Hoofdstuk 29

3.8K 152 17
                                    

[ Bij mij doet dit hoofdstuk het niet helemaal goed, meld ff als dat ook bij jou zo is ]

Zo ging de middag voorbij. Van Romee hoorde ik niks, gewoon niks! Vreemd vond ik het maar. Ik moet misschien even naar haar toe gaan. Ik kan toch niet de hele dag blijven bij Tim? Ik nam afscheid van familie De Jonge en loop naar buiten. Ik pak mijn fiets en fiets weer terug naar mijn, en gelijk, Romees wijk. Ik parkeer mijn fiets op het trottoir en bel aan. Als ik in het glas van de deur kijk zie ik pas hoe slecht ik eruit zie. Romees moeder doet open. "Kom binnen meis" zegt ze meteen. Ik trek mijn jas uit en hang hem op. "Romee is boven" vervolgt Romees moeder. Ik loop naar boven en tref daar een zich-zorgen-makende Romee. "Oh my god ! Denise!" schreeuwt ze. "Hey..." mompel ik. "Je bent terug! " zegt ze vrolijk. Ik ga zitten op haar bed. "Ja..." zeg ik voorzichtig. "Weet jij waar Merijn is? En wat is er gebeurt met je haar" vraagt ze. "Nee en ja, dat moest", ik schud mijn hoofd en sla mijn ogen neer. Hij is dus niet thuisgekomen, shit. "Waar was je?" vraagt Romee door. "Hips Up " antwoord ik. "Romee..." zeg ik snel erachteraan. "Mees is dood, Tim gaat waarschijnlijk ook d-doo-dood" ik barst in tranen uit terwijl er een traan over de wang van Romee loopt.

Na een half uur een beetje klaar met huilen zijn, ga ik verder met mijn verhaal. "Ik moest stripper worden en... S-Sanne was er ook" ga ik verder. "Sanne Sanne?" vraagt Romee verbaasd. "Ja, Sanne Sanne. Ze is versierd door Rein en naar Hips Up gebracht", "ben jíj ook versierd door een van de jongens?" vraagt Romee. "Nee, gekkie. Ze hebben me gewoon gekidnapt", dat laatste kwam er gewoner uit dan bedoeld. "Oké" antwoord Romee op zo'n dat-is-niet-normaal toon. "Ik wil naar het ziekenhuis. Nu" zegt Romee en trekt haar Nike Free Run aan. Ik loop achter haar aan naar beneden. "M-mam, Tim ligt in het ziekenhuis en ik ga nú naar hem toe" roept Romee naar haar moeder en trekt haar jas aan. Ik ga alvast naaar buiten en Romee haalt haar fiets uit haar garage.

"Oh em gie " zegt Romee als ze langzaam door het raampje kijkt. Daarna komen de tranen, mijne en die van Romee. Tims gezin zit nog steeds in de wachtruimte. Hun tranen zijn op.

"Alsjeblieft" , Tims moeder heeft broodjes gekocht als diner. Ze wou geen geld ervoor. Ik neem mijn broodje kaas aan en neem er een hap van. Niks kan me smaken, ookal houd ik normaal juist van broodjes kaas, maar nu... Continu denk ik of-ie-het-wel-zou-overleven. Ik wil gewoon naar hem kijken, nu hij nog leeft. Misschien is dit wel een van de laatste momenten dat ik naar mijn nu nog levende vriendje.

When your legs don't work like they used to before

And I can't sweep you off of your feet

Will your mouth still remember the taste of my love

Will your eyes still smile from your cheeks

And darling I will be loving you 'til we're 70

And baby my heart could still fall as hard at 23

And I'm thinking 'bout how people fall in love in mysterious ways

Maybe just the touch of a hand

Oh me I fall in love with you every single day

And I just wanna tell you I am

Het liedje op de radio kalmeert me een beetje, ik ben tuurlijk hardstikke stressed. Logisch, toch?

•••


Het is ochtend, de dag dat Tim wakker moet worden - de dag na gisteren. Lekker logisch, Denise. Echt wauw. Vanmiddag moet hij wakker worden. Anders gaan ze alle machine's - waar hij op leeft - uitschakelen en dan... Dan gaat hij dus dood. De kans is klein dat hij nog wakker wordt, dus ik bereid me voor op een boel ellende. Je weet niet hoe ellendig ik me voel nu, je kent dat gevoel vast wel die je hebt als je je konijn moet laten inslapen, die heb ik nog véél erger. Want ja, Tim is dus geen konijn. Hij is een levend mens, en ookal ben ik een diervriendelijke vegetariër, een mens is en blijft erger dan een dier. En een konijn staat niet in je dierbaren-lijstje. Die van mij ziet er zo uit;

Populair after Nerd 》J.J. #1 [✔]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu