem azért tiltakozott különös módon,hogy itthon maradhasson,kivételesen más volt a háttérben.

-Nem lehet,Marco.Szerdán lesz a temetés,nem hagyhatjuk ki.Ennyit azért még megérdemel.

Megállt bennem az ütő a temetés szóra és egyből rájöttem,hogy valamiről nagyon csúnyán lemaradtam.Nem voltam otthon túl sokat,de azért egy ilyen dolog nem ment volna el a fülem mellett.Anya is észrevette,ugyanis elképedve nézte a reakciómat.

-Nem is hallottad?

-Mit hallottam volna,mamá?Nekem nem mondtál semmit,mástól meg nem hallottam semmiféle temetésről.Kié lesz?

Anya elhúzva a száját inkább a sütőhöz fordult,hogy ránézzen az édességre,nehogy odaégjen.Késznek ítélve gyorsan lezárta a sütőt,majd kitette a browniekat hűlni.

Megtámaszkodva a konyhapulton inkább a szemembe sem nézett,csak lassan mélyet sóhajtott.Előre féltem,mit fog mondani,ami ennyire felkavarta őt is.

-Matthewnak balesete volt.Még a helyszínen meghalt.

Meg kellett egy pillanatra kapaszkodnom az asztal szélében a név hallatán,ugyanis Luna apjára egyáltalán nem számítottam.Leülve a székre,nyomorult hangulat telepedett rám,ahogy felidéztem a sok együtt töltött időt a férfivel,aki apám helyett apám volt.Nem lehetett pont ő,nem tudtam elhinni.

Mindig hálás voltam Istennek,hogy miután apa elhunyt,ő itt volt nekem,így megízlelhettem,legalább egy kicsit,milyen,ha az embernek egy apja is van.Én pedig a fia voltam,akit soha nem kapott meg,a két lánya mellé.Nagyon jó volt a kapcsolatunk,néha kamaszként arról álmodoztam,hogyha egyszer Luna beadja a derekát és elveszem őt feleségül,édes gyermekálmok voltak,akkor keresve sem találhatnék jobb apóst magamnak.

Mindaddig a napig legalábbis így gondoltam,míg meg nem láttam őt azzal a nővel,tudva,hogy Adette várja őt haza,még az otromba viselkedése ellenére is.

Le kellett ülnöm,különben a lábaim felmondták volna a szolgálatot.

-Díos mio.-suttogtam magam elé,anyu azonban nem reagált semmit,csak hagyta,hogy megemésszem a dolgokat.

Valószínűleg őt is hasonlóan lesújtotta a hír,ahogyan engem.

-Honnan tudtad meg?

Egy pár percig némán nézett engem az arcomat vizslatva.Tudta,hogy mire gondoltam egyből és valószínűleg pont ezt akarta elkerülni;hogy megint összezuhanjak,mint majd' három évvel ezelőtt,ha a lány visszatér Burlingtonbe.

-Adette hívott fel még két napja.Készülnek haza a temetésre és arra gondolt,hogy meghív minket is.Azért mégis közel álltunk a családhoz egy ideig.

Nagyot nyeltem a család megemlítésére,ugyanis az nekem semmi jóval nem kecsegtethetett,ha ők is ott lesznek a temetésen.Mégha csak ott találkozunk is,miközben egyébként lehetetlen volna elkerülni egymást ebben a városban,bele fogok halni,ha újra látom őt.Túl régen láttam azt a mélykék szempárt.Talán...talán megbocsájtott azóta.

-Felejtsd is el,mijo.-szakított ki a gondolataim közül anyám azonnal,sejtve,hogy miken töröm a fejemet.-Össze van törve és most az apja halála sem segített a helyzetén.Nem gyógyultak még be a sebei.

Sóhajtva túrtam bele a hajamba.A kócos tincsekbe kapaszkodva átkoztam magam azért,amit tettem,hogy nem szóltam Lunának arról,mit csinált az apja,mielőtt magától kellett megtudnia.Annyi minden alakulhatott volna másképp,terveim voltak vele a jövőre nézve,főleg,miután Oliviával szakítottunk.Érezte,hogy nem szerettem igazán,ez az érzés pedig csak felerősödött,ahogy Luna elment.Teljesen magamba zárkóztam,a találkozókat lemondtam folyamatosan,még a bandával is.Az egész napomat azzal töltöttem,hogy próbáltam bármilyen úton-módon elérni,hogy bocsánatot kérhessek tőle,azonban nem akart beszélni velem.Még Adettenek is írtam,hogy legalább neki elmondhassam,hogy sajnálom,de semmi választ nem kaptam.Legalább annyira haragudott rám,mint a lánya.

-Bárcsak tudná,mennyire sajnálom.-sóhajtottam bűntudattal telve.

A helyzet fintora,hogy én sokkal rosszabbul éreztem magamat,mikor elmentek,mint maga Michael.Ő,mint aki újjászületett,ragyogva sétálgatott a városban azzal a nővel,mintha mi sem történt volna.Mégcsak az ítélő tekintetek sem hatották meg,túlságosan elfoglalta a boldogsága,meg az is,hogy mindent megadjon az újdonsült nejének;így van,a nejének,ugyanis amint elváltak Adettel,el is vette őt feleségül.

-Talán most majd meghallgat.-szólalt meg hosszú csend után.-De ne várj feltétlen megbocsájtást.

-Tudom,mamá.

Felkullogva a szobámba otthagytam anyut a sütivel együtt,amit nekem készített.A hírtől teljes mértékben elment az étvágyam,de még a kedvem is,ezért bezárkózva azt tettem,amihez egyedül kedvem volt,felléptem Luna youtube csatornájára,meghallgatni a feldolgozásait az elmúlt évek alatt milliomodjára.

Az első,ami feltűnik,ahogy elindul a videó,az mindig a haja.Befestette ezelőtt másfél évvel sötétbarnára.Nagyon jól állt neki,kiemelte a kék szemeit,mégsem volt az igazi,akárhogy nőiesebbé vált tőle.Nem volt az a kislányos kinézete,mint az aranyszőke tincsekkel,mégis én inkább azokat hiányoltam,az én igazi Lunámat,aki volt,mielőtt elment.Fekete ruhákat hordott,amennyire legalábbis kivehető volt a videókból,egy színes ruhadarabot sem viselt egy alkalommal sem.Tudtam,hogy ez a nagy változás is azért volt,hogy könnyebben maga mögött hagyhassa a múltat,mégis valahol önző módon azt akartam,hogy ne tegye.Nem akartam,hogy haragudjon rám,de az még mindig jobb opció volt,mintha elfelejt;abba nem tudtam volna belenyugodni.

Felsóhajtva engedtem,hogy átjárjon a hangja,ahogy belekezdett a dalba.Nem beszélt általában a videók elején,ha mégis,csak röviden,de az is segített valamennyit,hogy hallhattam a hangját.Az utolsó alkalom,mikor esélyem volt rá,az az a telefonhívás volt,amit végre egyszer nem nyomott ki,sőt fogadott is.Reméltem,hogy megszólal,mert rettenetesen hiányzott nekem,mégis csak annyit hallottam csupán,hogy halkan sírni kezdett,ahogy beleszóltam a készülékbe.

-Luna!-kezdtem bele bizonytalanul.-Napok óta próbállak elérni.

A néma csend kínozta a szívemet és újra mardosni kezdett a bűntudat.Fogalmam sem volt,mit mondjak,hogy ez a hívás örökké tartson.

-Hiányzol.Rohadtul hiányzol.-mondtam ki végül az igazságot egy hosszabb csend után,minden-mindegy alapon,remélve,hogy talán az segíthet.

A szemeim lehunyva hallgattam a szipogását.

-Ne sírj kérlek,mi vida.-próbáltam vigasztalni.-Csak ne sírj.Rendbe hozom,ígérem.Nem...

A mondandóm közepén megszakította a hívást és onnantól soha többet nem vette fel a telefont.Aznap este kétszer annyiszor próbáltam őt elérni,egész este az ágyban fekve írogattam neki az sms-eket,míg le nem tiltotta a számomat.

Azóta pedig telefonszámot váltott,hogy semmiképp se tudjam elérni őt.

Hátradőltem az ágyamon és bámulni kezdtem a plafont,jobb elfoglaltság híján.Lehunyva a szemeim megjelent előttem a kék szempár,ahogy utoljára láttam,csalódottsággal telve.Így aludtam el,a Flores lányra gondolva,remélve,hogy a temetés után esetleg hajlandó lesz beszélni velem,mert látnom kellett őt.Az utolsó gondolatom az volt,hogy talán ő is rám gondol,tudva,hogy találkozni fogunk.

Mert nagyon jól tudja,hogy sosem hagynám ki az apja temetését,ezért nagyon is fel van készülve arra,hogy találkozni fogunk.

És talán ő is annyira várja,mint én.

Continue Reading

You'll Also Like

410K 28.8K 77
'Olyan, mintha te lennél a tükröm' 'A tükröm, mely visszanéz rám' | befejezett |
41.7K 2.4K 26
Dylan hirtelen eltűnése után vajon hogyan zajlik az élet? Szerelem, szenvedély, zűr. Valaki azt mondja,"játszunk a saját szabályaim szerint", ez a...
194K 8.3K 35
Megosztják a testemet a vad gyönyörükre. És én szeretni fogom. Üvöltés az erdő szélén. Több mint egy. Már majdnem itt vannak. Az én időm már majdnem...
51.2K 2.7K 43
Minden lány kislány kora óta arról álmodik, hogy majd jön a szőke herceg akivel szerelmesek lesznek. Ezt követi a házasság és az örökké tartó boldogs...