Zaljubljena bitanga

By _sweet_J

151K 4.3K 306

Kažu da bitanga i princeza ne idu zajedno, ali njihov je spoj delovao savršeno. Helena, ćerka najboljeg advok... More

Prolog
1.deo
2.deo
3.deo
4.deo
5.deo
6.deo
7.deo
8.deo
9.deo
10.deo
11.deo
12.deo
13.deo
14.deo
15.deo
16.deo
17.deo
18.deo
19.deo
20.deo
21.deo
22.deo
23.deo
24.deo
25.deo
26.deo
27.deo
28.deo
29.deo
30.deo
31.deo
32.deo
34.deo
Epilog

33.deo

3.3K 110 2
By _sweet_J

《Aleksej pov》

Nasmešio sam se njenom odbijanju, ali sam ubrzo prestao nakon što mi je rukama napravila prepreku do cilja. Prevrnuo sam očima i ustao od stola kad sam završio sa doručkom, hteo sam sam da odnesem tanjir, ali je Matija usput pokupio i moj i namignuo mi.

''Helena, ja ću da odem do jednog prijatelja... dugo ga nisam video, ti ako ti zatrebam pozovi...'' rekao sam i pozdravio sve ostale prijatnim smeškom, a nju blagim poljupcem u obraz.

''Vidimo se kasnije'' rekla je i mahnula mi idalje sva crvena u licu.

''Brzo ću...'' rekao sam i napustio kuću u trku. Zaputio sam se kod Leontine, da rešim sve i zaštitim Helenu. Bio sam svestan da joj lično idem u šake, ali šta ona ima od mene? Apsolutno ništa, bolje da me ubije nego da naudi Heleni.

....

Sproveden sam do njene kuće kao da idem u zatvor, pretresan čak dva puta, od glave do pede ispipan i kad su konačno shvatili da sam došao praznih ruku na velikim belim mermernim stepenicama pojavila se ni od kuda.

''Aleksej... najdraže moje stvorenje...'' poleti mi u zagrljaj dok ja odstupam jedan korak unazad i rukom je zadržavam dalje od sebe.
Osmeh joj sklizne niz lice i pojavi se onaj besni pogled.

''Mislila sam da si shvatio da samo ja mogu da ti pružim sve što želiš...''

''Ti nisi shvatila da ja već to i imam, a i nisam rad da se vucaram sa starijim ženama mlađe su mi draže...'' ubodem njenu bolnu tačku jer i pored svih operacija i botoksa na njenom se licu i telu vide godine života, dešavanja, uspomene i starost. Imala je možda 46 godina.

''Ja nisam stara!'' pobesnelo vikne dok ja sležem ramenima.

''Ne vidim ni mladost. Došao sam da ti kažem da se kloniš moje Helene-...''

''Moje Helene..'' izimitira me i krene ka koncertnom crnom klaviru na kom je bio svećnjak i neka alkoholna pića, uzela je celu flašu prinela dve čaše.

''Ne hvala, nisam došao na čajanku, ozbiljan sam Leontina, platio sam dug i više od potrebnog. Nemaš izbora...'' rekao sam i pogledao je dok mi se kezila ulice.

''Ja uvek radim šta želim-...''

''I ja, baš zato ti i kažem da se makneš od moje devojke jer ako budem hteo, ja mogu i da te ubijem...''

''Naravno. Radio si to i ranije.. zar ne?'' provocirala me aludirajući na Larinu smrt. Odmahnuo sam glavom i ostao pribran, nisam dao da mi upravlja umom i pokoleba me.

''Ja je nisam ubio, to je bilo slučajno-...''

''Lara je mrtva Aleksej... ti si kriv za to...'' hodala je oko mene i ujedala rečima dok sam ja sve brže disao ne dajući da me uništi psihički iako su se sve slike vraćale. Onaj dan. Sve se desilo tako brzo, uplašio sam se i pobegao...

''Ovako... znam da si je ubio i imam dokaze. Pokušaj da ne prihvatiš moju ponudu i završićeš u zatvoru, a tvojoj princezi-...''

''Da je nisi takla Leontina!!'' dreknuo sam grubo.

''Tako je! Pokaži svoje zube, budi muškarac ne dečak...'' noktom pređe preko mog obraza na šta se zgađeno naježim i odgurnem njenu ruku. A ona se gromoglasno nasmeje.

''Lično ću Heleni počupati kosu, dlaku po dlaku, unakaziću joj lice noktima i nikada neće biti lepša od mene, a njena porodica... nikada ih nećeš više videti. Ti ćeš biti u zatvoru, ona će kao jadnica živeti na ulici i oboje bićete svedoci toga da ste izgubili sve zbog jadne ljubavi koja je samo varka!'' unosila mi se u lice tako brzo da sam samo sklonio pogled sa nje i rekao:

''Samo... pusti nju... uradiću sve...''

''Ah... pametno, pametno. Saro odvedi ga u njegovu sobu koja ga tako dugo čeka...'' zbunjeno sam se trgao i ugledao kućnu pomoćnicu iz Brazila. Dakle tako je Leontina saznala gde je Helena i da ona uopšte postoji!?

Nastaviće se....

Continue Reading

You'll Also Like

125K 4.1K 39
/KRATKA VERZIJA KNJIGE. ZVANIČNA SE PUŠTA U ŠTAMPU./ Srce uvek želi ono zabranjeno. Negde sam pročitala da ljudi uvek žele ono što ne mogu da imaju...
6.1K 317 19
Šta uraditi kad osećanja postanu čvršća nego što je normalno? Prepustiti se ili odustati? •Priča je samo moje vlasništvo, plod moje mašte i svaka sli...
138K 5.2K 21
Grešne misli. Pogrešni postupci. I hemija koja postoji. On je oženjen, ona verena. Oni su se voleli. U trenutku strasti se prepuštaju jedan drugome...
55.3K 1.5K 27
Bila je njegov anđeo. Anđeo kome je slomio krila. *** Da biste čitali priču "Pali anđeo" prethodno morate pročitati priču "Moje leto si". Jedino na t...