Kapitola 6: Odhalenie

22 2 0
                                    

Kapitola 6: Odhalenie

„Vy máte Morgothskú loď?!" udivene vykríkla Jane, keď uvidela v plnej kráse skrýšu pod makovým poľom. „Zbláznili ste sa?" Erik, Pete, Rose a Tibon na ňu prekvapene pozreli.

„Čo s tým chcete robiť? A ty!"- obrátila sa na brata. „To si mi nemohol povedať?! Ako si mi mohol takúto vec zatajiť? Viete, čo by to bolo keby vás niekto našiel? Uvedomujete si, čo týmto riskujete?!" Jane riadila ako hurikán v ich tajnej dielni, ako keby sa bola pomiatla. Hlavou jej prechádzali všetky hrôzostrašné scenáre, ako by všetky jej plány boli bývali dopadli, ak by sa toto skôr či neskôr nebola dozvedela.

„A kto si myslíš, že si?!" vyštekol na ňu jej brat Erik. 

„Už desať rokov si chodíš bohvie kde, nikdy nie si doma, všetko tutláš pre seba, a teraz si tu prídeš a hráš sa na starostlivú sestru? A ty, Tibon, nabudúce si ťahaj svoje šialené frajerky inam! Mali sme to držať ako tajomstvo, bol to tvoj nápad, spomínaš?!" stále burácal Erik.

„Máš vôbec poňatia, čo sa posledných desať rokov dialo, ty idiot!?" precedila cez zuby ticho Jane. Miestnosť stíchla pod jej autoritou a ona im porozprávala, čo za posledných desať rokov robila.

„To je šialené. Ty si sa dočista pomiatla." zašepkal Erik, Rose na ňu hľadela so súcitným výrazom v tvári a Pete pohŕdavo odfrkol: „To môže tvrdiť každý."

Jane vstala a zúrivým pohľadom dravca premerala celú skupinu prítomných. Mlčky prešla k ovládaciemu panelu lode. Prsty pravej ruky ponorila do rôsolovitého zariadenia na pravej strane, zavrela oči a po chvíli všetci začuli cvaknutie. Zo zadnej časti lode sa vyvalili tri lietajúce prázdne obleky. Jane otvorila oči. Znovu autoritatívnym, ba priam nenávistným pohľadom premerala tváre prítomných, pomaly sa presunula k novo objaveným oblekom a do jedného vliezla. Oblek ju uzavrel vo vnútri a ona, tentokrát v prezlečení za obrovského čierneho Morgotha, prešla pomaly znovu k ovládaniu. Nikto sa ani nepohol. Jane položila svoju pravú ruku v obleku znovu na ovládací panel. Loď sa zachvela. Z poličiek začali padať veci a Rose vykríkla. Všetci spadli na zem a loď sa s treskotom začala vznášať. Prerazila padacie dvere úkrytu pod makovým poľom a vydala sa na let, smer Desivý les. Pristáli priamo v obrovskej jaskyni, ktorá bola necelých sto metrov od vchodu do šachty D. 

Jane si vyzliekla Morgothský oblek, postavila sa znovu v plnej výške pred skupinu zo zeme vstávajúcich tínedžerov a zaburácala:

 „Tak už mi veríte?!" 

Súmrak MorgothovWhere stories live. Discover now