Harry

"Takže všetci sa postavia do rady! No pohyb!" Skríkol na nás ten istý chlap čo ma volal na javisko v prvý deň. Postavili sme sa všetci do rady a čakali čo sa bude diať. Nemal som ani poňatia čo nás malo čakať, bol som nervózny aj keď som to na sebe nedaval vedieť. Správal som sa sebaisto a snažil som sa ostatných pobaviť aby neboli v strese. "Tak a teraz si vás všetkých zapišem. Budete mi hovoriť mená okej? Takže ty, začni." Povedal. "Zayn Malik." Ozval sa chlapec s trochu tmavšou pokožkou. Nevyzeral že by tam úplne chcel byť, ale počul som ho spievať a bol naozaj úžasný. Som na svojho kamaráta nesmierne pyšný a som rád že ho mama v ten deň vykopla z postele. Tak sa postupne všetci súťažiaci vystriedali a oznamovali svoje mená. Ale myslím že tieto sú teraz najdôležitejšie. "Liam Payne." "Niall Horan" "Louis Tomlinson" pri spomenutí jeho mena mi do tela akoby udrel blesk a vyhľadal som jeho maličkosť v rade súťažiacich. Nervozne sa usmieval a upravil si čapicu ktorú som mu v prvý deň X Factoru dal. "Hej! Halo! Ty v zelenom!" Spozornel som a rozhliadol sa. "Ehm Harry Styles" vyšlo z mojich úst a ten chlap to zapísal. "Dobre, v tomto poradí ako ste teraz si vás budem volať a pôjdete na pódium zaspievať pesničku podľa témy ktorú sme Vám poslali včera na mail. Budete spievať acapella čiže bez hudby. Malik Zayn choď sa pripraviť ku schodom. Ostatný nevzďaľujte sa. Nebudem vás tu naháňať ako ovce. Zavolám vaše meno a vy prídete. Jasné?" Všetci prikivovali a šli si nájsť nejaké miesto kde budú čakať. Ja som sa snažil vyhľadať chlapca s ľadovo modrými očami.

"Hľadáš niekoho ?" Započul som dobre známi hlas za sebou. Tak som nasadil úškrn a pomaly sa otočil. "Ani nie, prečo?" Boli sme trápny puberťaci ktorý so sebou flirtovali a ani o tom nevedeli. Zbožňoval som to. "No hľadal som nejakého fešaka ktorý mi zapožičal túto úžasne voňajúcu čapicu, ale keď ten fešák nemá záujem tak.." "Nie! Teda.. áno. Ten fešák ma záujem" zasmial som sa a sadli sme si neďaleko schodov. "Vidíš tamtoho? Biele tričko, svetlo hnedé vlasy s ofinou na boku?" Ukazal na Liama. "No? A čo s ním?" opýtal som sa. V tedy som nemal tušenia kto to je. "To je Liam Payne. Bol tu v roku 2008. Ževraj sa dostal až do domu porotcou ale Simon ho vyhodil. Je to konkurencia." zasmial som sa nad tým a ani už neveim prečo. "Všetci sú to konkurencia Lou. Aj ty. Aj ja." Povedal som a dal ruku okolo jeho ramien. "Payne Lima" "Volám sa Liam. Netuším ako ste sa k 'Lima' dostali ale-" "Dobre už choď" povedal ten chlap a preškrtol pravdepodobne Liamove meno a prepísal ho. Ja s Louisom sme sa na tom tak smiali že si z toho srandu robíme doteraz. Tak postupne šli všetci súťažiaci. Bol som ako posledný a preto som sa tak bál vkročiť na javisko. Porota musí byť už unavená a to mi plusové body nedáva. Odspieval som svoju pesničku najlepšie ako som vedel, poklonil sa a odišiel. Totiž to hodnotenie teraz nedávali.

Čakali sme asi pol hodinu kým nás všetkých nezavolali pred porotu. Simon sa postavil a spustil. "Keď budete počuť svoje meno tak prosím spravte krok dopredu." Po týchto slovách som skoro dostal infarkt. Pamätám si ako sa mi potili ruky a cely som sa triasol. "Jason Donovan. Susan Boyl. Emma Love. Matt Hung. Harry William. Alex Salvatore. Diana Yo. Manuel Welson. Alexis Jonson a Jennifor Jonson. Choďte do svojich izieb, zabaľte si veci a očakávajte mail s ďalšou témou a inštrukciami. Postupujete." Vymenovaný začali pištať skákať a radovať sa. Ja som si čupol dal si hlavu na kolena. Bol som sklamaný. Sklamaný zo seba s domnienkou že som nebol dostatočne dobrý. "Môžete ísť, ostatný boli ste dobrý. Ale musel som vybrať."

Povedal a mi sme sa pomaly pobrali domov. Ešte si pamätám ako ma natáčala kamera ale ja som sa rozbehol za svojou mamou a tuho ju objal. "To nič zlatko. Bol si vynikajúci." Utešovala ma ale ja som bol úplne v koncoch. Po 15 minútach nás zavolala nejaká žena. "Chcem aby sa vedľa mňa postavili nasledujúci. Liam Payne, Louis Tomlinson, Niall Horan, Zayn Malik a Harry Styles. Porota vás chce ešte vidieť" S úplne červenými očami som prešiel pohľadom po ostatných chlapcoch až sa mi pohľad zastavil u Louiho. Nikto z nás nevedel prečo nás chcu vidieť. Bol som na 90% istí že chcu show. Natočiť naše uslzené tváre a poslať nás zahanbených domov. Všetci sme vyšli pred nich s čakali.

"Takže, určite sa pýtate prečo ste tu. A premýšľali sme že ste boli príliš dobrý na to... aby sme vás vyradili. Tak som ja rozhodol... že prečo vás nedať do jednej skupiny." V tu chviľu som určite zabudol ako sa dýcha. Bol som v šoku a čakal kým to naozaj nepotvrdí. "Idete ďalej ako skupina." Začal som skákať a skočil som Louimu rovno do náručia. Po krátkej dobe čo ma pustil na zem sme sa dali do skupinového objatia. V tej chvíli som vedel že my piati budeme nerozlučný. "Dúfam že viete čo to obnáša. Veľa skúšok, budete prepracovaný a nebudete tak často vydať svoje rodiny." Všetci sme prikívli a bolo nám to aj jedno. Všetci sme mysleli len na to, že sme naozaj postúpili. "Dobre môžete ísť. Chcem aby ste vymysleli názov skupiny a taktiež si vybrali pesničku."

"Ako sa budeme volať?" Prvý sa ozval Zayn. "Čo tak Super päťka?" Navrhol Liam. "Nie Lima, to znie hlúpo." Ozval sa Louis a zasmiali sme sa nad Liamovým výrazom keď postrehol jeho prezývku. "Dobre dobre tak čo teda?" "One Direction." Vyletelo zo mňa. Všetci na mňa nasmerovali pohľad a rozmýšľali. "To je geniálne!" Zakričal Niall a objal ma. "A ako sa oblečieme?" Tentoraz sa spýtal Liam. V tedy som nemal tušenia. Ale vedel som že určite nechcem aby sme vyzerali úplne rovnako. "Páči sa mi Louiho oblečenie. Oblečieme sa podobne ako on čo vy na to?" Navrhol Niall. "Fajn" povedali sme všetci naraz a zasmiali sme sa. Ešte si pamätám ako som napísal na Twitter že som v skupine a šiel som do hotela to oznámiť rodine.




All The Love As Always A. x

Too young | L.S (SK)Where stories live. Discover now