2. Ziam - A mozi

170 14 0
                                    


*°— Liam randizó helyet keress, ahová elviheti Zaynt, a mozi pedig klasszikus és tökéletes. —°*


*°——°——°*


Liam sose érezte még így magát. Valamilyen érdekes érzés kerekedett felé, ami miatt a tenyere izzadt, torka összeszorult, fülében dobogott a vér és emiatt nem hallotta a filmet, amire elhozta Zaynt.
A fiú mellette éppen a filmet nézte hatalmasra nyílt szemekkel, keze popcornnal tele megfagyott szája előtt, ahogy az evést is szüneteltette a filmjelenet miatt. Ő választotta a filmet, mondogatta is neki egy ideig, hogy mennyire meg szeretné nézni a moziban, Liam pedig lecsapott erre a lehetőségre. Amint a film megjelent a mozikban, elhívta randizni a fiút, aki boldogan mondott igent.

De Liam nem számolt azzal a ténnyel, hogy annyira fog izgulni a randi miatt, hogy a filmre egy cseppet sem tud majd figyelni. Ez Zayn hibája! Ő jelent meg olyan szerelésben, mint aki most lépett ki egy magazinból, hogy csak egy randi erejéig szünetet tartson. Ő meg? Egyszerűen csak egy farmert, fehér atlétát és kockás inget vett fel. Béna vagy Payne, ne próbálkozz.

Csoda, hogy eljött vele!
Annó a suliban mindenki vele akart járni, lányok, fiúk, mindenki, de Zayn Malik megközelíthetetlennek mutatta magát. Aztán szétváltak útjaik és évekig nem látta, hallani se hallott róla. Majd Niall barátja mesélte, hogy visszajött a városba és átjelentkezett arra az egyetemre, ahova ők járnak, mert valami galiba történt vele, amit szeretne maga mögött hagyni. Liamben ekkor tudatosult, amit barátja már a gimi óta tudott, hogy neki bizony bejön a Malik fiú és szörnyen örül, hogy egy egyetemre fognak járni.
De jaj, de jaj.. Hogyan közelítse meg? Hogy legyenek egyáltalán beszélő viszonyban? Annó a suliban csak köszöntek egymásnak, meg néha felszínesen elbeszélgettek, mert volt egy közös barátjuk, de amúgy semmi. Most meg?
Szörnyen ráparázott az egészre, de igazából nem kellett volna.
Zayn ahogy meglátta őket a nagy tömegben az aulában, azonnal odasietett hozzájuk és régi ismerősökként köszöntötte a fiúkat, majd segítséget kért. Kiderült, hogy kolis, de az előző napi körbevezetés teljesen kiesett neki és nem tudja hol kezdődik majd a pénzügyi ismeretek órája. Liam és Niall míg elkísérte a fiút abba az előadó terembe, amit keresett, nagyon jól elbeszélgettek és megállapodtak abban, hogy még találkoznak. Találkoztak is jó párszor, sokat összeültek és egész jó barátok lettek, de aztán Liam érzései előtérbe kerültek.
Zayn gyakran viselkedett úgy, mint aki tudja, hogy a fiú hogyan érez és úgy tűnt néha viszonozza, de aztán mindig tett valamit, ami az ellenkezőjét mutatta Liamnek. A fiú már kétségbe volt esve, mit tegyen, mit ne tegyen?! Már mindent végig pörgetett magában, hogy megoldást találjon, amikor maga Zayn adta meg ezt. Mellé vágódott és a telefonján megmutatva az összes előzetest erről a filmről, kezdett el mesélni, teljesen beleélve magát, nem is figyelve arra, hogy Liam mennyire zavarban van a gondolataitól. Majd egyszerűen kibökte.

- Egy randi keretében elmehetnénk erre.

Ő is, meg Zayn is lefagyott a kijelentés után. Liam nem hitte el, hogy kimondta, hiszen ennyire hülye nem lehet, nem csinálhatott ekkora butaságot, nem nem.. Már pattant volna fel, hogy oké, ő most egészen hazáig futni fog a problémái és Zayn elől, amikor a fiú óvatosan a kezére fogott. Talán érezte, hogy menekülni készül? Talán..

- Szívesen elmegyek veled, Liam.

