Μαγεία

182 42 7
                                    


13

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες η Κάτια βρισκόταν ολοένα και πιο συχνά με τον πατέρα του Αλέξανδρου δίχως να νιώθει τις παραμικρές τύψεις. Διασκέδαζε όχι γιατί απολάμβανε το σεξ ως πράξη αλλά επειδή απολάμβανε την ελευθερία, ελευθερία κινήσεων δίχως να χρειάζεται να απολογείται και το κυριότερο γιατί της επιτρεπόταν να ονειρευτεί. Ναι η Κάτια έκανε όνειρα της μεγάλης ζωής και για πρώτη φορά αποδέχθηκε πως η μητέρα της ίσως και να έχει δίκιο όταν την προέτρεπε να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη μακριά από τον Γιώργο. Ο Γιώργος την περιόριζε σε ένα μικρόκοσμο με συγκεκριμενες προοπτικές δίχως τη δυνατότητα ελιγμών ή προόδου. Η απώλεια του της στοίχισε αρκετά αλλά δεν επέτρεψε στην λύπη να σταθεί εμπόδιο στα μεγαλεπήβολα σχέδια.

Παρέμεινε όλο και πιο συχνά στο διαμέρισμα στο κέντρο δίχως καν να αναζητά δικαιολογίες. Αγανακτούσε με την ανάκριση της Ειρήνης αλλά δεν της έδινε και σημασία. Όσο έβλεπε την αδερφή της ευτυχισμένη τόσο την μισούσε, την μισούσε γι' αυτό που είχε καταφέρει ακούραστα και η ίδια δεν απέκτησε ποτέ. Το λάφυρο ήταν ο Αλέξανδρος και μόνος αυτός αλλά για να φτάσει σε εκείνον έπρεπε να περάσει έναν άλλον σκόπελο τεράστιο.

Δεν σκόπευε να κυριαρχήσει στη ζωή του Μιχαήλ ως ερωμένη, ως κάτι εφήμερο αλλά να εδραιωθεί για πάντα σε αυτή και να αποκτήσει πλούτο και δύναμη. Από το άγχος και τα νεύρα άρχισε να παρουσιάσει πιο ψυχοσωματικές εμμονές, όπως να τρώει τα νύχια της. Από τον Μιχαήλ δεν είχε κανένα παράπονο, την πρόσεχε αφού εισέπραττε αυτό που επιθυμούσε περισσότερο, την σεξουαλική απόλαυση. Εκείνη όμως χρειάζεται να βγει από την αφάνεια και να σταθεί δίπλα του. Η διαφορά ηλικίας πέρασε σε δεύτερη μοίρα μιας που οι προτεραιότητες ήταν συγκεκριμένες. Φρόντισε να προετοιμάσει και το έδαφος κατηγορώντας την αδερφή της πως την καταπίεζε. Σε κάθε ευκαιρία, την κατηγορούσε ως ζηλιάρα, ικανή για το χειρότερο και πάντα ανέφερε τη λέξη φόβος επίτηδες για να εισπράξει την συμπάθεια.

Από την άλλη ο Μιχαήλ μαγευόταν περισσότερο από την κυκλοθυμικότητα της, από την θλίψη που ζωγραφίζονταν συχνά στο πρόσωπο της. Είχε γνωρίσει ομορφότερες γυναίκες αλλά καμιά τόσο έτοιμη να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Το να εμφανιστεί μια νέα κοπέλα στο πλευρό του δεν αποτελούσε πλέον είδηση στις κοσμικές στήλες αλλά το ότι ίσως και ο ίδιος να ερωτευόταν σίγουρα θεωρούνταν επικίνδυνο. Και όμως ήταν έτοιμος να ρισκάρει δίχως να γνωρίζει από που προέρχεται η έντονη έλξη.

Να θυμάσαι...Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα