Hoofdstuk 43

3.9K 120 91
                                    

"Heel erg bedankt dat jullie me hebben geholpen" bedank ik de jongens nog een keer. "Dat heb je vaker gezegd," lacht Thijn - de donkere jongen. Na een namenrondje had ik verteld dat ik hier was voor Teen Make-Over en dat Romee mee was. Ik heb alleen gezegd dat Kaj hier wel een handje van had, maar ik heb niet meteen alles verteld over Hips Up. Romee had ik mee 'voor de gezelligheid'. De jongens hadden niet heel veel over zichzelf verteld. Naam, leeftijd en woonplaats. Ik heb wel een goed gevoel bij ze, volgens mij hebben ze geen verkeerde bedoelingen met me.


Ik sta op van het bankje waar we eerst ook al zaten. "Zien we je nog deze vakantie?" vraagt Thijn. "Overmorgen ga ik naar de Pasha, met Kaj" antwoord ik. "Daar zijn wij ook overmorgen!" zegt Quint, een andere jongen. "Je ziet Martijn wel als je naar voren kijkt, naar de dj en wij staan daar niet ver vanaf" zegt Thijn. De Pasha is enorm; hoe kan ik Martijn nou zie als ik enkel naar de dj kijk? Ik knik, niet-snappend. "Ik zie jullie nog wel!" roep ik als ik een taxi zie. "Doei!" roept de groep jongens naar me.


"Hilton please" zeg ik tegen de taxichauffeur.


•••


Snel overhandig ik tien euro aan de taxichauffeur. De 75 cent die hij terug wil geven mag hij houden als fooi en stap uit. Ik bedank hem en stap uit. Glimlachend passeer ik de bewakers. Ik observeer de mensen in de lobby. Grannies en golfkak.


Ik zie één niet-geverfde blond hoofd. Romee. Vrolijk lachend naar haar telefoon. Sluipend loop ik onopvallend vanachter de pilaren naar de bank waar Romee zit. Ze is helemaal gefocust op haar telefoon. Zo zacht mogelijk sluip ik vanaf de pilaar achter de bank waar Romee zit. WhatsApp met Gijs. Aha. Dat was vrij voorspelbaar. Ik heb het idee dat Romee écht verliefd op hem is. Ik bedoel; ze zit niet meer de hele dag met jongens te flirten en te zeggen dat ze 'lekker' zijn. Heel bijzonder, toch?


"Boe!" roep ik en leg mijn handen op haar schouders. Ik merk dat ze schrikt doordat ze omhoog schiet uit haar bank en haar telefoon op de bank legt, op de kop. "Mongool, ik schrok me rot. Hoe was het?" vraagt Romee. "Klote, maar een paar jongens hebben me geholpen." "Tell me" zegt Romee.


Na het hele verhaal over Kaj, Martijn en Thijn te hebben verteld reageert Romee helemaal vrolijk.


"Ik ben ze mega dankbaar! Wat is hun nummer?"

"Weet ik veel" mompel ik. "Ik zie ze in de Pasha."



***


"Goedemorgen beauty" zegt Romee als ze me wakker schud. "Goedemorgen schoonheid" zeg ik even sarcastisch als haar. "Opstaan, anders blijft er niks meer van je vrije dag over" oppert Romee. "Hoe laat is het?" vraag ik terwijl ik me kreunend uitrek. "Negen uur, nu, d'r uit" zegt Romee die me aan mijn arm overeind trekt. "Uit het bed klimmen kan je zelf" zegt Romee lachend als ze me overeind heeft getrokken. Zuchtend sta ik op.



Wat zal ik aandoen? Zuchtend kijk ik in de kast. "Roméé!" roep ik. Ze komt met haar wimperkruller op haar wimpers aanlopen. Ik barst even in lachen uit en daarna vraag ik haar wat aan te doen. Ze pakt mijn smileyskirt en een lichtblauwe top. "Dat rokje is tè awesome!" zegt Romee vrolijk.

Populair after Nerd 》J.J. #1 [✔]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu