Zaljubljena bitanga

By _sweet_J

151K 4.3K 306

Kažu da bitanga i princeza ne idu zajedno, ali njihov je spoj delovao savršeno. Helena, ćerka najboljeg advok... More

Prolog
1.deo
3.deo
4.deo
5.deo
6.deo
7.deo
8.deo
9.deo
10.deo
11.deo
12.deo
13.deo
14.deo
15.deo
16.deo
17.deo
18.deo
19.deo
20.deo
21.deo
22.deo
23.deo
24.deo
25.deo
26.deo
27.deo
28.deo
29.deo
30.deo
31.deo
32.deo
33.deo
34.deo
Epilog

2.deo

5.9K 139 9
By _sweet_J

《Aleksej pov》

Sklonio sam sve svoje stvari i umorno seo na fotelju. Dohvatio sam telefon i novine koje sam našao u sandučetu i krenuo da razgledam oglase za stanove. Ostalo mi je taman toliko novca da kupim novi stan i otplatim ovaj. Razmišljam već dugo o ponudi koju sam dobio od Tonia, sa tim novcem mogao bih da se rešim očevih dugova i dovršim fakultet.

Spustim novine do sebe i lagano protrljam svoje čelo.

《Helena pov》

Bacila sam knjigu na sto i osvrnula se oko sebe. Ni žive duše ni mrtvog predmeta. Sela sam na stolicu i izmrcvareno otvorila knjigu. Listala sam je kao učeći i odvlačila sebi pažnju čokoladicom koju ždrakam već deset minuta. Otvorila sam je lagano i pojela je u dva zalogaja. Smoreno sam se oslonila o stolicu i bacila ruke u stranu. Bila sam tiha jer kad god da pisnem ona bibliotekarka izmili iz nekog ćoška i onim piskavim kreštavim glasom vikne ''Ovo je biblioteka. Pst'' i ovo je moj zdrav um, ali pored tebe i ove knjige predamnom neće ostati zdrav.

Začula sam škripu velikih vrata biblioteke i okrenula se da vidim ko je jer ovde nikada nikoga nema. Ugledam momka sa plaže i brzo se štrecnem i ispravim se na stolici kao da mi je metla u leđima. Skrenem pogled, ali oborim svoje olovke. Kad napravim veću buku i on i bibliotekarka koja krene da me grdi premeste poglede na mene.

''Vidi je. Dve leve ruke i noge ima!'' rekla je i krenula da baca moje olovke u knjigu.

''Idi! Idi nespretna devojko! Dok ti nisi došla na ovaj fakultet pametni ljudi nisu dolazili da uče ovde već kući! Ja sam imala mir, oni znanje i svi srećni...'' rekla je nervozno i odšetala do svog stola po svoj jogurt.

''Zaboga kad stigneš da udahneš vazduh za tolike rečenice?'' upitam tiho samu sebe i sednem opet na svoje mesto. Premestim pogled na njega koji traga za nekom knjigom i lagano krenem da ga odmeravam. Nesvesno sam grickala vrh olovke i posmatrala tu majicu kako se zateže na njegovim rukama i ramenima svaki put kad podigne ruke da dohvati knjigu. Imao je sjajan stil, onako mračan i taman. Mislim da sam se zarumenela od pomisli na njega.

Uzeo je knjige i seo za drugi sto. Na tren su nam se pogledi sreli, skrenula sam svoj i osetila kako mi srce brže lupa. Lagano sam vratila pogled na njega zbog čega je razvio blag osmeh i otvorio knjigu bacajući kratko pogled sa mene na nju. Kad otvori stranicu koja mu treba odloži knjigu i prekrsti ruke na stolu. Uzvratim osmeh i blago mahnem dok on skoro neprimetno uzvrati laganim pokretom glave.

Ustala sam i lagano pokupila knjige jer neću moći ovde ništa da naučim. Usput sam tiho šapnula ''Ćao''

''Ćao Helena...'' prošaputao je i misteriozno se osmehnuo. Kolena mi zaklecaju na tren od tog predatorskog pogleda. Samo prođem pored njega dok moje nosnice namirišu njegov parfem iz daleka. Naježim se od tog privlačnog mirisa i šapnem sebi u bradu:

''Zaboga kakav macan...''

Nastaviće se...

Continue Reading

You'll Also Like

416K 11K 57
Tama. Tama ne može otjerati tamu,to može svjetlost. On je bio tama. Bio je u tami,nije znao kako izaći iz nje,pa je i on postao tama. Kad jednom se...
55.3K 1.5K 27
Bila je njegov anđeo. Anđeo kome je slomio krila. *** Da biste čitali priču "Pali anđeo" prethodno morate pročitati priču "Moje leto si". Jedino na t...
32K 1.4K 43
➪ Prvi deo serijala ''Zlatna Kruna''. Život pronalazi različite načine da nas reši uverenja kojih se čvrsto držimo i dokaže nam da nismo baš uvek u p...
184K 4.9K 66
Sara Rose je obična devojka iz Pariza. Nakon smrti svojih roditelja ima normalan život sa svojim bratom. Jednog dana joj stiže vest da joj je brat i...