I-am gasit

34 3 1
                                    

- Am reusit sa gasesc adevaratul proprietar al inelului.

- Bine. Dar de ce nu putem sa mergem sa-l luam direct. Suntem demoni pana la urma.

- Da, dar probabil ne asteapta. Nu trebuie sa stie ce suntem cu adevarat.

- Stiam asta, Duh!

Si din nou statem in masina pe bancheta din spate asteptand sa treaca timpul. Am plecat dupa adevaratul proprietar al inelului, cine o mai fi si ala. Am decis sa citesc o poveste.

*****

Doi soti s-au mutat intr-o casa. El avea mult de lucru si nu prea avea timp sa se odihneasca, asa ca sotia lui trebuia sa faca treaba prin casa. Intr-o zi cand acesta a venit de la lucru a alunecat pe un creion. Si-a intrebat sotia ce se intampla, aceasta raspunzand-i ca nu stie si ca zilnic le culege de pe jos. Acestia s-au decis sa urmareasca ce se intampla. In noaptea aceea un creion a iesit din perete. Dimineata urmatoare au spart peretele si au gasit o usa. Cand au deschis-o pe pereti era scris cu sange: "Mami, iarta-ma! Lasa-ma sa ies!"

Ingroziti cei doi au intrat in camera care semana cu un tunel. La final era o gaura in perete si cand s-au uitat sa vada ce e acolo au vazut un schelet si o fetita care il mangaia. De atunci nimeni nu a mai auzit de cei doi soti.

***

- Am ajuns, spuse Dimitrie.

Cand am coborat amandoi ne aflam in fata unui conac mare.

- Ala e. Cel in negru care a coborat din masina.

- Si acum?

- Ne ascundem prin casa. Suntem demoni pana la urma.

Asa am si facut. Casa era mare si plina de camere, dar ne-am ascuns in pod. Acolo erau multe picturi, harti si carti, toate despre masoni si comoara cavaleriilor templieri. Era si un pat cu o noptiera langa. Am inceput sa studiez locul in timp ce Dimitrie facea planul casei. Dupa stingere am plecat sa cautam indicii si am gasit o harta spre Cartea pe care o cautam cu atata disperare. Am luat-o si apoi am inlocui-o cu una falsa. Ne-am retras din nou in pod, sperand sa mai gasim indicii despre lucrurile cu care se ocupa acest om.

Se pare ca Seiko era fiica lui si am avut dreptate, nu murise. Dar nici nu poti spune ca era vie. Era in coma. Se pare ca acei oameni chiar incercau sa o omoare. Wow...Asta era asa de palpitant.

Lumea de dincoloWhere stories live. Discover now