Kapitola 2: Štôlňa

19 2 0
                                    


Staré knihy, obleky Morgothov, kryštály, zásoby najrôznejších minerálov a chemikálií, listy plné poznámok a kresieb, výťažky z rastlín, laboratórium plné nádob rôznych veľkostí. Jane svoj výskum už dávno sústredila na odhaľovanie slabín Morgothov. Čo o nich vedela teraz?

Samotní Morgothi vystupovali vždy vo svojich vesmírnych, kožovitých oblekoch, podobných veľkému okrídlenému hmyzu. Postavami pripomínali obrovských ľudí, no hlavy mali veľké, srdcovitého tvaru, a na nich dominovali obrovské, lesklé, hmyzie, sklenené oči. Morgothov boli státisíce a fungovali podľa jednotných plánov a pokynov. Svoje obleky ovládali telepaticky, boli napojené priamo na ich myšlienky. Tieto obleky slúžili zároveň ako ochranný exoskeleton, ktorý chránil živočícha vo vnútri. Ich lietajúci pancier sa vznášal približne pol metra nad zemou a akýmsi spôsobom čokoľvek medzi ich nohami a zemou rušilo ich spojenia. To bola veľmi známa vec už od pradávna a pomohla mnohým ľuďom prežiť. Ďalšou slabinou bola ich termolabilita- Morgothi nezvládali teploty vyššie ako 30 stupňov a oheň bol pre nich veľmi odpudivý. Morgothi kedysi vysušili jazerá a rieky zeme nie bez dôvodu. Voda reagovala s ich kožovitými oblekmi a spôsobovala im skraty. Boli aj svetloplachí, priame žiarenie reagovalo s ich oblekmi, z ktorých sa následne začínali odparovať chemikálie. Tiež boli ťažkopádni, pomalí a aj napriek tomu, že ako hierarchizovaná spoločnosť fungovali bravúrne, ako jednotlivci neboli príliš bystrí.

Najväčšiu slabinu Morgothov však odhalila už dávno- tak strašne podcenili ľudskú rasu, že pre nich ľudia boli asi tak nebezpeční, ako mravce. Morgothi si nikdy nevedeli predstaviť, že by im tak prízemná rasa ako ľudia niekedy vedela ublížiť. Jane sa za roky v lese trénovala v myslení na inej úrovni vedomia- Morgothskej úrovni. Podarilo sa jej tiež mysľou napojiť na jeden z oblekov a prebádať, ako funguje. 

Súmrak MorgothovWhere stories live. Discover now