Majd kicsattant az örömtől! Az egész délutánját a randi megszervezésével töltötte és már alig várta, hogy eljöjjön az a bizonyos pénteki nap. Eldöntötte, hogy határozott lesz és természetes, nem fogja hagyni, hogy a lányos zavara felülkerekedjen rajta, nem és kész. Csak azzal nem számolt, hogy Zayn a szaggatott fekete farmerében és a fekete, kék galléros ingjében úgy leveszi a lábáról, hogy megszólalni se tud majd.
A popcornt és a colát is olyan dadogva mondta, hogy a kiszolgáló lánynak kétszer, ha nem többször vissza kellett kérdeznie. Aztán beültek a terembe, mielőtt elkezdődött volna az előzetes vetítés és Zayn beszélgetni próbált. Liam tinilánynak érezte magát, de nem tudott ellene tenni. Utálta, hogy ilyen könnyen zavarba tud jönni! Utálta, hogy az, aki tetszik már neki egy jó ideje és végre randin vannak, egy szavával vagy csak már a nézésével zavarba tudja hozni. Utálni akarta, de Malik halovány, mégis boldog mosolya meggátolta ebben. De igen. Saját magát határozottan utálta, ennek ellenére.

- Nem tetszik? - hallotta meg Zayn suttogó hangját.

Liam, mint aki álomból kelt volna fel, húzta ki magát és zavartan pislogva nézett a randipartnerére.

- Tessék?

- Mindjárt elalszol Liam..érdekel téged egyáltalán a film?

- Persze!

- Pedig nem úgy nézel ki..

Liam lesütötte a szemét szégyenében, lassan nyúlt a fiú ölében tartott popcorn felé és vett belőle egy marékkal, hogy míg azt rágcsálja gondolgodhasson, mit mondjon. Most mondja azt, hogy rajta gondolkozott? Hogy annyira zavarban van még mindig, hogy nem tud a filmre csak a fiúra figyelni? Gondolkozz Payne, gondolkozz.

- Tudod, te jobban érdekelsz, mint a film... - Liam azt hitte, inkább reménykedett benne, hogy ezt nem hallotta meg, hiszen olyan halkan mondta, hogy Zayn talán észre se vette.

De nagyon is hallotta és habár a sötét nem engedte láttatni, a fiú fülig pirult ettől a mondattól.

- Oh - felelte halkan, majd inkább enyhén lecsúszva székében popcorn pusztításnak kezdett és a filmre figyelt.

Liam is így tett.
Igazából a film úgy, hogy teljesen odafigyelt valamennyire tetszett neki, csak túl gyorsnak találta. Úgy, hogy nem is nézte a nagy részét egy ideig nem értette mi történik, de lassan kezdte összerakni a képet.
Ám nem kellett sok, hogy figyelme a filmről újra Zaynre terelődjön. Eszébe jutott egy szörnyen klissés dolog, amit meg is akart tenni, meg nem is, de arra jutott, hogy ha gyorsan megteszi, akkor gyorsabban túl lesz rajta, illetve a reakció is kevésbé fog neki fájni. Fura gondolatok Liam..de hajrá. Így hát felemelte a kezét, a hajába túrt, hogy megbizonyosodjon róla, az még jól áll, majd átkarolta Zaynt. Levegőt is elfelejtett venni, ahogy várta a fiú reakcióját, feszülten, mégis azt a hamis lazaságot fent tartva várta, hogy mi lesz Zayn következő cselekedete. A fiú egy pillanatra megfeszült, kihúzta magát és Liamre nézett, aki mosolyogva pillantott rá, majd a filmre próbált fókuszálni. Zayn halkan elnevette magát, majd Liamnek döntötte fejét.

Ez az! Győzelem!

- Tudod Liam..már vártam, hogy elhívj.. Attól tartottam, hogy végül nekem kell elhívni téged erre a randira - szólalt meg halkan Zayn, a fiú kezéből kivette a colát és egy pillanatra ránézve beleivott.

Liam boldogan nézte azt a pocsék akció filmet, amire beültek, mert hiába tartotta azt gagyinak, tudva sokkal többet is ki lehetett volna hozni az alap ötletből, ő Zayn Malikkal volt randizni és semmi se számított mellette rossznak.

Filmszalag - 1D shippekWhere stories live. Discover now